Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nagyon magányos vagyok, és...

Nagyon magányos vagyok, és félek a gimnáziumtól. Hogyan lehetnék kevésbé antiszociális?

Figyelt kérdés

Szóval, bocsi, hogy hosszú lesz, de tényleg segítségre van szükségem. :)

14 éves lány vagyok, és alig vannak barátaim. Igazándiból csak egy barátnőm van, vele viszont nagyon jól megvagyunk, legjobb barátnők vagyunk már nagyon rég óta. De ha ő pl. nem jön suliba, mert beteg, akkor az egész szünetben egyedül állok, mint egy nagy f*sz. De ez nem csak az én hibám! Sorba veszem, nézzük a fiúkat: két csoport van nálunk, a romák és a gyerekesek. A romákról ne is beszéljünk, maffiózónak képzelik magukat, és azt sem érdemlik meg, hogy egy iskolába járjanak velem (haha ez kicsit egoistának hangzott, de tényleg így gondolom)

A többi fiú pedig olyan éretlen! Komolyan mondom, nem is értem miért. Olyan... Hogy is mondjam? Olyan debilek. Külsőre is éretlenek, elhanyagolt, falusi "parasztok", olyan csupasz lábuk van, amilyenről én is álmodok. Jó-jó, nem szabad ilyen miatt ítélkezni, de amúgy is hülyék, még őnekik az a fontos, hogy mennyi pontjuk van a metinben. 14 éves létemre még sosem tetszett egy srác sem, mert csak ilyenekkel vagyok összezárva. Jöjjenek a lányok: az osztályomban rajtam kívül 6 lány van. Abból 3 roma. És olyan tipikus, cigány kur*vák, jobb ha nem szól hozzájuk az ember. A maradék kettő lány meg olyan kis éretlen, gyerekes lány. De az a fajta, akik idegesítőek. Az egyik lómániás, de nagyon-nagyon-nagyon, a másik pedig olyan "Yaay, jó pasik *---* Imádom a jó pasikat, wáá". Na az ilyet utálom. És velük azért sem barátkozok, mert régóta ki vannak közösítve, és ha elkezdenék velük barátkozni, akkor én is ki lennék. Most mondhatja pár naiv ember, hogy "Nem kell foglalkozni mások véleményével, blablabla..." Ezt nagyon könnyű mondani. De ha elkezdek velük barátkozni, akkor én is "csíntevések" hálójába keverednék. A többiek ellopnák a tolltartómat, tönkretennék a cuccaimat, stb... Mert ezek ilyen elvetemültek.

Szóval ez az osztályom, és a kisebbek még rosszabbak. A legjobb barátnőmön kívül, esküszöm nektek egyetlen egy minősíthető személy nincs a suliban.

Ez vagyok én, ez az életem. :/ De az is igaz, hogy imádom a gépet, és valahogy nincs is kedvem ismerkedni, csak filmeket, animéket nézni, filmkritikus/vicces videókat bámulni, fórumozni, blogolni, stb... Imádom ezt az online világot, és nehéz belőle szabadulni.

Kb. 12 éves koromban azonban elkezdtem levelezni egy lánnyal. Most nyáron, 14 éves korunkban pedig sikerült találkozni, s megbeszéltük, hogy nyáron egymásnál is alszunk. Szerintem ő kedvel engem, de számomra ő néha fárasztó. Ha felmegyek a Facebook-ra, akkor direkt nem lépek be chat-re, de lájkolok valamit, és észreveszi, és rámír. És sokszor lekoptatom, mert egyszerűen nincs kedvem hozzá. Amúgy is mások vagyunk. Ő sokkal tinilányosabb, mint én.

Szóval: telefonon sosem beszélgetek senkivel, szabadidőmben itthon gépezek, az egész suliban csak egyvalakivel jövök ki jól.

És jön a gimi. Új élet. Rettegek. Láttam pár lányt a facebook-on, de nagyon nem szimpatikusak. Lehet, hogy túl "válogatós" vagyok? Megnézem az adatlapjukat, és kedvenc zene: "One Direction, Miley Cyrus, Vastag Csaba, stb..." Nem szabadna ez alapján megítélni valakit, de nem tudok mit tenni. Ha majd belevigyorogja a fejembe, hogy "Jajj, láttad Miley új haját. Olyan szééép". Akkor mit csináljak? Mondjam meg neki, hogy "Nem, kiba*szott ronda, és az az egész lány egy szégyen." Nem akarom magam megjátszani, de ha az igazi énemet adom, akkor nem hiszem, hogy annyira jóban tudnánk lenni. Én imádom a jó filmeket, és a jó zenéket. Persze nyitott vagyok a csajos, romantikus vígjátékokra is, de olyan filmeket is szeretek, amelyekről ezek a lányok sosem hallottak. Meg a zene. Nos, én inkább a rock felé vonzódok, és sajnos ez nem túl gyakori eset. :/ A fiúk sem szimpatikusabbak, a fele páwa, a másik fele,meg nőmániás, nekik mindegy, csak "cicikcicikcicik..." Nincs kedvem hozzájuk. Nem tudom, hogy miről tudnék velük beszélgetni. Meg, ha tegyük fel, hasonló érdeklődési körű emberkék lennének, akkor is félnék ettől az egésztől. Mert nem vagyok valami jó a kommunikációban. Lefagyok, nem jut eszembe semmi, kínosnak érzem, amikor beszélek. Mit csinálhatnék? Nagyon rosszak a meglátásaim? Nyitottabbnak kéne lennem az emberek felé, meg kéne őket ismernem?

De annyira nehéz, miután azt láttam a facebook-on, hogy a barátnőjükkel ember-világ előtt ilyen párbeszédeket folytatnak a tiniláyok:

-naaa xddd micsinálsz rib*anc?

-semmit te csövesge*ci xdddd olcsanjópasit láttam ma foh :$$

Hányok ezektől. De amúgy kinézetre én nem vagyok egy bekövesült vidéki lány.

Oh, amúgy nemrég voltam a Bnv-n (Budapesti nemzeti vásár) az iskolámmal, és éppen sétáltunk a legjobb barátnőmmel, amikor egy 16 év körüli, jóképű gyerek elkezdett jönni felém. Odajött, mosolygott, köszönt, és meg akarta kérdezni a nevemet, de otthagytam. Mit csinálhattam volna? Amúgy is, mit akart? Komolyan ki akart velem kezdeni? Nem tudom, hogy mit képzelt, de nagyon megviselt. Komolyan, ez megviselt. :D Szóval nagyon gáz vagyok. Ha belegondolok, hogy mit fogok csinálni az új osztályomban, azt látom magam előtt, ahogy semmit sem szólok, a háttérbe szorulok, és leégetem magamat...

Tippeket, tanácsokat megfogadok, és nagyon meg is köszönnöm őket. :) 14/l

2012. nov. 4. 12:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Hát igen, mondjuk persze a "cunami" attól is függ, hogy ki miért csendes...:)

Van akinek tényleg nincs sok közölni valója, van aki csak nem a megfelelő társasában van és olyan is van akit csak az a téma hagy hidegen:D

De (tapasztalataim szerint) a szótlanabb, csendesebb emberek általában jobb társaságot is tudnak nyújtani, persze főleg miután ők is megnyílnak:)

Én pl. alapjáraton nem vagyok csöndes, csak az elején, idegen környezetben..így kívülálló szemmel én is egy ilyen visszahúzódó "szürke kisegérnek" tűnhetek:)

2012. nov. 4. 14:20
 12/20 A kérdező kommentje:

Nagyonnagyon köszönöm a válaszokat, rengeteget segítettetek. :)

Most ahogy így nézem, egy 15 éves és egy 16 éves is írt, helyesírási hibák nélkül, és ilyet még nem láttam. :D Az osztálytársaim értelmezhetetlen írásmódja eddig átlagosnak tűnt. :')

# 5 De aranyos történet, olyan jó neked. :) Nekem egyébként már eldőlt, hogy hova megyek, és ott nincsen gólyatábor, csak egy napos ki program, s szerintem ez kicsit kevés, de majd meglátjuk. Azt el kell még mondanom, hogy jó vagy a nyugtatásban, rendesen magabiztosságot kaptam az írásodtól! :)

# 6 Igazából csak azért jutottak el ide, mert a tanárok azt akarják, hogy menjenek már el innen, és nem akarják őket megbuktatni. :D Szerintem az iskolámban törvényi kívüli dolgok vannak. Mármint, a gyereke 6 tantárgyból bukik, aztán mégis továbbmegy? Az egyik roma lány azt mondta, hogy egy sima térképen (nem vaktérképen) kellett neki megmutogatni az országokat, s már át is ment.

Egyébként én szeretnék jó gimibe menni, csak nagyon nem bírnám ki a kollégista életet. Nem való az nekem, komolyan gyenge vagyok hozzá. :) Ezért egy olyan sulit választottam, ami egy kisvárosban van, elég közül, így bejárós leszek. Ez az egy suli van errefelé, ahová be tudnék járni. Ez egy gimnázium és szakközépiskola. Állítólag jó, a honlapja is szép, igényes. Megnéztem az osztályképeket, olyan 1-2 roma van átlagosan egy 30 fős osztályban. A tavalyi nyolcadikból is odament egy roma, de amúgy már ki is rúgták. :D Szóval azért próbálják "megszállni", de azt hallottam, hogy nagyon ki vannak közösítve onnan a romák. Az a "csövesge*ci" lány pedig valószínűleg osztálytársam lesz. :( Illetve sajnos szinte mindenkit felvesznek, mert németes vagyok, és abban hiány van, szinte mindenki angolt tanul, s a mostani német szakban is kemény 10 ember jár. :( De én akkor is ide akarok járni, nem szeretnék kollégista lenni.

És amúgy igen, van blogom, nem is egy... Csak ha nem baj, nem szeretném őket felfedni, mert kicsit béna... :D

Rock-ból is vannak kedvenceim, leginkább a Guns n' Rosest szeretem, de közel áll hozzám Bon Jovi is. :) Aztán Queen, AC/DC, Metallica... Minden stílust imádok. Ezek régebbiek, de amúgy az újabbakra is nyitott vagyok. És amúgy nem csak a rockot szeretem, hanem a lassabb zenéket is, egy-két popot is, és amúgy ismerek mindent, nagyon sok zenét hallottam már. :)

Még egyszer nagyon köszi a segítséget, őszintén szólva nem számítottam ilyen nagy kedvességre. :)

2012. nov. 4. 16:33
 13/20 anonim ***** válasza:

Részemről, semmi, nincs mit:)

Nekem is kellemes volt olvasni a te írásodat.

Én is bejárós vagyok, naponta 2 órát utazok, összesen oda-vissza 4-et, de van, hogy lekésem a helyi buszt ami óránként jár, olyankor még jobban elhúzódik a dolog.

A kollégiumot én sem díjaznám, szerintem jól döntöttél, hogy nem azt választottad:)

10-en?..huhh..ott egy feleltetés elég kemény lehet...:D

Hát akkor még egyszer sok sikert a sulihoz!:)

(16/L)

2012. nov. 4. 17:15
 14/20 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem hogy hol laksz? (megye)
2012. nov. 4. 18:14
 15/20 anonim ***** válasza:

Igen, azt hiszem fontos, hogy lássa az ember a kontrasztot, mielőtt igazán, szinte könnyekig hatódva ( :D ) tudjon értékelni valamit, mint most Te a helyesírást, és az értelmesen formált mondatokat. :D Hogy így is lehet ezt. :)

Hát fura dolgok ezek. De meg lehet érteni a tanárokat/igazgatót is, mert jobb így hogy 14 évesen elmennek isten hírével, minthogy 14 évesen még a kicsiket terrorizálnák alsóban. :P Vagy hogy mondjuk 18 éves kancigányok molesztáljanak benneteket nyolcadikban, mert még mindig csak ott tartanak, és ugye addig muszáj iskolapadban ülni.

Valamit sugall, hogy nem egy putris honlapja van a sulinak, de nem érdemes ez alapján tájékozódni, sőt még a nyílt nap alapján sem, hogy ott mit mondanak, mert ilyenkor úgy lódítanak ahogy tudnak. :) Sőt, igazából az sem mérvadó, hogy az ott tanulók mit mondanak róla, mert ők sem fogják azt mondani, hogy "jujj *keresztneved, kérdező", ide ne gyere, mert én is teljesen eltoltam vele az életem" csak ha már tényleg botrányosan rossz a suli :D

Amúgy én kollégista vagyok, de belegondolva ismét, nem biztos hogy középiskolába menet megint kollégiumba akarnék menni. Rendesen túl van szabályozva, de nekünk még enyhe is volt a dolog, mert ilyen hogy tanulószoba, csak elsőben volt, utána felhagytak vele a tanárok, mert úgy is kevesen voltak. Én elkezdtem már az egyetemet, de még mindig élénken él bennem a reggeli fanyar "tea" íze, meg a reggeli értelmetlenül korán való ébresztések (meg amúgy is felkeltünk volna, nem volt rá szükség, hogy a tanár kicsapja az ajtót beordítson hogy jóreggelt miután felkapcsolta a szuper helyi rádiót, amin reggelente mindig azok a számok mentek :D ), de mondjuk élménydús is volt a társaság miatt, meg a törvényen kívüli piálások miatt, mondjuk ezt az utóbbit nem hiszem hogy mindenhol meg lehetett volna tenni. :D

Szóval nem mondom, hogy rosszul látod, hogy nem akarsz kolis lenni.

Ez helyes, hogy nem ragadsz le a rock stílusnál, és beengedsz másféle zenéket is. Van egy kőrocker ismim, aki tök jó fej, csak néha kicsit kibírhatatlan ez a "kő"sége, beszűkültsége zenei téren. 80s évek, rock és a többi szar. :) Amúgy én is szeretem, amiket felsoroltál, bár inkább 1-2 éve hallgattam ezeket. A Metallica-tól a One a kedvencem, a Guns and Roses-tól a November Rain, ami asszem nemsokára aktuális lesz. :P De ezzel asszem nem vagyok valami egyedi , mert ezek a legismertek zenéik közé tartoznak. :D

Oké, a blogos témát akkor nem feszegetem tovább. :D

A 16/l-nak

Azért négy óra út egy nap. Hát az .... öö kemény, azt hiszem ez a legmegfelelőbb szó rá. Hát mikor kelsz Te, ha nulladikod van? Szegééény. :)

2012. nov. 4. 19:04
 16/20 anonim ***** válasza:
50%
Neked épp megjött vagy mi a szösz? Ennyit panaszkodni :)
2012. nov. 4. 21:23
 17/20 anonim ***** válasza:

Szimpatikus vagy egyébként az irományaid alapján :) Hol laksz? Remélem a közelben. A blogod címét elküldöd privibe? Amúgy jó zenéket hallgatsz! :D Dokken, Firehouse, Skidrow. Hallgasd meg ôket, nagyon jók! :)

17F

2012. nov. 4. 21:37
 18/20 anonim ***** válasza:
Félreértések elkerülése végett én a 6,8,10,15-s válaszokat írtam a másik két 71%-os által íródott választ azt nem én írtam. :P
2012. nov. 4. 21:43
 19/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további válaszokat is, imádlak benneteket. :D

Nagyon sajnálom, de nem szeretnék semmi megyét megadni, sem blogot. :( Örülök, hogy érdekel valakit, de nem is tudom... Valahogy nincsen hozzá bátorságom, most, hogy így kiöntöttem a lelkemet. :) Nem igazán szeretném, hogy még jobban megismerjetek, bunkónak tűnhetek, s nem akarok az lenni, de őszintén nem akarom megmutatni senkinek sem a blogomat. Sajnálom, és köszönöm mindenkinek még egyszer! :)

2012. nov. 6. 14:30
 20/20 anonim ***** válasza:
Oké, ahogy gondolod. Mindenesetre tök jól esett megismerni ezt a szeletet egy nagyon szimpatikus lány életéből. :) Minden jót Neked!
2012. nov. 6. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!