Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Elegem van ebből az életből....

Elegem van ebből az életből. Meg akarok változni? De hogyan? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok, 21 éves lány. Maximalista vagyok, jól akarok tanulni, de mentális problémákkal küszködöm, és egyszerűen képtelen vagyok nekifogni a tanulásnak. Szakkollégiumban lakok, ahol elvárás a 4-es feletti átlag, így ez is állandó nyomást gyakorol rám. Folyton be vagyok fordulva,állandóan szomorú vagyok, semmihez sincs kedvem, sírok, ahelyett hogy nekifognék tanulni. Meg szeretnék változni. Gyakran önzőnek is érzem magam, mert sok ember van, aki szeret, de én úgy érzem, hogy képtelen vagyok szeretni. Szeretném, ha bizonyos dolgokat lazábban vennék, ha egyszerűen jobb ember lennék. Hiszek Istenben, hiszek abban, hogy amit adunk, azt vissza is kapjuk. De egyszerűen képtelen vagyok a hálára és a szeretetre, holott úgy vágyom rá.

Hogyan legyek jobb ember?

2012. okt. 4. 14:08
 1/6 anonim ***** válasza:

Jobban kellene szeretned önmagad.

Gondolj arra, ha tanulsz, könnyebben elérhetd a céljaidat, persze ehhez célok is kellenek.

Több szórakozás.

2012. okt. 4. 14:18
 2/6 anonim válasza:
100%
Eröltesd meg magad, hogy szeresd az ismerőseidet. Én nem hiszek Istenben, tehát erre most így nem tudok mit mondani.. Szerintem senki nem dönthet el az életedről semmit csak is TE! Én is hasonlóan voltam. Kitűnő tanuló vagyok és nekem célom, egy remek iskola. A barátaimat nem igazán tudtam szeretni.. Néha idegesítettek és többször összevesztünk. De most ha valami olyat mondanak, amivel nem teljesen értek egyet, nem fogok velük összeveszni, mert fontosak nekem és kellenek a boldogságomhoz! Lehet nagy szavak ezek gy gyerektől, de ezt gondolom. Higgy önmagadban! Mond hogy meg tudod csinálni, és próbáld meg. Vedd rá magad a tanulásra. ne sírj.. Sírni sem értelmes semmiért mert nem változik tőle semmi. Sírás helyett állj fel és tedd amit kéne! Remélem sikerül beváltani a reményeidet! Üdv (12/L)
2012. okt. 4. 14:24
 3/6 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy jutalmaznod kellene magadat. Pl. ha elolvasom ezt az ötven oldalt, megehetek egy csokit. Vagy száz oldal után adok magamnak egy tizenöt perces szünetet, amíg azt csinálok, amit akarok. Garantálom, hogy nem lesz kedved sírni, mert pisilnod kell kiszaladni, meg örülni fogsz, hogy nem kell bent poshadnod, és lehet, hogy sétálni támad majd kedved. De szigorúnak kell lenni, mert különben újra támad a megszokott dolog a sírás, a félelmek. Ezen kívül le kellene írnod magadról a pozitív és a negatív tulajdonságaidat és a negatív tulajdonságokhoz kifejteni, mit tehetnél, hogy ezeket átírd magadban vagy elhagyd, esetleg melyik pozitívra kellene cserélned. Szerintem ez működik.
2012. okt. 4. 15:16
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem elmehetnél egy ilyen TB támogatott csoportos terápiára, esetleg egy pszichológushoz, elég sokat tudnak segíteni mert nekem úgy tűnik, hogy olyan problémád van amihez kéne neked egy kis külső segítség, hogy sikerüljön megoldani. Persze neked kell főleg változtatni, de nem árt azért egy ilyesmi.
2012. okt. 4. 16:54
 5/6 anonim ***** válasza:

Sírás helyett tanulj, sírás nem visz sehova, tanulás már igen.

Én is hiszek ebben hogy: "hiszek abban, hogy amit adunk, azt vissza is kapjuk." De eddig sokat adtam, és ló...se kaptam. De azért várok 1x hátha.

2012. okt. 4. 17:15
 6/6 anonim ***** válasza:

tehát az eleje: te jó ember vagyol :D

tanulás azzz nos nem fog menni, amíg meg nem oldod a gondjaidat, először ami baj van, bármi legyen az meg lehet oldani, le is ír6od, hogy mi a gond, ha visszahúzódó vagy azon lehet segíteni, szerintem más társaság lenne a jobb, én is ilyen voltam és már tök laza vagyok :D

2012. okt. 7. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!