Miért élem át jobban azt amit képernyőn látok, mint a valóságot?
Érdekes,én is így vagyok.Tegnap láttam egy megható filmet,és annyira szurkoltam,hogy jó legyen a vége:D és jó lett a vége:D az lett,amire számítottam,de maga a film nagyon izgalmas volt.
Enyhén bevizesedtek a szemeim,átéreztem,hogy mit érezhetnek a szereplők,odafigyeltem a sztorira..(: talán ezért van ez nálad,mert a filmen jobban meg van csinálva az egész.És nem természetesen,olyan monotonon,mint a valóságban..
18:42
Véletlenül nem az Idétlen időkig-et nézted? xD Megkockáztatom de nem biztos. :P
20:45
nekem ez már 15éves koromban bekövetkezett, most 17vagyok
A valóságot tudod, hogy veled történik és az egód folyamatosan kritizál, felügyel, szűri, átértelmezi, meggondolja amit tapasztalsz a valóságban és tudatos működés folyik benned mivel rólad van szó és ügyelned kell a viselkedésedre, döntéseidre, a normákra stb. Ezzel a szemben a TV egy passzív élményt nyújt, lényegében hipnotizál, egy transzhoz hasonló állapotban szokták az emberek a műsorokat nézni: elengedik a tudatos szűrését az információnak, semmi kételkedés semmi kritizmus nincs a látottakkal szemben, hanem mintha csak kinyitnád az a fejed tetejét aztán hagynád hogy TV programszerkesztői öntsék bele amit akarnak... És te ezt saját tapasztalatként éled át, a jobbfajta sorozatok, filmek rendezői meg általában értenek ahhoz hogy hogyan lehet minnél nagyobb benyomást kelteni az emberben, így aztán a kontroll nélkül a képernyőből beléd zuhanó látottak sokkal intenzívebb élményt nyújtanak, mint a valóság, amibe folyamatosan beleugat az egód. (Példa: ha úgy nézel egy filmet, hogy közben folyamatosan kritizálod: "áhh ilyen nincs is", "mekkora kamu", meg hasonló gondolatokat fűzöl hozzá, akkor az a film nem fog tetszeni, nem fog élményt jelenteni számodra, mert nem hat meg, és ennek az oka az egód kritikája.)
Remélem valamit ki lehet hámozni a mondataimból :D
Egyébként emlegetve az egót: szerintem aki a igazán éli az életét és a pillanatnak létezik, az félretudja állítani az egóját és ugyanúgy tudja átélni a valóságot mint egy jó filmet (vagy inkább még jobban, hiszen a TV mondjuk egy 107cm-es sík felület a valóság kicsit szélesebb vászonon jelenik meg a szemünknek hála... )
14:36
Igen valóban. Bár nekem amit utoljára írtál az nem menne, valahogy nem megy, inkább mindig sietek haza, hogy újból nézhessek valamit. :D A valóságban mindig erőtlennek és fáradtnak érzem magam és hát az egó..., így nem lehet semmi olyat csinálni ezért marad a tv... :/
14:36 vagyok.
Na látod, feltetted az eredeti kérdést, és sikerült egy szinttel mélyebbre jutnunk: ha kimerült vagy, akkor (az eredeti kérdésre visszatérve) természetes hogy nem esik olyan jól elmenni egy rendezvényre mint megnézni az ágyból....
Miért vagy fáradt mikor munkából hazaérsz? Nagyon hajtani kell? Vagy csak neked megy nehezen? Esetleg olyan dolgok okozhatják mint a táplálkozás, az alvás minősége, stb amik kihatnak az energikusságodra? Ha tényleg ennyire fáradtan érsz haza, akkor ezt célszerű helyreraknod, mert gondolom a családi, baráti kapcsolatokra is negatív hatással van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!