Mit rontottam el?

Figyelt kérdés
Van kettő húgom. A kisebbikkel meg tudok beszélni mindent imádjuk egymást, jól kijövünk. Viszont a másikat sajnos kezdem nem szeretni. Betelt a pohár. A legjobban az bánt, hogy aki az állítólagos legjobb barátai nem is tudják, hogy én létezem. Nem kell, hogy állandóan rólam beszéljen, de azért megemlíthetett volna néha. Az én barátaim tudják,hogy kettő tesóm van. Felnőtt ember létére állandóan a szüleimtől kér pénzt minden vacakra, Anya sokszor Apa hátamögött adott neki titokban. Állandóan Anyához fut minden vacakkal panaszkodni...most éppen azzal, hogy én MÁJUSBAN fel sem köszöntöttem születésnapja alkalmából - ami persze nem igaz sőt a nemrégi névnapjára, mikor átadtam az ajándékát mépg Anya is ott volt. Nekem most volt a névnapot és azt sem, mondta, hogy "fapapucs". Én felnőttként nem rohantam Anyához sírni sőt várom még naívan, hogy esetleg dob egy smst a tesóm a névnapomra...de nem most kitalálta, hogy szülinapján nem köszöntöttem. A legszomorúbb, hogy Anya meg ráhagyja vagy még el is hiszi. Nekem ez vnagyon fáj - a tesómat már rég megpróbáltam elfogadni olyan amilyen, de Anya viselkedése nagyon rosszul esik. Szerintetek az normális dolog, hogy elmegyek a húgom esküvőjére és az esküvői tanúját én szállítom át autóval a házasságkötő teremből a vacsorához - és megkérdi én meg kivagyok?

2012. nov. 30. 15:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem tőlünk kellene megkérdezned, hogy mit rontottál el, hanem a húgodtól. Ha sikerül, akkor megtudod az okot, és vagy tudsz változtatni a dolgokon, vagy nem. Ha nem, akkor elfogadod, hogy ez van, ilyen az élet és passz.
2012. nov. 30. 22:47
 2/5 A kérdező kommentje:
Már megkérdeztem, de szerinte ez nem így van a kérdést sem értette meg....
2012. dec. 1. 09:00
 3/5 dani900 ***** válasza:
hány évesek vagytok?
2013. márc. 12. 23:19
 4/5 A kérdező kommentje:
31,29,21
2013. márc. 13. 16:16
 5/5 dani900 ***** válasza:

Nos, az egyértelmű számomra, hogy egyikőtök sem nőtt még fel érzelmi szinten, bár a tesód durvábban le van maradva.

Ha segíteni akarsz magadon, ne a tesóddal foglalkozz.

Édesanyádhoz mész sírni?

Miért nem vállalsz felelősséget az érzéseidért?

Esetleg, ha vagy elég bátor, mondd meg mi bánt a tesódnak, majd ha nem foglalkozik veled, te miért tennéd?

Hagyod, hogy egy agyilag 12 éves befolyásolja az érzéseid?

A felnőtté válás azért nehéz számodra, mert nem volt hiteles szülői minta, a te szüleid még mindig nem mernek magatokra hagyni, féltenek a kudarcoktól, viszont ezzel megakadályozzák a további fejlődést emocionális szempontból. A saját félelmeiket sugározzák ki rátok is, és ezzel megbénítanak.

Gondolom megkaptok mindent, nem kellett igazán megküzdeni a dolgaitokért, "anyucira, apucira mindig számíthatok, ha baj van", ezzel csak annyi a probléma, hogy a szüleid tőletek szívják el így az önbecsülést, nulla lesz az önbizalom, mert ha probléma adódik ők oldják meg, tehát a sikerélmény is az övéké lesz.

Vállald fel magad, és az érzéseidre hallgass, légy őszinte, akkor is, ha megbántasz vele valakit...

Ha elfogadod, hogy az élet nem csak a jóról szól, hanem bőven van benne fájdalom is, és vállalod is a felelősséggel járó fájdalmakat, akkor tudsz fejlődni.

TE irányítasz, vagy a Félelmeid vették át az irányítást feletted ?

Mersz őszintén válaszolni (főleg magadnak)?

2013. márc. 13. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!