Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Segítségre van szükségem, de...

Segítségre van szükségem, de nincs kihez fordulnom, pszichológusra pedig nincs pénzem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Boldogtalan vagyok évek óta, csak a változás reménye éltet, ami viszont nem jön el, hiába várom. Magányos vagyok, a nap 24 órájában kedvetlen, nincs már erőm, kedvem semmihez, mert nem látom, hogy bármivel változást érnék el. Eddig sem értem, hiába próbáltam.

A családom nincs jó anyagi helyzetben, és nekik is vannak problémáik, ezért nem akarom őket az enyéimmel terhelni. Nekem viszont nincs pénzem, a pszichológus esélytelen.

Már bármilyen segítséget elfogadnék, egyszerűen nem tudom, hova forduljak, teljesen a nullán vagyok. És ez megy évek óta. Erre megy rá a fiatalságom, és sosem fogom visszakapni ezeket az éveket.

Mégis mit csináljak?

2012. nov. 27. 17:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

ha nagyon pesszimista választ kellene adnom, akkor azt mondom, hogy törődj bele, emberek milliói élik le így az életüket, és kb senkit se érdekel.

ennek ellenére persze érdemes várni valami változásra, próbálkozhatsz ingyenes pszichológussal is, ha nem a tiedben, más körzetben/városban, bár szerintem az nem megoldás, meg a vallás sem.

inkább tényleg egy értelmes barátra lenne szükséged, de ezt mégesélytelenebbnek látom mint egy pszichológust találni.

persze próbálkozhatsz, csak vigyázz, mert a sikertelenség mégjobban letöri a hitedet.

ettől függetlenül, ha gondolod meghallgatlak, és adok pár tanácsot ha tudok, de semmi többet nem ígérek.

leírás alapján szerintem nincs mit tenned. mondom, társaságot kell keresned, akár neten, vagy a hobbiddal kapcolatban, vagy csak úgy iskolában/munkahelyen/egyéb bár szerintem azokra képtelen vagy. de ennek kisebb az esélye, minthogy 2 hónapon belül kapsz egy normális állást.

" Kifogás, kifogás, kifogás...

Na csak azért mondom, mert nekem is csak az volt, és vártam, hogy valami változzon már végre, valaki vagy valami tegyen már boldoggá... "

baromság. pontosan hogy magadból indulsz ki. minden embernek más képessége és lehetősége van az életének irányítására.

persze ugandában is lehetsz számítógépgyár vezérigazgató és szaudi arábiában is feminista mozgalmár, csak kicsit más esélyeid vannak rá, mint pl az usában, vagy japánban.

"Olvasd el ezt a könyvet:"

a közhelyes könyvek vs közhelyes pszichológusok. nem is tudom melyik a rosszabb

"Nekem nem jöttek be ezek a "agymosós" pozitív gondolkodásra ösztönző könyvek,mert csak még jobban felbosszantottam magam azokon amiket írnak bennük."

egyetértek, aki kicsit realistább, az ki nem állhatja a giccset. ellenben aki megírta és kaszált rajta 3-4Et könyvenként, az biztos boldog lett

2012. nov. 28. 17:34
 12/15 anonim ***** válasza:

""Olvasd el ezt a könyvet:"

a közhelyes könyvek vs közhelyes pszichológusok. nem is tudom melyik a rosszabb "

Elég sok embernek beváltak a közhelyes könyvek, meg a "giccs", pl. nekem is, így hát bátran ajánlom másnak is, főleg hogy korábban én is így gondoltam rájuk. Aztán mivel hiába vártam, hogy valaki megmentsen, és nekem kellett tenni valami saját magamért, fogtam egy ilyen könyvet, aztán még egyet, és még egyet, és most nem az ereimet akarom felvágni, hanem boldog vagyok. Azt gondolom, hogy ez nem egy rossz eredmény, de aki ezt nem szeretné, vagy nem ér meg neki egy próbát, akkor az ne olvasson ilyen könyveket, engem hidegen hagy.

2012. nov. 28. 22:36
 13/15 anonim ***** válasza:
#11: Egyébként rád is rád férne egy kis giccs, mert eléggé negatív vagy.
2012. nov. 28. 22:37
 14/15 anonim ***** válasza:

"Elég sok embernek beváltak a közhelyes könyvek, meg a "giccs", pl. nekem is, így hát bátran ajánlom másnak is"

ez mondjuk jogos gondolat, mert nem kell mindenkiről azt feltételezni hogy pszichológia-kritikus. sőt, valószínűleg, aki könyvekben keresi a választ, annak nincsenek meglévő kijelentései, amikkel ütközne.

"Egyébként rád is rád férne egy kis giccs, mert eléggé negatív vagy."

igen, ha hányni akarnék. aki nem álomvilágban él, az negatív.

hidd el, én csak beleolvastam ilyenekbe, és vagy lefárasztottak a baromságok, vagy csak röhögtem rajta. őszintén, értelmesebb/realistább/szkeptikus ember nem nem vevő a giccsre és nem könyvekben keresi a választ az életre. és ez igaz a popperpéteres bibliai előadásokra, romantikus áltudományos filmekre, meg az összes semmitmondó szép mondatotkkal teletűzdelt egyéb bestsellerekre. vagyok olyan nagyképű, hogy úgy érzem, képes vagyok saját gondolatokra, ismeretszerzésre és megállapításokra, és úgy érzem, hogy ha az embernek bizonyos igényei nem teljesülnek be, jogosan mondja ki azt és lesz "negatív". nem hiszek a struccpolitikában és a bemagyarázós színjátékban. annál már tényleg jobb, ha felakasztja magát. mellesleg aki kicsit is ért a pszichológiához, az tudja, hogy az ilyen önhazugságok és érzelemelnyomások vezetnek a későbbi kitörésekhez/összeomlásokhoz.

persze ettől függetlenül aki akarja, olvassa az ilyeneket és higgyen bármiben, ami úgy érzi boldoggá teszi

2012. nov. 29. 04:09
 15/15 anonim ***** válasza:
#14: A struccpolitika számomra az, amit te írtál. Barátokat szerezni és/vagy elfogadni hogy így él az illető örökre. Az utóbbival azonnal elveszti minden lehetőségét a boldog életre, a másikkal ugyanezt egy kicsit még elodázza. Na de nekem teljesen mindegy, hogy te vagy a kérdező mennyit szenved, én megpróbáltam tanácsot adni, ha nem, akkor nem. Nekem ettől nem lesz rosszabb az biztos! :D
2012. nov. 29. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!