Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért élem át jobban azt amit...

Miért élem át jobban azt amit képernyőn látok, mint a valóságot?

Figyelt kérdés
Az a gondom, hogy ha például kimegyek a nappaliba és kanapén nézem a Tv-t, az sokkal unalmasabb, mint mikor a Tv-ben nézem, hogy más ül a kanapén és nézi a tv-t. Vagy ha egy sorozatban van valami program tehát pl: A sorozatban szereplő család elmegy egy fesztiválra, rendezvényre. Akkor azt jobban élvezem, mintha a valóságban elmennék egy rendezvényre. Az emberekkel ugyanígy, sokkal jobban szeretem a tv-ben látott karaktereket mint a valósakat.
2010. aug. 14. 17:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
nekem ez pont fordítva van. ha vmi megható jelenet van,akkor nem tudok sírni, de az életben...:D
2010. aug. 14. 17:04
 2/13 anonim ***** válasza:
Mert lélektanilag hozzá illő zene megy alatta :)
2010. aug. 14. 17:19
 3/13 A kérdező kommentje:
De az csak a theme song, én a sorozat alatt is ezt érzem amikor nincs zene.
2010. aug. 14. 18:04
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes,én is így vagyok.Tegnap láttam egy megható filmet,és annyira szurkoltam,hogy jó legyen a vége:D és jó lett a vége:D az lett,amire számítottam,de maga a film nagyon izgalmas volt.

Enyhén bevizesedtek a szemeim,átéreztem,hogy mit érezhetnek a szereplők,odafigyeltem a sztorira..(: talán ezért van ez nálad,mert a filmen jobban meg van csinálva az egész.És nem természetesen,olyan monotonon,mint a valóságban..

2010. aug. 14. 18:42
 5/13 A kérdező kommentje:

18:42

Véletlenül nem az Idétlen időkig-et nézted? xD Megkockáztatom de nem biztos. :P

2010. aug. 14. 18:51
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
ezzel vigyázni kell...a végén már semmi nem fog érdekelni. A TV-n keresztül túl sok kalandok élünk át, és ezért kevesebbet keresünk az életben. Amúgy én is így voltam ezzel, de szerintem kezdek kijönni belőle.
2010. aug. 14. 20:45
 7/13 A kérdező kommentje:

20:45

nekem ez már 15éves koromban bekövetkezett, most 17vagyok

2010. aug. 14. 20:47
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

A valóságot tudod, hogy veled történik és az egód folyamatosan kritizál, felügyel, szűri, átértelmezi, meggondolja amit tapasztalsz a valóságban és tudatos működés folyik benned mivel rólad van szó és ügyelned kell a viselkedésedre, döntéseidre, a normákra stb. Ezzel a szemben a TV egy passzív élményt nyújt, lényegében hipnotizál, egy transzhoz hasonló állapotban szokták az emberek a műsorokat nézni: elengedik a tudatos szűrését az információnak, semmi kételkedés semmi kritizmus nincs a látottakkal szemben, hanem mintha csak kinyitnád az a fejed tetejét aztán hagynád hogy TV programszerkesztői öntsék bele amit akarnak... És te ezt saját tapasztalatként éled át, a jobbfajta sorozatok, filmek rendezői meg általában értenek ahhoz hogy hogyan lehet minnél nagyobb benyomást kelteni az emberben, így aztán a kontroll nélkül a képernyőből beléd zuhanó látottak sokkal intenzívebb élményt nyújtanak, mint a valóság, amibe folyamatosan beleugat az egód. (Példa: ha úgy nézel egy filmet, hogy közben folyamatosan kritizálod: "áhh ilyen nincs is", "mekkora kamu", meg hasonló gondolatokat fűzöl hozzá, akkor az a film nem fog tetszeni, nem fog élményt jelenteni számodra, mert nem hat meg, és ennek az oka az egód kritikája.)

Remélem valamit ki lehet hámozni a mondataimból :D

Egyébként emlegetve az egót: szerintem aki a igazán éli az életét és a pillanatnak létezik, az félretudja állítani az egóját és ugyanúgy tudja átélni a valóságot mint egy jó filmet (vagy inkább még jobban, hiszen a TV mondjuk egy 107cm-es sík felület a valóság kicsit szélesebb vászonon jelenik meg a szemünknek hála... )

2010. aug. 18. 14:36
 9/13 A kérdező kommentje:

14:36

Igen valóban. Bár nekem amit utoljára írtál az nem menne, valahogy nem megy, inkább mindig sietek haza, hogy újból nézhessek valamit. :D A valóságban mindig erőtlennek és fáradtnak érzem magam és hát az egó..., így nem lehet semmi olyat csinálni ezért marad a tv... :/

2010. aug. 18. 18:57
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

14:36 vagyok.

Na látod, feltetted az eredeti kérdést, és sikerült egy szinttel mélyebbre jutnunk: ha kimerült vagy, akkor (az eredeti kérdésre visszatérve) természetes hogy nem esik olyan jól elmenni egy rendezvényre mint megnézni az ágyból....

Miért vagy fáradt mikor munkából hazaérsz? Nagyon hajtani kell? Vagy csak neked megy nehezen? Esetleg olyan dolgok okozhatják mint a táplálkozás, az alvás minősége, stb amik kihatnak az energikusságodra? Ha tényleg ennyire fáradtan érsz haza, akkor ezt célszerű helyreraknod, mert gondolom a családi, baráti kapcsolatokra is negatív hatással van...

2010. aug. 18. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!