Milyen ember vagyok én? Ha bárki bajban van, segitségre szorul mindig számíthat rám. Miből ered ez a jóhiszeműségem?
mert csak így érzed, hogy fontos vagy másoknak, ha adsz valamit. ez egy belső kényszer, talán önbizalomhiányból eredhet, vagy kicsi benned az önszeretet és azt hiszed enélkül nem vagy szerethető.
gyerekkorra vezethető vissza talán.
ha anno pl zsaroltak olyannal, ha nem írod meg a leckét, nem szeretlek, vagy bármi hasonló, amit amúgy tilos lenne a szülőnek mondania, akkor ez is kiválthatja.
meg sorolhatnám, mennyi ezer oka lehet még.
bocsi azt hittem hivatástudat, vagy olyasmi.
mert annak tényleg oka lehetne az önbizalomhiány.
amúgy meg csak példákat soroltam, nem jellemeztelek. és írtam még ezeregy oka is lehet ezeken kívül. nem értem ezt a hirtelen indulatot..
csak az jutott eszembe erről, amikor az emberiség hajlamos pl egy munkahelyen a felsőbb vezetők felé kedveskedni..ott is arról van szó, hogy kevésnek érzik magukat, kevésnek érzik a munkájukat,mintha azzal nem becsülnének meg őket, így rásegítenek pluszba kedveskedéssel.
ismétlem csak egy példa volt, nem kell magadra venned, csak ebből indultam ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!