Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Eléggé önállótlan vagyok, de...

Eléggé önállótlan vagyok, de kb 1 éven belül szeretnék elköltözni itthonról. Mit tanuljak meg addig, hogy el tudjam magam látni, illetve a dolgaimat intézni?

Figyelt kérdés
Bevásárlás, ilyesmi megy, de pl. most döbbentem rá, hogy egy rózsaszín csekket nem tudtam egyedül kitölteni. Belegondoltam, hány dolog lehet még, amit az előtt illene megtanulnom, mielőtt elköltözök itthonról (kb. 1 év). Segítenétek ezeket "összegyűjteni", hogy felkészüljek kicsit? Köszi! L21
2012. nov. 22. 20:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
8 Te hol élsz?1867-ben?Ma már a pasik főznek.Muhaha.
2012. nov. 22. 23:04
 12/19 anonim ***** válasza:
12%
Képzeld, a jelenben élek és 20 éves vagyok, de fel nem tudom fogni, hogy nem tud valaki még egy rántottát se megcsinálni ennyi idősen, vagy egy levest. Tehát konkrétan eddigi 21 év alatt mindig csak akkor evett főtt ételt, ha a szülei csináltak neki?
2012. nov. 22. 23:24
 13/19 A kérdező kommentje:
:) Nem akarom magam túlságosan védeni, nyilván "nem szép", hogy nem tudok főzni, de ez van. Az viszont túlzás, hogy egy rántottát nem tudok megcsinálni, mert azt megtudom. :P Levest valóban nem, mert nem eszek levest. :) Eléggé sokáig azt ettem, amit itthon a szüleim készítettek, igen. Amióta pedig diétázom, csak azt eszem meg, amit én csinálok, de ez kimerül a zabkásában, a csirkemellben, a rizsben és a párolt zöldségekben, viszont úgy gondolom, ha önálló életet szeretnék kezdeni, és netalántán találnék egy férfit, aki nem csak ilyen kaján él, előnyös lenne, ha el tudnék neki készíteni más ételeket is...
2012. nov. 22. 23:51
 14/19 A kérdező kommentje:
A válaszokat pedig köszönöm! ;)
2012. nov. 22. 23:52
 15/19 anonim ***** válasza:
76%
a rántottakészítést nem nevezik főzésnek... és még te vagy felháborodva, hogy mások nem értenek hozzá :D
2012. nov. 22. 23:57
 16/19 anonim válasza:
100%
Majd ha találsz férfit, akkor együtt megnézhetitek a recepteket interneten vagy pl videón Youtuberól meg ilyenek, és együtt főzhettek, tanulhattok! Én is úgy csináltam, nem tudtam sok mindent főzni csak alapabb dolgokat (húsok, rántott cuccok, párolt zöldség, rizs meg ilyesmi) de aztán amikor különköltöztem akkor tökegyszerűen megtanultam, csak csinálni kell amit a recept mond, és ha kezd gyanús szaga lenni akkor tudod hogy elrontottad :P
2012. nov. 22. 23:59
 17/19 anonim ***** válasza:

Az internet korában élünk, mosógéphez van leírás, nem kell 3 diploma a kezeléséhez, főzéshez recept, és gyakorlás kell.

Amúgy félni nem kell, ha oda jutsz majd megoldod ezeket, ha meg gond van szülő, ismerős, internet. :)

2012. nov. 23. 01:41
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

18 évesen esetlenül, ügyetlenül kerültem el otthonról. Addig még tojást sem tudtam főzni, na nem azért, mert ki volt ny.lva a seggem, hanem mert az anyukák már csak ilyenek. Kértem én, hogy hadd csinálhassak ezt-azt a konyhában, anya pedig "majd én segítek" felkiáltással kivette a kezemből. (az vesse rám az első követ egyébként, akit fakanállal a kezében sz.rtak a világra - már elnézést.)

Szóval elkerültem a szülő háztól 200 km-re és szépen elkezdtem abból építkezni, amim van. Láttam, hogyan főzi anya a tésztát + a csomagolásán is világosan rajta van, hogyan kell csinálni. Zacsis levest eddig is tudtam csinálni, aztán szépen fokozatosan elmaradtak belőle a 'zacsis elemek', helyette répát, krumplit, házitésztát főztem bele. Recept alepján palacsintát sütöttem, abból lett almás palacsinta, palacsintás lasagne, majd hortobágyi palacsinta. Egyszerű mákos tésztából paradicsomos szószos csirkemelles finomság. Internettel felvértezve szinte nem létezik lehetetlen a konyhában, ez tény. Hazudnék, ha azt mondanám, nem kellett néha nagyon pocsék dolgokat is megennem, ami nem úgy sikerült, ahogy kellett volna, de nem szabad feladni. Csak az nem rontja el, aki nem is csinálja. Ne akarj feltétlenül szuperháziasszony lenni, rengeteg gyakorlás kell, hogy egyáltalán háziasszonnyá avanzsáljon az ember.

Mosógép: nagyon könnyű. Egyszer kell kisilabizálnod a papírjából, hogy hogyan kell használni, aztán már megy magától.

Ügyintézés: itt jön képbe az, hogy szóba kell állni az emberekkel. Megkérdezni a portást, a szomszédot, az ügyintézőt, hogy mit hol merre és hogyan. + megintcsak ott az internet, ami egy év múlva hatalmas segítségedre lesz.

Előttem már említették a pénz kezelését, amit én is nagyon fontosnak tartok a mai világban. Én pl. írom a kiadásaimat, bevásárlás előtt elkészítem egy hétre a menüt, ahhoz veszem meg az alapanyagokat. Rengeteg múlik a tervezésen.

Afelől biztos lehetsz, hogy ha van benned minimális tapraesettség és rá leszel kényszerülve, hogy egyedül intézd az életed, akkor menni fog az. Persze, lesznek rossz napjaid, mikor semmi nem jön össze, a bunkó portás hülyének néz, a kaját elsózod, de nem szabad belekeseredni az ilyen helyzetekbe. Mindenki esetlenül kezdi, mikor kirepül a biztonságot nyújtó fészekből.

20L

2012. nov. 23. 08:24
 19/19 anonim ***** válasza:

nyugi csajszi, én is a netről tanultam főzni. mikor ennyi idősen összeköltöztünk a párommal, csak lecsót meg spenótot tudtam csinálni :) najó, meg rántottát, palacsintát :)

a főzés nem nagy tudomány, ha tudsz olvasni, és van otthon hozzávaló.

a mosógép meg 2 kattintás :)

2012. nov. 23. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!