Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Úgy érzem segítségre van...

Úgy érzem segítségre van szükségem, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Elveszettnek érzem magam a világban, mint ha másik bolygóról csöppentem volna, zárkózott vagyok, és nem tudok mit kezdeni az életemmel, pedig már épp ideje lenne ugyanis 22 éves vagyok. Nincs pénzem, itthon vagyok, mert nem találok munkát és úgy érzem segítség kellene. Vannak lelki problémáim, elég sok mindenen keresztül mentem amit képtelen vagyok feldolgozni, kérlek segítsetek, mit tegyek?
2011. jún. 24. 14:53
 1/7 anonim ***** válasza:
pszichiáter..
2011. jún. 24. 14:59
 2/7 A kérdező kommentje:
Nincs pénzem kifizetni egy pszichiátert, meg nem is nagyon vagyok ismert ilyen közegbe :S
2011. jún. 24. 15:04
 3/7 anonim ***** válasza:

Sok ilyen ember van. Az 'orvos' nem segít, ha ki tudnád fizetni, akkor sem. Ennyi alapján nem tudok sok tanácsot adni, nem ismerlek, és nem tudom miken mentél keresztül.

Én is elveszettnek érzem magam, szívesebben élek az álmaimban. Itthon ülök egész nap. Hobbik. Jót tesz, ha lefoglalod magad különféle hobbikkal. Ha nincs, keress egyet, mert tényleg sokat segít. A problémáidra nem tudok mit mondani, ugyanis nem tudom, mik azok. Mondják sokan, hogy az idő megold mindent... Ebben nem hiszek. Nem hiszem hogy akármit is megváltoztat. Próbáld meg elégetni a múltad. Szó szerint. Írd fel egy lapra azokat, amiken túl akarsz jutni, aztán egyedül, csendben, égesd el. Nekem 2 esetben segített. :) Halgass sok zenét. És ne ugyanazokat mindig. Keress újakat. Ennyit tudok javasolni. Remélem segít egy kicsit.

20/L

2011. jún. 24. 15:17
 4/7 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy a problémáim nem csak pár hónaposak, hanem több évre visszamenő, és nehéz róla beszélnem. Itt könnyű leírni viszonylag, mert senki se tudja, hogy ki vagyok. Viszont a környezetem ezekről nem tud, és látják és kérdik is, hogy mi baj, nem tudom nekik elmondani, inkább lenyelem, küldök egy mosolyt és azt mondom nincs semmi baj. Próbálok ezen változtatni, de nem megy. Olyan mint ha szájzárat kapnék, mikor beszélnem kell az ilyen problémákról. (Most miközben írom most is érzem, hogy már feszül az állkapcsom, és egy szót se bírnék kinyögni, csak az ujjaim mozognak..) Nagyon rossz, és lehangoló érzés.
2011. jún. 24. 15:24
 5/7 anonim ***** válasza:

A környezetnek nem kell mindenről tudniuk. Azt mondják az ilyen esetekre, hogy jobb, ha beszélsz róla. Én 1 embernek szoktam elmondani a problémáimat. Ő megért, mellettem áll mindig.

Esetleg naplóírás. Ott kiírhatsz magadból mindent. Kicsit megkönnyebbülhetsz, ha kiírod magadból, ha végképp nem tudod elmondani senkinek...

2011. jún. 24. 15:43
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt hasonló bajom (most más van, az is elég rossz, de az mindegy, ebből talán kigyógyultam).

Már jó úton vagy, ha ezt leírtad és felismerted a bajt. Csak egy lehetőség van: próbálkozni. Mindennel. Nyitni. beszélgetni, interjúra járni, nőkhöz odamenni a diszkóban. Ja, és elfogadni magadban azt, hogy 20 kudarc után jön egy siker, (némely területen azért jobb az arány).

Illetve sose szabad nagyon elmélázni más sikerén és irigykedni (tanulni lehet), az csak rosszat tesz. Sok sikert, én tudom, milyen ez...

2011. jún. 25. 01:57
 7/7 anonim ***** válasza:

Ezt csak azért küldöm, hogy "kizökkenj"!

[link]

Keress célokat, részcélokat ahhoz, hogy ember tudjál maradni. Önképzés, sport, zene.

Tekints ki a Világba, - még ha interneten keresztül teszed is ezt, - többre jutsz vele, mintha egy ültön helyedben bedilizel!

Tarts egyszerre több vasat a tűzben!

- Ne várj semelyik munkáltatóra, "Hogy majd kiértesítjük!"

- Van olyan "munkáltató", amelyik 1991 (!) "értesít" (engem).

Legyél következetesebb, erőszakosabb a munka keresésében, - a munkáltatók, a munkavállalók is kíméletlenek ebben a "háborúban"!

A munka az egyik, amely esemény ki tudna zökkenteni ebből a tetszhalotti állapotodból, - lépj oda a kérdésre!

A munka által érzik az emberek hasznosnak magukat, - amíg nincs munkád, semmid sem lesz!

- Sem önbecsülésed, se célod, se nyugalmad... Semmid!

Javaslom, lépj oda a dolognak, és erőszakosabban próbálkozz a munka kereséssel!

2011. jún. 25. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!