Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Rettegek a sulitól. Mivel...

Rettegek a sulitól. Mivel tehetném könnyebbé?

Figyelt kérdés

17L vagyok, és egy elég erős középsuliba járok. Nem az iskolával van baj, nagyon szeretem, a tanárok segítőkészek, minden stimmel.

Viszont a tavalyi évet nem úgy zártam, ahogy szerettem volna. Illetve a végén sikerült 4-5 mindenből, de kb olyan áron, hogy minden nap sírtam, a dogáim, amikre este-hajnalban tanultam, mind 2-3 lettek, kiakadtam, a végén sírva kértem anyát, hogy ne kelljen bemenjek megírni a dogát, ne rontsam le a jegyet, ha megvan még a négyes az adott tárgyból. Szóval tanultam, de nem volt eredménye, és ez nagyon megijesztett...

A másik, amitől félek, az az osztály. Nem vagyok visszahúzódó, sem csendes, de valahogy most mégis én vagyok az, akinek mindenki beszól. Néhány fiú azzal piszkál, hogy lovagolok, de nem hülyülés szinten, hanem sértő és undorító módon célozgatnak lóval való szexuális kapcsolatra, illetve óra közben benyihognak, vagy beszólnak, hogy "hülye kanca", ha felszólít a tanár, és egyéb ínyencségek, vagy volt már példa arra, hogy a rondázással jönnek, pedig igényes vagyok, tiszta, arról meg, hogy hogy nézek ki úgy alapból, se nem tehetek, se változtatni nem tudok, de állítólag még csúnya sem vagyok...

Mégis hogy tegyem túl magam ezeken a dolgokon? Nem is tudom, hogy a tanulástól, vagy az osztálytársaktól félek jobban... Ha szóbajön a suli, vagy eszembejut, ideges leszek, kb gyomorgörcsöm lesz, és rámjön a sírhatnék, annyira félek tőle. Hogy tehetném könnyebbé? A fiúkat próbálom figyelmen kívül hagyni, de sajnos ha nem szólok vissza, akkor is állandóan ez megy, és hiába hallom itthon a szüleimtől, vagy a barátomtól, hogy csinos vagyok és szép, ha bent egész nap azt hallgatom, hogy ronda vagyok és kövér, és teljesen el is hiszem, ráadásul nagyon nehéz úgy ülni egy helyben, és nézni előre, hogy közben ezt hallgatom több embertől egyszerre...:S Volt, hogy kiakadtam, pofánvertem az egyiket, aztán zokogtam egész órán, a tanár kifaggatott, a srác bocsánatot kért, de azóta ugyanúgy folytatódott a dolog...

Mit tehetnék? Egyszerűen rettegek az iskolától már, néha már dolgozatokkal álmodok, és minden nap eszembe jut, hogy hogy fogom hallgatni a lovazást és a rondázást, és emelett így nulla életkedvvel hogy kell sikeresen tanuljak..:S

Iskolaváltásról nem lehet szó. Valakinek valami ötlete?:/ bocs, hogy hosszú

2012. aug. 17. 20:37
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Teljesen megértelek.. legszívesebben az olyan osztálytársakat, akik neked vannak, jól seggbe rúgnám! Én is hasonló gonddal küzdök az osztálytársaim miatt, és az okát magam sem tudom. Mióta van párom, és megosztottam vele mindezt, mintha könnyebb lenne ez az egész. Egyszerűen keresztülnézek mindenkin, aki sérteget, vagy visszaszólok neki olyat, hogy a torkán forrjon a szó. Ha van barátod, beszéld meg vele, vagy egy barátnővel, bizalmassal, szüleiddel.. ja és ne hagyd magad! Ne mutasd azoknak a szemétládáknak, hogy érdekel a sértésük, hogy rosszul érzed magad miattuk. Sajnos tűrni kell. Igen, mondani könnyű, de én a saját tapasztalatomat osztom meg veled; keresztülnézek mindenkin, és már nem érdekelnek, ha összesúgnak a hátam mögött, vagy beszólnak.

Nem könnyű ezen így túllenni, nekem is nehéz volt, és néha így is vannak gyengébb pillanataim, de nem hagyom, hogy pont ők rontsák el a napomat - és te se hagyd!!

Remélem, minden jóra fordul, és sok sikert az iskolához!!

L/17 (:

2012. aug. 17. 20:46
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát tudod, úgy van ez, hogy csak azt cukkolják, akin érzik, hogy csattan, és fáj neki. Én a suliban csendes, visszahúzódó voltam, kövér, csúnyácska, mégis a nálam sokkal normálisabb megjelenésű lányt egyfolytában cikizték, míg engem soha, mert én egyszerűen nem vettem fel, lepergett rólam, nem foglalkoztam vele.

Esetleg próbáld meg, hogy ilyenkor, mikor durván beszólogatnak "kedvesen rájuk mosolyogsz" és ennyi, vagy esetleg kifejezed sajnálatodat az értelmi képességükre vonatkozóan, vagy, hogy "vajon, honnan veszik ezeket a dolgokat, biztos titkos vágyaikat vetítik így ki... :D

Lényeg az, hogy ne lássanak sírni, mert akkor még jobban kegyetlenkedni fognak.

Ami meg a tanulást illeti: Semmit nem ér, ha tönkreteszed közben az idegeidet, nem kell mindenből ötösnek lenned, semmi gáz nincs, ha csak arra a tantárgyra figyelsz nagyon, amiből érettségizni fogsz, vagy tovább akarsz vele tanulni.

Most így elsőre ennyi jutott eszembe.

2012. aug. 17. 20:47
 3/16 anonim ***** válasza:
Majd egyetemen sokkal jobb lesz, addig kitartást.
2012. aug. 17. 20:47
 4/16 anonim ***** válasza:

Szia.

Nekem is ez a gondom az osztályommal.Sok ronda,dagadt gyerek és mégis engem csúfolnak mikor én izmos vagyok és nem is olyan csúnya.Egyszerűen próbáld meg figyelmen kívül hagyni őket.Tudom nehéz nekem is minden nap ezt kellet átélnem..

2012. aug. 17. 20:50
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

"ronda,dagadt gyerek és mégis engem csúfolnak "

Talán te se ítélkezik és akkor téged sem fognak elítélni. Mi lenne ha barátkoznál inkább velük.

2012. aug. 17. 20:53
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Azért csinálják, mert látják, hogy mindent felveszel. Túl komolyan állsz a dolgokhoz látszik a megfelelési kényszeredből is. Te is szólj vissza, ne hagyd magad. Ezeket kisfiúkat lehet a legkönnyebben megalázni.
2012. aug. 17. 20:57
 7/16 anonim ***** válasza:
Van barátod és hagyja? Az enyém úgy nyakon csapná őket,hogy csak lesnének!
2012. aug. 17. 21:01
 8/16 anonim ***** válasza:

4es vagyok.

Én barátkoznék velük de mindig elutasítanak így én vagyok egyedül az osztályban.Mondjuk én nem elsőtől járok oda de akkor is elég régen és még mindig nem tudtak befogadni.Szóval...

2012. aug. 17. 21:03
 9/16 anonim ***** válasza:
Hát a barátod sokat nem tesz érted. Ha ő igazán kimutatná hogy szeret és te vagy a világ legjobb nője, akkor nem lenne MÁR 17 ÉVESEN lelki problémád!
2012. aug. 17. 21:03
 10/16 anonim válasza:
100%

Engem végig szívattak alsóban, felsőben, gimiben, szóval mindenhol.

Ez annyira megedzette a személyiségemet, hogy az egyetemi évfolyamunkon én vagyok a "húzóember" + másodévre lett egy gyakornoki állásom, ahol sz*rrá keresem magam.

Akik basztattak, azok most sorban állnak segélyért, vagy jobb esetben egy szakközép elvégzése után próbálnak munkát szerezni. Egyikük konkrétan k*rva lett. Shit happens.

2012. aug. 17. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!