Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miből és hogyan lehetne elég...

Miből és hogyan lehetne elég erőt gyűjteni az élethez, ha nem szeretek senkit és engem sem szeret senki?

Figyelt kérdés

Nincsenek kapcsolataim. Elsőre biztos sokan azt kérdeznétek, miért nincsenek és tanácsolnátok, hogy változtassak ezen. Viszont, ha ettől eltekintünk és elfogadjuk, hogy mindegy miért, de nincsenek....akkor lehet-e bármi más annyira fontos, hogy ez a hiány ne ütközzön ki nap, mint nap és akár egyedül le lehessen élni egy egész életet?

Írhattok saját tapasztalatot is, vagy csak az elképzeléseiteket.

2012. okt. 13. 16:18
1 2 3
 1/21 anonim válasza:
Nagyon nehéz... A magam esetében ha nem is fogalmaznék ilyen sarkosan, de hasonló a problémám. Én sem találom azt, amiért érdemes itt lenni...
2012. okt. 13. 16:30
 2/21 anonim ***** válasza:
Hmm jó kérdés. Olyan emberi kapcsolat kéne neked, ami nem feltételeken és elvárásokon alapul. Amiben nincs benne a csalódás lehetősége. Egyfajta távbarátság. Vagy nem is tudom. Szóval barátkozz interneten, de lehet hogy már túl vagy ezen a szakaszon.
2012. okt. 13. 16:31
 3/21 anonim ***** válasza:

Például a kérdező és az első válaszoló levelezhetnének egymással :)

Anélkül, hogy felfednék valós körülményeiket. Szerintem működhetne a dolog.

2012. okt. 13. 16:33
 4/21 anonim ***** válasza:

Én is teljesen egyedül vagyok, életem java részében... szerintem egész tűrhetően el lehet így lenni, ha vannak hobbijaid meg mindenféle dolgok, amik lekötnek. Én legalábbis jelenleg nem cserélném el ezt az állapotot arra, mint amikor régen volt egypár teljesen értelmetlen párkapcsolatom, vagy akadtak ismerőseim, akik viszont igazából nem jelentettek semmit.

Szóval le lehet élni így egy életet úgy, hogy nem szenvedsz borzalmasan. Ha viszont arra akarsz kilyukadni, hogy boldognak lenni lehet-e így, akkor szerintem boldognak lenni nem lehet.

2012. okt. 13. 16:42
 5/21 A kérdező kommentje:

Voltak hobbijaim, de most már nem érintenek meg, nem jelentenek annyit. Amikor azokat a dolgokat csinálom, amik korábban örömmel töltöttek el, csak ürességet érzek. Szomorú egyébként, amikor visszagondolok arra, mennyire szerettem és élveztem bizonyos dolgokat, de most már nem törnek fel belőlem ezek az érzelmek. Ezek után felvetődött bennem a kérdés, hogy vajon miből lehet még "táplálkozni"?

Interneten nem szoktam és nem is barátkoztam még soha, de írtam is, hogy ha eltekintünk az emberi kapcsolatoktól és attól, hogy mit lehetne ennek érdekében tenni...akkor, mi maradhat?

2012. okt. 13. 17:16
 6/21 anonim ***** válasza:
Mi maradhat? Be thankful for what you got. Ez is jó tud ám lenni, ha átérzed.
2012. okt. 13. 17:19
 7/21 anonim válasza:

Első vagyok.

Milyen pozitívat tudsz elmondani az életedről?

Nekem egy-két hobbi az, ami elviselhetővé teszi az életet. De van, amikor elviselhetetlen...

A másik: a munka elvonja a figyelmet a kesergésről...

Az, hogy most nem tölt el örömmel az, ami korábban igen, depressziónak hangzik. Nekem is ez a bajom. Voltál már pszichológusnál vele?

2012. okt. 13. 17:31
 8/21 A kérdező kommentje:

Talán az egyetlen pozitívum az életemben, hogy nincs benne olyan tipikus nagy negatívum. Úgy tűnhet, hogy akkor nem is olyan vészes a helyzet. De mint tudjuk a negatív érzelmek is érzelmek...ha valakivel valami rossz történik, az is egy tapasztalat, mégiscsak történik valami. Ha valaki szenved egy kapcsolatban, legyen az baráti, családi vagy akár szerelem az arra utal, hogy van/volt szeretet, kötődés stb...a közöny sokszor gyilkosabb tud lenni.

Van egy pszichológus akihez időközönként el szoktam menni. Dolgozni nem dolgoztam eddig, mert egyetemre jártam. Ez pár évig valóban segített abban, hogy elterelje a figyelmemet, de aztán ez is kevésnek bizonyult.

2012. okt. 13. 18:37
 9/21 anonim ***** válasza:

érdekes kérdés.

szerintem jellemfüggő, és ettől függ hogy lehetséges e. mivel vannak akik emiatt öngyilkosok lesznek, van esély a kudarcra is.

hasonlítok ebben hozzád, ha a saját példámat hozom fel, én pl az emberek nagy részétől undorodok, ezért eleve giccses, naiv, ostoba válasznak tartom, hogy változz meg. úgy gondolom, hogy ismerem eléggé az embereket ahhoz, hogy ne akarjak tőlük semmit. mégis néha érzek késztetést arra, hogy új embereket ismerjek meg, mert vannak társasági ösztöneim.

hosszútávon segíthet például a munka, ami egyrészt lefoglal, másrészt kihívás és fejleszt is. fizikai munka, új dolgok megtanulása, cálok kitűzése és elérése. persze ezekre enm fogsz érezni késztetést addig amíg nem élsz egészségesen.

azaz kellenek napi jellegú tornák, edzések, lelki gyakorlatok, és idővel visszaáll minden. kell egy biztos anyagi háttér, és így szinte bármi elérhető.

nem mondom hogy vallásosnak kell lenni, de érdmes lenne olyan dolgok iránt érdeklődnöd, ami a lélekről szól, pszichológia, meditáció, jóga, vagy bölcseleti könyvek. ugyanis sok vallásban vannak oylan dolgok, amik megnyugtatják az embert abban, hogy egyedül is lehet boldog. és erre példaszerűek a szerzetesek, de vannak remeték is.

2012. okt. 13. 18:48
 10/21 anonim ***** válasza:

pszichológusokkal nem mész semmire. akkor már inkább keress 1 embert, akivel őszintén tudsz beszélgetni,. hívd barátnak vagy aminek akarod. csak ugye ez már elve dönti a kikötésed, mert emberrel beszélgetsz.

viszont érdekelne az is, miért ez a kikötés. akár privátban.

2012. okt. 13. 18:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!