Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Végig lehet vinni valamit...

Végig lehet vinni valamit utálattal, hányingerrel tele?

Figyelt kérdés

Elsőéves vagyok egy szakon, ami azt jelenti, hogy még 3 évem van hátra belőle.

Nagyon rosszul választottam, nem is szeretem az egészet, nem hozzám való. Ha leírom az érdeklődési köreimet, csodálkozom, hogy miért ide jöttem?

Ráadásul sikerült a 10 legversenyképtelenebb alapszak egyikét kiválasztanom.

A körülöttem levőkkel való béke fenntartásra érdekében mégis befejezném. Ráadásul a családomból kiindulva félek, hogy ha ezt itthagyom, ördögi körök indulnak be és minden félbe lesz hagyva. Legalábbis jó lenne befejeznem amiket elkezdek.

Tudom gépiesen tanulni, mert az a munkám most és lelkiismeretesen elvégzem. Tehát az a veszély nem fenyeget, hogy az utálattól nem tudom elvégezni.

Viszont félek a depibe eséstől.

Félek attól, hogy tudok-e másik alapszakra jelentkezni, miután ezt elvégeztem. Azt már nyilván nem tudom ingyen csinálni, és levelezőin kell talán rabszolgamunka mellett.

Szerintetek végig lehet vinni?

Sorstárs esetleg?

2013. jan. 1. 21:56
 1/3 Kései Sirató ***** válasza:

Én már túlvagyok 2 főiskolán, az első számomra is az utálattal volt egyenlő, és végigcsináltam. Végig lehet csinálni és végig is t

Szerintem mérlegeld az előnyöket, ill a hátrányokat. MI szól mellette, mi ellene és ez döntsön.

Ha csak a családod véleménye szól mellette, akkor az esetleg kevés. Ha úgy döntesz, otthagyod, akkor tedd mielőbb. Van egy másik szak, ami érdekel és tehetséges lennél benne és jó eséllyel felvennének? Ha így van, akkor érdemes inkább arra fordítanod az energiád.

2013. jan. 3. 13:50
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Ha nem gond a kérdés, miket tanultál, illetve miért vitted mégis végig az elsőt?

2013. jan. 3. 14:17
 3/3 Kései Sirató ***** válasza:

Egészségügyi fősulira jártam először, Anyu szerette volna , hogy oda menjek, nekem nem nagyon volt más ötletem akkor és így el is kezdtem, aztán az első félév után egyre jobban megutáltam, nem nekem való. A családom azonban olyan elveket vall, hogy mindenáron kitartónak kell lenni, ezért végigcsináltam.

MA már valószínűleg nem tenném.

Utána államigazgatásit végeztem másoddiplomán, ez már valóban nekem való.

2013. jan. 8. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!