Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Általában, hogy fogadjátok el...

Általában, hogy fogadjátok el a menstruációt az életetekben?

Figyelt kérdés
Nekem 11 éves koromban jött meg. Most 17 vagyok már. Amikor megvolt mindig bőgtem talán az 5. hónapig. Iskolába se mertem menni. A szüleim már elkezdtek a pszihológussal fenyegetőzni, hogy elvisznek. Na ekkor gondoltam, hogy nem megyek semmilyen kuruzslóhoz és nagy nehezen beletörődtem.
2007. szept. 1. 09:22
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
93%

Szörnyű dolog, én is 17 vagyok. én igazságtalannak tartom, mert a barátnőimnek 2-3 napig van meg, és alig. de nekem meg NAGYON és 2 hétig. olyan kényelmetlen amikor suliba se merek menni, mert félek hogy átázok vagy valami, mert ilyen már fordult elö velem sajnos, akár hogy vigyázok is. és ha belegondolok, hogy ez 50 éves koromig igylessz akkor inkább kinyirnám magam. a pasik azt mondják, hogy a nő a gengébb nem.. háát, nem tudom mits zólnának ha havonta véreznének, görcsölnének, és gyereket szülnek, meg millio több dolgunk vnan kekünk mint nekik, és ők meg akkor hisztiznek, ha fáj a fejük.

amikor nekem megjön olyankor nagyon síratnékom van, hogy akkor most megyin rettegés. olyankor nem tudok programokat szervezni, és tesizni is kell, pedig az a legrosszabb az egészben... és a fiúk csodálkoznak, hogy miért vagyunk olyankor olyan ingerlékenyek...:S

2007. szept. 1. 09:50
 2/26 anonim válasza:
83%
Nekem 12éves koromban jött meg először!Nem volt annyira rémes...de aztán egyre jobban görcsöltem az idők folyamán!Betétet használtam akkoriban,és hát igen,azzal nem egy álom átvészelni 6napot,mert nekem sajna addig tart.És igen,általános iskolában nagyon kínos volt,mert volt olyan is,hogy átázott a betét.Gyűlöltem azokon a napokon iskolába járni.Nem is beszélve a görcsökről,amik nagyon fájtak.De ahogy idősödtem,úgy enyhültek a görcsök.Most 25éves vagyok,és már nem vészes abszolút.Amikor megjön kb. 2órát fáj egy kicsit a hasam,utána már csak alig érezhető,tompa fájdalmat érzek...Ja,és tampont használok már 4éve!Így nagyon-nagyon jó!Nagyon kényelmes!Azóta elviselhető a mensi minden hónapban! ;) Próbáld ki!
2007. szept. 1. 14:29
 3/26 anonim ***** válasza:
97%
Ez olyan dolog, amit nem lehet megszokni, de meg kell. De amúgy én is nagyon útálom.
2007. szept. 2. 14:58
 4/26 anonim ***** válasza:
97%

Megszoksz vagy megszöksz.

Én 17 évesen kezdtem tampont használni, és így sokkal jobb. :)

2007. szept. 2. 18:10
 5/26 anonim ***** válasza:
97%
Szia! Nekem 12évesen jött meg és most 18vok. Nagyon utáltam főleg hogy másoknak csak 16év körül jött meg. Igazságtalannak tartottam. Én minden egyes mensinél görcsölök és hiába veszek be mindenféle görcsoldót nem használ semmit. Van amikor egy fél napon keresztül görcsölök. Tamponnal valóban kényelmesebb a dolog de viszont nem egészséges az ha a menzesz teljes ideje alatt tampont használsz. Amúgy én is jobban örülnék ha csak 3napig lenne meg de sajnos nekem 6-7napig tart:(.Viszont mikor nemi életet élsz és esetleg vannak necces helyzetek akkor meg azt fogod várni hogy jöjjön meg. Sajnos a nőknek ezt a terhet adta a sors amit majdnem egész életünkön át viselnünk kell. Ilyenkor szoktam kérdezni hogy miért nem születtem fiúnak:) Szóval előbb vagy utóbb meg fogsz tanulni együtt élni ezzel a dologgal! Sok sikert hozzá!
2007. szept. 9. 11:51
 6/26 anonim ***** válasza:
97%

Ugy latom eddig en vagyok a "legorogebb" aki bevallja a korat. 33 eves vagyok es 13 evesen menstrualtam eloszor. Nem keritettem nagy dolgot belole bar ez mindenkinel mas. Kulonosen egy tinedzsert viselhet meg ilyesmi a legjobban, hiszen minden valtozik es a suliban sokszor nagyon bunkok tudnak lenni(bocs!!!). Tampont csak nyaron hasznalok, mikor nagyon meleg van vagy eppen az utolso napokat elem es strandra vagyom. Az elso ket napon csakis szarnyakat. A szuleidnek nem agyturkasszal kellene teged fenyegetni, hanem segiteni hogy tuleld a valtozasokat. En is feltem, hogy latszik, hogy atverzek - egyszer sikerult is laboratoriumi feher nadragban... - ez normalis, hogy van. Ha nem lenne, az lenne a nagyon nagy baj. Kesobb, beletorodsz noi mivoltodba es gyermeket szeretnel, mar maskent fogod latni ezeket a dolgokat es nem jelent majd akkora nagy problemat. Elfogadod a dolgok menetet es azon kezdessz majd gondolkodni, hogy jesszus ha lanyod lesz, mikent mondod el mi is tortenik vele...?

En most ebben a fazisban vagyok...

2007. szept. 10. 03:28
 7/26 anonim ***** válasza:
18%
NEM KELL IZGULNOD MERT HA BABÁD LESSZ EGY JODARABIG NEM FOGSZ MENSZESZELNI.AKKOR MAJD KICSIT HIÁNYOZNI IS FOG.
2007. szept. 11. 10:42
 8/26 anonim ***** válasza:
15%

Hmm, érdekes kérdés. Én most 21 éves vagyok, nekem ha jól emlékszem, 13 évesen jött meg először. Nem tudom, miért mondják itt is azt, hogy a legtöbb lánynak 16 évesen jön meg először, ez hülyeség. Általában 11-14 éves kor között jön meg, de akinek 13 évesen még nem jött meg, az már tiszta ideg, hogy vajon mi nem stimmel vele.

A menstruáció szerintem egy olyan dolog, hogy nincs rajta mit elfogadni, van és kész. Minden nő menstruál, ennyi. Ilyenkor kicsit több a kényelmetlenség, néha fájdalmas is - erre azért vannak gyógyszerek, pl. Meristin, Nospa, AlgoflexM -, de azért ilyenkor is lehet élni. Mi lenne akkor, ha a menstruációja alatt senki nem menne iskolába, meg dolgozni? Hát megállna az élet, komolyan. Jó, nekem most biztos nagyon nagy szerencsém van, mert terhes vagyok, így most nem menstruálok, de komolyan mondom, inkább a menzesz mint a terhesség... Terhesen semmit de semmit nem lehet csinálni a világon, a menzesz alatt meg max nem nagyon ajánlatos fodrászhoz menni, és kész. Terhesen se inni, se bulizni nem lehet, és sokkal kevesebb energiám van, pedig időm mint a tenger. Ehhez képes az a havi egy hét, amikor kicsit macerásabb az élet, hát az maga a megváltás.

2007. szept. 13. 13:12
 9/26 anonim ***** válasza:
100%

Hmm...

Jó kérdés!!

Engem sosem zavart, ha a kedvesemnek épp "megvan" de vannak olyan férfiak akik ilyenkor nem szeretnek szeretkezni a kedvesükkel.

2007. szept. 14. 06:51
 10/26 anonim ***** válasza:
62%

A 8. válaszadóhoz intézném szavaimat: BULIZNI AKARSZ?? ÉS INNI?? hát nagyszerű anyja lessz annak a gyereknek, hogyha miközben a szived alatt hordod a gyermeked, közben a kimaradt bulikra és a piára gondolsz... szerintem ez szánalmas... bocsi, de gondolkodj el ezen: ANYA LESZEL... nem hiszem hogy mostantől bulizhatsz a baba mellett...... és a menstruáció egy olyan dolog (most már válaszolok a kérdésre...) hogy nem fogod SOHA megszokni, és gyűlölni fogod, de legyél erős... nők milliói kibírják, te is ki fogod.....:D sok sikert...

Fru

2007. szept. 19. 21:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!