Általában, hogy fogadjátok el a menstruációt az életetekben?
Szörnyű dolog, én is 17 vagyok. én igazságtalannak tartom, mert a barátnőimnek 2-3 napig van meg, és alig. de nekem meg NAGYON és 2 hétig. olyan kényelmetlen amikor suliba se merek menni, mert félek hogy átázok vagy valami, mert ilyen már fordult elö velem sajnos, akár hogy vigyázok is. és ha belegondolok, hogy ez 50 éves koromig igylessz akkor inkább kinyirnám magam. a pasik azt mondják, hogy a nő a gengébb nem.. háát, nem tudom mits zólnának ha havonta véreznének, görcsölnének, és gyereket szülnek, meg millio több dolgunk vnan kekünk mint nekik, és ők meg akkor hisztiznek, ha fáj a fejük.
amikor nekem megjön olyankor nagyon síratnékom van, hogy akkor most megyin rettegés. olyankor nem tudok programokat szervezni, és tesizni is kell, pedig az a legrosszabb az egészben... és a fiúk csodálkoznak, hogy miért vagyunk olyankor olyan ingerlékenyek...:S
Megszoksz vagy megszöksz.
Én 17 évesen kezdtem tampont használni, és így sokkal jobb. :)
Ugy latom eddig en vagyok a "legorogebb" aki bevallja a korat. 33 eves vagyok es 13 evesen menstrualtam eloszor. Nem keritettem nagy dolgot belole bar ez mindenkinel mas. Kulonosen egy tinedzsert viselhet meg ilyesmi a legjobban, hiszen minden valtozik es a suliban sokszor nagyon bunkok tudnak lenni(bocs!!!). Tampont csak nyaron hasznalok, mikor nagyon meleg van vagy eppen az utolso napokat elem es strandra vagyom. Az elso ket napon csakis szarnyakat. A szuleidnek nem agyturkasszal kellene teged fenyegetni, hanem segiteni hogy tuleld a valtozasokat. En is feltem, hogy latszik, hogy atverzek - egyszer sikerult is laboratoriumi feher nadragban... - ez normalis, hogy van. Ha nem lenne, az lenne a nagyon nagy baj. Kesobb, beletorodsz noi mivoltodba es gyermeket szeretnel, mar maskent fogod latni ezeket a dolgokat es nem jelent majd akkora nagy problemat. Elfogadod a dolgok menetet es azon kezdessz majd gondolkodni, hogy jesszus ha lanyod lesz, mikent mondod el mi is tortenik vele...?
En most ebben a fazisban vagyok...
Hmm, érdekes kérdés. Én most 21 éves vagyok, nekem ha jól emlékszem, 13 évesen jött meg először. Nem tudom, miért mondják itt is azt, hogy a legtöbb lánynak 16 évesen jön meg először, ez hülyeség. Általában 11-14 éves kor között jön meg, de akinek 13 évesen még nem jött meg, az már tiszta ideg, hogy vajon mi nem stimmel vele.
A menstruáció szerintem egy olyan dolog, hogy nincs rajta mit elfogadni, van és kész. Minden nő menstruál, ennyi. Ilyenkor kicsit több a kényelmetlenség, néha fájdalmas is - erre azért vannak gyógyszerek, pl. Meristin, Nospa, AlgoflexM -, de azért ilyenkor is lehet élni. Mi lenne akkor, ha a menstruációja alatt senki nem menne iskolába, meg dolgozni? Hát megállna az élet, komolyan. Jó, nekem most biztos nagyon nagy szerencsém van, mert terhes vagyok, így most nem menstruálok, de komolyan mondom, inkább a menzesz mint a terhesség... Terhesen semmit de semmit nem lehet csinálni a világon, a menzesz alatt meg max nem nagyon ajánlatos fodrászhoz menni, és kész. Terhesen se inni, se bulizni nem lehet, és sokkal kevesebb energiám van, pedig időm mint a tenger. Ehhez képes az a havi egy hét, amikor kicsit macerásabb az élet, hát az maga a megváltás.
Hmm...
Jó kérdés!!
Engem sosem zavart, ha a kedvesemnek épp "megvan" de vannak olyan férfiak akik ilyenkor nem szeretnek szeretkezni a kedvesükkel.
A 8. válaszadóhoz intézném szavaimat: BULIZNI AKARSZ?? ÉS INNI?? hát nagyszerű anyja lessz annak a gyereknek, hogyha miközben a szived alatt hordod a gyermeked, közben a kimaradt bulikra és a piára gondolsz... szerintem ez szánalmas... bocsi, de gondolkodj el ezen: ANYA LESZEL... nem hiszem hogy mostantől bulizhatsz a baba mellett...... és a menstruáció egy olyan dolog (most már válaszolok a kérdésre...) hogy nem fogod SOHA megszokni, és gyűlölni fogod, de legyél erős... nők milliói kibírják, te is ki fogod.....:D sok sikert...
Fru
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!