Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Csak engem dühítenek kicsit...

Csak engem dühítenek kicsit az ilyen "önsajnáló" emberek? (Bőv. Lent)

Figyelt kérdés
Szóval, nemrég, az utóbbi időszakban történtek velem olyan dolgok, amiket biztos egy életre megjegyzek. És nem jó értelemben. Még sem kezdtem el vagdosni magam, még a legdurvább helyzetekben is csak erősen magamba csíptem, hogy picit magamhoz térjek. És az én problémám nem az a "jaj, a barinőm már nem törődik velem annyit", vagy a "jaj, a fiú aki tetszik mással jár, megyek, összevagdosom magam, ez a fájdalom kibírhatatlan" tipusú volt. Végig erős maradtam, bár talán kissé gyáva is. Nem bírtam elmondani senkinek. Végül sikerült megbeszélnem anyukámmal, de most nem ez a lényeg. Hanem hogy kissé kiborulok, ahányszor látom, hogy valaki mély depresszióba zuhan, a fentebb említett "hatalmas" problémái miatt... Ha tudnák, hányszor kívántam, hogy az legyen a legnagyobb bajom, kinek ki tetszik, vagy hogy milyen ribanc már ez meg az...

2012. nov. 15. 22:03
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:
Igazából, jobban belegondolva,mszinte örülök, hogy mostmár van energiám ilyennek foglalkozni. Mert elhiheted, eddig olyanokat éltem át, hogy eszembe se jutott ilyen önsajnálókkal törődni. Most se olyan rózsás a helyzet, de már jobb mint volt.
2012. nov. 17. 22:49
 32/39 A kérdező kommentje:
Szóval kérlek nehogy azt hidd, nekem olyan szuper sorsom van.
2012. nov. 17. 22:50
 33/39 anonim ***** válasza:
Én egyet értek veled kérdező!Én is átmentem sok dolgon,ami nem volt szép és jó!Írtad,hogy te is!De attól még nem kell itt sajnáltatni magad,ha megtörtént!Lehet tanácsot kérni,de nem kell sajnáltatni magad!Ja és persze az öngyilkosság is ebbe tartozik,ha valaki tényleg meg akarná tenni nem egy oldalra írogatná!sajnos ez a legszánalmasabb,hogy idegen embereknek tesznek fel egyesek "öngyilkos kérdéseket". pedig már vannak olyan oldalak,amik ezekre a dolgokra specializálódtak!De tudtommal ez nem az az oldal!
2012. nov. 17. 22:55
 34/39 anonim ***** válasza:
Ja és szerintem az ilyeneket,akik tényleg egy letört köröm vagy bármi apróság miatt "gondolkoznak" ezen,azokat még ezeken az oldalakon sem venné komolyan senki!
2012. nov. 17. 22:56
 35/39 A kérdező kommentje:
Igen, én is így gondolom. :)
2012. nov. 18. 08:59
 36/39 anonim ***** válasza:
100%

Az olyan emberek, mint te, azért lesznek indulatosak a boldogtalan emberektől, mert így védik meg saját magukat attól, hogy ők is boldogtalanok legyenek. Hasonló reakció ez, mint amikor kiröhögik azt, aki mondjuk éppen hasra esett. Ez utóbbi is olyan hozzáállás, ami a legtöbb emberre jellemző, de azért egy kis ésszel és elgondolkodással belátható, hogy nem ez a dolgok intézésének helyes útja.

Amúgy meg a kérdésedre válaszolva: minden ember más és más. Ismerek olyat, aki (nem rossz ember pedig) egyszerűen leszarta, amikor meghalt az édesanyja, semmit nem jelentett neki. Egy ilyen nyilván nem tudja megérteni azt, valaki miért tud hónapokra, akár évekre is depresszióba esni egy ilyen eseménytől. De van olyan is, aki pl. szenved egyedül, más meg jól elvan. Valaki lelkibeteg lesz attól, hogy nincs jó szex az életében, valaki meg frankón elvan valami mással. Szóval az emberek nem egyformák, és a fentiekre utalva nem az a dolgok intézésének helyes útja, hogy leckéztetni meg lenézni kezded azt, aki nem olyan, mint te, és ezért valamit a lelkére vesz, amit te nem vennél.

2012. nov. 20. 16:01
 37/39 A kérdező kommentje:
Oké, átváltok papagájüzemmódba. Én NEM bántom az érzékenyebb embereket, sőt, segítek is nekik, csupán már kicsit zavaró, amikor valaki ajnároztatja meg sajnáltatja magát, mert, teszem azt, élete titkos szerelme ma nem nézett rá.
2012. nov. 20. 19:54
 38/39 anonim ***** válasza:
Akkor próbáld meg meg is érteni őket, és akkor már nem fognak zavarni.
2012. nov. 21. 01:32
 39/39 anonim ***** válasza:
Megfigyelted, hogy pont olyan panaszkodós vagy, mint azok, akikről írod, hogy dühítenek? Csak neked épp ők a témád... Érdemes ezen is elgondolkozni, hogy a te feltett kérdésednek vajon több haszna van-e más számára, mint az önsajnálók apróságainak számodra.
2012. nov. 21. 07:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!