Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért rettegek a nemléttől?

Miért rettegek a nemléttől?

Figyelt kérdés

Valahányszor belegondolok, hogy egy nap meghalok, és megszűnök létezni, fizikai rosszullét fog el. Annak a gondolata, hogy mindörökre kitörlődök a világból, soha többet nem érzek, gondolok már semmit, olyan zsigeri rettegéssel tölt el, hogy szinte beleőrülök.

Amikor érzem, hogy kezd felmerülni az agyamban ez a téma, gyorsan kell valami figyelemelterelés után néznem, mert különben teljesen belém markol és lebénít a félelem. Normális, hogy ennyire rettegek ettől? Mit tehetnék ellene? Hogyan fogadhatnám el a gondolatot?

2012. dec. 2. 20:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Most én kérdezek : honnan tudod, hogy teljesen megszűnsz létezni ?
2012. dec. 2. 20:08
 2/15 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Nyilván megvan rá az esély, hogy az ember nem szűnik meg teljesen a porhüvelye halálával. De erre semmi bizonyíték nincs, ezért pont ugyanígy lehetséges, hogy egyszerűen megszűnik működni az idegrendszer, és paf, örök semmi.
2012. dec. 2. 20:10
 3/15 anonim ***** válasza:
Azért rettegsz, mert tudat alatt a lelked tudja, hogy halhatatlan. A test porrá lesz, de a lélek az akkor megy haza Istenhez. A megsemmisüléstől igen is fél az ember, mert nem arra vagyunk teremtve. Ezt szerencsére nem tudod elfogadni, mert érzed ez nem az igazság.
2012. dec. 2. 20:14
 4/15 A kérdező kommentje:

Mondok mást. Az öröklét gondolata ugyanúgy rettegéssel tölt el. Nem tudom befogni aggyal a végtelenséget, és ez szintén ugyanolyan félelmetesen hat, mint az örök nemlét.

Mondjuk ez esetben még mindig jobban el tudom képzelni, hogy valami annyira más létállapotról van szó, hogy az idő, mint olyan veszti értelmét, de így földi aggyal belegondolva, akkor is elborzasztó.

2012. dec. 2. 20:16
 5/15 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Én nem igazán izgulok a halál miatt :) Csak az zavar,hogy mivan,ha szenvednem kell előtte ? De alapvetően KÍVÁNCSI vagyok,mi van a halál után,mert azt az elméletet,hogy teljesen megszűnünk,nem tudom elhinni,hiszen mi értelme lett volna itteni életünknek akkor ?

2012. dec. 2. 20:22
 6/15 A kérdező kommentje:
De ha nem szűnünk meg, akkor is.. Ami utána van, az ÖRÖKKÉ tart, és ez az ami elborzaszt.
2012. dec. 2. 20:23
 7/15 anonim ***** válasza:

"Mondjuk ez esetben még mindig jobban el tudom képzelni, hogy valami annyira más létállapotról van szó, hogy az idő, mint olyan veszti értelmét" igen ilyen lesz.

Felfogni agyal nem is lehet, csak elhinni, ezért is nevezik hittnek.

2012. dec. 2. 20:24
 8/15 anonim ***** válasza:
Na,pont ezért élj úgy most,hogy azt az öröklétet jó helyen töltsd el,érdemeld ki.
2012. dec. 2. 20:26
 9/15 anonim ***** válasza:
40%

ÖRÖKKÉ tart, és ez az ami elborzaszt.

Ez ne borzasszon el. Hiszen Isten országában Nem lesz bűn, harag, gonosz. Teljesen más lesz. Ha a földi életedre gondolsz, ezt én sem szeretném, hogy örökké tartson, de Isten országa teljesen más lesz! :)

2012. dec. 2. 20:28
 10/15 A kérdező kommentje:
Mondjuk ha valamiben, abban végképp nem hiszek, hogy ha van túlvilág, akkor oda a Földön nyújtott viselkedésünk alapján nyernénk bebocsáttatást. Milyen Isten küldene ÖRÖK kárhozatba egy teremtményét az alapján, amit egy szemvillanásnyi idő alatt produkált? Egyáltalán, milyen Isten teremtene bármit, amit örök szenvedésre szán? Ha valami, akkor ez az, ami csak a vallások rémítgetése, hogy nekik megfelelően élj.
2012. dec. 2. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!