Melyiket választanád: a boldog álomvilágot vagy a rideg valóságot?
Figyelt kérdés
úgy értem, ha választásra kényszerülnél aközött, hogy pl. kómába ess, és úgy élj végig 20 évet, egy gyönyörű, nagyon boldog életet álmodva, amiről nem tudod, hogy álom, utána meg meghalnál, vagy ezt a 20 évet inkább a valóságban nyomorogva töltenéd el?2008. okt. 13. 17:50
1/11 anonim válasza:
Nem értem, miféle kérdés ez? Persze hogy a jobbat választanám, az álomvilágot, a boldogságot. Vagy nem értem mi a buktató.
2/11 anonim válasza:
Én is az álomvilágot választanám..ha meg a végén meghalok,akkor meg már jobb,ha végigálmodom az egészet.
3/11 A kérdező kommentje:
hát, pl. alva nem tehetnél semmit a szeretteidért, és amúgy se érintkezhetnél velük soha többet, meg nem tudnád, mi történt velük...
2008. okt. 13. 18:56
4/11 anonim válasza:
Ha kómába esem, nyilván nem fognak foglalkoztatni a családtagjaim. :P Az álomnak éppen az a lényege, hogy nem tudod irányítani, közben nem gondolkodol tudatosan, csak a tudatalattid vetíti ki a képeket.
Egyébként értem a kérdés lényegét, és azt mondom, engem ne pelenkázzon senki, és ne legyek gépekre kötve, hogy a rokonaim ott sápítozzanak és sajnáljanak kórusban. Még a legkilátástalanabb helyzetekre is van megoldás, úgyhogy köszönöm, inkább maradnék a valóság rögös talaján. :)
5/11 anonim válasza:
Rideg valoság, ahogy te fogalmazod, én ha "álomba borulnék " nem tehetnék semmit a jövöben, de a rideg valoságban bármi megtörténhet, sose lehet tudni, mit hoz a jövö, inkább azt választanám !!
6/11 anonim válasza:
Ha húsz év múlva úgyis meghalok, akkor minek éljek a rideg valóságban? Egyértelmű, az álomvilágot választanám!
7/11 anonim válasza:
Így ebben az esetben az álomvilág. Ha az lenne a vége, h nem meghalok hanem magamhoz térek súlyos agykárosodással, akkor már meggondolnám.. :D
8/11 anonim válasza:
A rideg valóság a nyerő!! Hisz a sorsomon alakíthatok...jobbá tehetem szerethetem a családom,a barátaim foglalkozhatok velük s ők is velem s ez érzeni hogy az embert szeretik egy álomvilágban nem lehet!4 Még a legkilátástalanabb helyzetben sem választanám az álomvilágot,hiszen ha miután felébredek meghalok..mi értelme volt!! Az életünk azért van hogy tartalommmal töltsük meg,hogy feladatokat végezünk el mégha ez nemis mindig sikerül!! Igy vélekedek erről!! Érdekes olvasni a különböző meglátásokat...:)
9/11 anonim válasza:
Szal kezdjük azzal, hogyha alszol, akkor te egy kicsit se fogsz gondolni a szeretteidre, a barátaidra. Gondolj csak bele, ha elalszol, akkor gondolsz rájuk? nem! (kivéve ha olyat álmodsz, de szeretetet, sajnálatot akkor sem érzel) Én az álomvilágot választanám, sőt nem szeretek felkelni, mert aludni jobb. :)
10/11 anonim válasza:
Áhh...a valóság nem rideg...te alakítod az életed...nem bírok bele gondolni,hogy kómába legyek 20 évig..még ha bolodg is lenne.Nah azt már nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!