Ha tehetségtelen vagyok, akkor hogyan építsek magamnak egy hasznos és izgalmas életet?
19 éves vagyok (lány) és idén fogok érettségizni, csak van egy kis bökkenő, hogy nem tudom hová jelentkezzek. Az a gond, hogy valójában lennének dolgok, amik érdekelnek, azonban tudom, hogy nem lennék rá képes, mert nincs hozzá meg a megfelelő adottságom. Eddig azt terveztem, hogy történelemre megyek, mert azt nagyon szeretem, de mindenki próbál erről lebeszélni, mondván, hogy csak éhen halnál.
Kezdek nagyon kétségbe esni, mert nem találom a helyemet a világban. Sok mindenbe belekezdtem már: sportoltam, tanultam hangszeren, énekeltem, rajzoltam. Viszont egyikben sem voltam kiemelkedő, vagy egyenesen pocsék voltam, ami rendesen haza vágta az önbecsülésemet is. Szerencsére elég jó tanuló vagyok, de ez is kemény munkával és a társasági élet csődjével sikerült elérnem. Egyénként meglepően buta vagyok, nincs meg a józan paraszti eszem, csak magolok. Ezért is nagyon szégyellem magam.
Szóval, hogyan tudnám megtalálni azt az utat, amin elindulva értékes emberré válhatok. Magyarán nem csak elvégeznék valami mondva csinált vacakot, hogy aztán 25 évesen már azért imádkozzak, hogy minél hamarabb nyugdíjba vonulhassak. Meg akarom tudni mire rendeltek erre a világra ( semmi vallási háttérre ne gondoljon senki, magánvéleményem, hogy mindenki okkal van a világon )
Ja és mindenképp felső oktatásba szeretnék tovább menni, mert az egyetemi élet nagyon vonz.
Úgy szeretnék valakiknek segíteni, akik az egyetem előtt állnak. Egyrészt, mert szívesen mesélek, nekem hogy sikerült idáig eljutnom (ez az önző rész), másrészt pedig mert szívesen segítek maga a segítés miatt.
Mintha magamat olvasnám!
Nekem sincs kiemelkedő tehetségem semmiben.
Régen jó voltam rajzban, de lusta vagyok. Most, ha rajzolok is, az nem kiemelkedő.
Jól fotózok, de nem elég jól. Néhány embernek tetszenek a képeim, dehát tucatdolog manapság. Mi, akik fotózunk, szívesen elnézzük egymáséit, de hogy elismerjenek minket... ahhoz kemény dolgokat kell véghezvinni.
Az én társasági életem is csődben volt/van. Én is jótanuló voltam, de nagyon kemény tanulás árán. Míg más figyelt órán, doga előtt átolvasta, én itthon ültem és tanultam és tanultam...
A magolást fejezd be sürgősen, mert nem jó tanulási módszer. Próbáld megérteni a lényegét a szövegnek, nomeg próbáld szándékosan a saját szavaiddal tanulni. Nekem jó módszerem volt, hogy lekörmöltem az anyagot. Most is azt csinálom, épp az anyag felénél pihenek és írok ide. :)
A legnehezebb és van veszélye is, de: el kell fogadnod magad! Te mindig is olyan leszel - legalábbis reméljük, mert valahol ez a természetes - aki keményen tanul, a tudás kincs számára, és értékes a tiszta munka.
Mi, akik ilyenek vagyunk, mindig otthonülősebbek, magányosabb típusok leszünk; sokak számára meg nem értettek.
Viszont néha muszáj társaságba járnod a szabadidőd, kedves hobbijaid rovására. Itt az a fontos, hogy ne vidd túlzásba az alkalmazkodást. Mosolyogj, húzd ki magad, légy kedves és próbálj meg nem fárasztónak lenni (pl számomra az utolsó is nagy kihívás).
Itt folytatom. Az egyetemen majd menj oda azokhoz, akik kinézet és viselkedés alapján "ítélve" hasonló értékrendűek lehetnek, mint te.
Fontos, hogy mindenkivel légy közvetlen, és kedves. A kedvesség a kulcs.
A legfontosabbhoz értünk, a pályaválasztás.
Én azt javasolnám Neked, hogy olyan szakot válassz ki, ami több dolgot lefed azok közül a területek közül, amik érdekelnek.
Nézz ki könnyebb szakot, de amondó vagyok, első helyre tegyél egy jó nehezet - már ha az szimpatikus, félre ne érts, nem azt javaslom, hogy nézz ki egy spontán nehéz szakot. :D
Ha bejutsz a nehéz szakra, akkor az nyilván küzdelmes lesz. De a szorgalmad alapján megérdemled.
És mikor kiválasztottad a szakot, ami szimpatikus, több érdeklődési körödet is felöleli, azonnal nézz utána, lesz-e állásod! Én egy olyan szakon vagyok, amit úgy tűnik, megszerettem és fontosnak tartom, de a biztos diplomás munkanélküliség felé tartok.
Ha a többség szerint nem lesz állásod, válassz másikat. :/
Vagy próbáld meg azt, de belevágni egy újabb stresszforrás és újabb dolog, ami miatt bizonytalankodhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!