Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Baj, hogy nem úgy élem az...

Baj, hogy nem úgy élem az életemet, ahogy mások?

Figyelt kérdés
23 éves vagyok. Mindig is nagy vágyaim voltak, amiket nem akartam meghagyni álmok szintjén. 14 évesen elkezdtem modellkedni, nagyon jól ment, egy-egy fotózásért vagy kifutó munkáért 200-300 ezret kaptam. Nagyon jól tanultam, mivel sokra akartam vinni, azt akartam, hogy felvegyenek egy amerikai egyetemre. Nem igazán voltak igaz barátaim,sokkal inkább felszínes barátok. 18 évesen jelentkeztem Amerikába egyetemre, ahova fel is vettek, a tandíjamat és a megélhetésemet az addig összegyűjtött pénzből és némi szülői kipótlásból fedeztem. Nemrég befejeztem az egyetemet, újságíró szakon végeztem. Még mindig vállalok munkákat a modell szakmában, mellette dolgozom. Néha úgy érzem, hogy túl szélsőséges életem van. Folyton utazgatok, nem tudok tartós kapcsolatban élni, nem akarok soha férjhez menni vagy családot alapítani. Viszont mindent magamnak építek fel, fontos a karrierem és az, hogy sok új dolgot próbáljak ki. A körülöttem levő emberek azt mondják, túl kalandosan élem az életemet, nem tudok egy dolog mellett megállapodni. Tele vagyok új ötletekkel, célokkal. Tényleg jobb lett volna, ha itt maradok, tovább tanulok egy magyarországi egyetemen,férjhez megyek és gyerekeim lesznek? Félek, hogy emiatt a "változatos" életmód miatt sok embert elveszítek.
2009. aug. 11. 15:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem, nem lett volna jobb, ha itt maradsz. Ha te jól érzed így magad, így tudsz önérvényesülni, már miért lenne ez baj? Ezt mindenkinek magának kell tudni eldönteni, ha te úgy érzed, hogy a változatosság és a karrier neked megéri azt az áldozatot, hogy kapcsolatokat vessz, akkor ez van, csináld úgy :) Nincs ezzel semmi probléma.
2009. aug. 11. 15:09
 2/11 anonim ***** válasza:
Szerintem ezzel nincs semmi baj, nekem sincsenek olyan jó igazi kapcsolataim, szeretek változni, változtatni, ha nem ezt tenném én rosszul érezném magam. Persze figyelek másra is segítek ahol tudok. Nem vonz se a család vagy más, van barátom most ez úgy alakul hogy elég tartós, de ő oda megy ahova én szóval ő is úgy éli az életét ahogy akarja de mégis együtt vagyunk. Valahogy félek attól hogy megbántok valakit talán ezért nem maradok nyugton. De én élvezem és ha te is élvezed akkor ne bánd. Változtatni sosem késő!!
2009. aug. 11. 15:13
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem baj, hogy másképpen élsz, mint az emberek általában. Önálló vagy és tudod, mit akarsz sokakkal ellentétben, akiknek semmilyen jövőképük nincs. Nálad is eljöhet az a pillanat, amikor egy nyugodtabb polgári életre, családra, gyerekekre vágysz. Mégis okosasbb, ha csak magadra számítasz. Így biztosan nem fogsz csalódni!
2009. aug. 11. 15:14
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is hasonló életet akarok!
2009. aug. 11. 15:18
 5/11 A kérdező kommentje:
16-17 éves koromban a velem egykorúaknak még elképzelésük sem volt arról, hogy mit szeretnének csinálni a gimnázium elvégzése után. Én pedig már akkor elterveztem az életemet, tudtam, hogy külföldre fogok járni egyetemre, már akkor kitűnő volt az angoltudásom és a francia nyelvvel is remekül álltam. Mindig tettem azért, hogy az álmaim valóra válhassanak, mégha ez lemondásokkal is járt.
2009. aug. 11. 15:27
 6/11 anonim ***** válasza:
41%

Szerintem ez mind szép és jó, csak félő, hogy egyszer arra ébredsz majd, hogy egyedül vagy, és nincs senki melletted.

Nekem személy szerint nem tetszik az az életvitel, mikor egy nő úgy éli le az első 30-40 évét, hogy csak magára koncentrál, eljut úgymond a csúcsra, a karriert választja.Mert előbb-utóbb rá fog jönni, hogy azért csak jó lenne család,gyerekek, így szül egyet 45 évesen az éppen aktuális pasijának, de megnyugodni már soha nem tud.Aztán persze a kisgyereknek sem alakul ki túl jó családképe ebből kifolyólag.De ez az életvitel nagy divat manapság, ezért van annyi elvált, széttört család.Én nem ítélkezem, nem azt mondom, hogy a kérdezőnek nem lesz normális családi élete, csak ha már feltett egy ilyen kérdést, akkor leírom az őszinte véleményem.

Ja és lehet lepontozni, az is csak azért lesz, mert nem túl népszerű a válaszom,de nem érdekel.

2009. aug. 11. 15:38
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a te válaszodat is. És igazad van abban, hogy ha csak a karrieremre koncentrálok, akkor 40 éves koromban mondjuk hiányozni fog egy nyugodt család, stb. De a probléma az, hogy gyereket egyáltalán nem akarok. Nem is tudnám magam elképzelni anyaként, soha nem is tudtam. És nem hiszem, hogy ez bármikor is változni fog. Még fiatal vagyok és szeretném kiélvezni az életemet. Persze nem olyan értelemben, hogy folyton bulizni támad kedvem, egyéjszakás kalandok stb..mert ez sem én vagyok. Nekem fontos, hogy egy építgessem a karrieremet, emellett kultúrákat, új embereket ismerjek meg. Mindig is ilyen voltam és ezen az idő múlása sem változtat. Talán ez azért van, mert nincs testvérem, nincs nagy családom, a szüleim elváltak és valahogy sosem volt előttem egy ilyen idilli családkép.
2009. aug. 11. 15:48
 8/11 anonim ***** válasza:
Látod, pont ez az amit írtam.Nincs előtted családkép, ezért úgy érzed nincs is szükséged családra.És mivel még csak 23éves vagy, ez úgymond normális is.A karrier építése a fontos most a számodra, persze, ez érthető.De hidd el, hogy a nőkbe valahogy bele van programozva a család,a gyerekek utáni vágy.Lehet ezt most nehéz elhinni, de így van, és még ha azt is mondod, hogy nálad ez másképp van, majd jó pár év múlva fogsz rádöbbenni.Már nagyon sok 40 év feletti nőt hallottam, akik a karriert választották, és nem azt mondták, hogy baj volt a karriert választani, de nem gondolták volna, hogy ennyire vágyni fognak egy gyermek után.Ez az érzés benned is meglesz,hidd el, most azért nincs meg, mert úgymond "csalódtál" a családban.Nem állítottak föl előtted egy olyan képet, amit követni tudnál.Teljesen normális a viselkedésed, meg hogy most nem akarsz családot, és mondom, nem ítéllek el, amiért a karrieredet építed.Csak azt gondolom, hogy arra figyelj majd, mikor egy hang megszólal benned, hogy de jó lenne egy kisgyermek, és próbálj majd neki olyan körülményeket, családot kialakítani,ami számára követendő példa lesz!
2009. aug. 11. 15:59
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ne torodj vele mit mondanak az emberek! Aki elhagy, az nem igazi barát... Én ha a barátod lennék biztos nem hagynálak el ez miatt, sot, támogatnálak!

Nekem is hasonló céljaim vannak, énekes-szinészi karrierben. Minden álmom, hogy bejárjam a világot, lemezeket adjak ki, turnézni járjak, sokmindent lássak. Nagyon szeretem az állatokat és a kisgyerekeket, de nekem mégsem kell család. Úgy érzem, nincs szukségem férjre, a saját fejem után akarok menni és úgy élni, ahogy nekem tetszik. Hiszen egy életet kaptunk, használjuk ki, úgy is olyan rovid, túlságosan is!

Nagyon nagy kár, hogy az emberek megelégszenek azzal, amit eléjuk dobnak az utcán, és nem mernek álmodni és céljaikat megvalósítani. Aztán elmegy az életuk és nem csináltak semmit, nem lelik oromuket semmiben...

Te nem vagy átlagos ember, igenis kulonleges vagy, azt javaslom neked, menj a saját fejed után, mindenképpen valósíts meg MINDENT, amit kigondolsz, megálmodsz magadnak! Hiszen ezért élunk, hogy úgy alakítsuk az életunket, ahogy nekunk jó és nem úgy, ahogy másoknak.

Én most megyek kozépsuliba, de már tele vagyok célokkal, hogy mit fogok csinálni suli után, és tuti, hogy nem egy uzletben fogok pakolászni! Nem is tudnám elviselni, ha átlagos életet élnék.

Sokan bolondnak tartanak, egy ideig gyógyszereket is szedtem, de engem nem érdekel. Tudom, hogy még fiatal vagyok, de attól tudhatok valamit, és soha nem adom fel. Te sem add fel, csak saját magadnak élj! A világban rengeteg barátot fogsz találni, de aki elhagy az nem barát. Csak légy kedves és szerény, éld az álmaid!

Sok szerencsét és kitartást Neked!

2009. aug. 11. 17:09
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és nem értem azt, hogy miért várják el azt az emberek, hogy mindenki az alapveto társadalmi normákhoz/elvárásokhoz ragaszkodjon... Miért? Nem vagyunk már a szociban, el kell fogani, ha valaki kicsit más, tehát nem átlagos!

Utolsó voltam

2009. aug. 11. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!