Az emberek miért vetik meg az öngyilkosokat?
Tehát onnantól kezdve, hogy 18éves elmúltam, miért nem dönthetem el, hogy most véget akarok vetni az életemnek.
mindenki csak azt fújja, hogy önző, meg ez nem megoldás...
miért olyan fontos élni? 20év alatt semmi értelmet nem találtam az életben. szar volt a általános sulim, után a középsulimat is atom szr volt, jött a fősuli, az is szenvedés volt. a krva karácsonyok, meg újévek voltak a legszrabbak... többet nem akarom átélni, azt a "magányt",szenvedést...
a múltkor láttam a csöveseket, őket se értem, miért akarnak annyira élni...
"Ahelyett h örülnék h idáig eljutottál, sajnáltatod magad! van aki azért sír mert nincs pénz főiskolára , viszont okos , azért sír mert nincs pénz enni vagy mert nincs olyan hogy karácsony, örülnek ha épp be tudnak fűteni valamivel.Gyűlölöm az önsajnáló embereket! 17 éves középiskolás lány vagyok, nincsen sok barátom, ami azt illeti a számító gépem a legjobb barátom, boldog vagyok hogy a családom a hátam mögött áll, boldog vagyok hogy nyári munka segítségével gyönyörű szalagavatós ruhám lesz"
hát neked van családod(még bízol is bennük). én nem említettem ilyet. a karácsonyra se írtam semmit. azért rossz nekem, mert "nincs". míg másoknak "boldog", addig nekem olyan mint az év többi napja(legalábbis olyannak kéne lenni,de érzem hogy vlmi féle családi idillikus hangulatnak kéne lenni,de sehol sincsen).
"Ahelyett h örülnék h idáig eljutottál, sajnáltatod magad! " hát nem annak szántam, hanem vlmit keresésnek, mert olyan sokat jár a fejembe, hogy gondolkozni se tudok.
"számító gépem a legjobb barátom, " te legalább elhiszed, hogy a barátod. én nekem a betegségem.
egyedül ebben van nagyon igazad. "apró dolgoknak is tudok örülni ami szerintem mindennél többet ér..."
de ez az öröm, sajnos gyorsan elmúlik.
"Aki fogja magát és késsel/pengével elkezdi vagdosni a csuklóját az nem akar öngyilkos lenni... aki leugrik a 10esről/beugrik a vonat elé/fegyvert vesz a szájába és meghúzza a ravasz az öngyilkos akar lenni.."
elég az akasztás fára. csak normálisan kell megkötni.
nem kell vagdosni, elég egy határozott vágás, csak ütő eret kell vágni(tudod gyakori a csuklónál,de ott a nyaki is).
"nyavalyogj hanem menj dokihoz állj be", ja úgy , mint ismerősöm mesélte, még inkább rátört a depresszió. egy ideig javulást érzet,de után nagyobb gödörben találta magát.
23:49
Nem csodálom, h a számítógép a legjobb barátod, aztán pont az ilyenek ám mint te szoktak a lehető legnagyobb meglepetést okozva öngyilkoskodni,
Ne is haragudj de úgy vagy hülye ahogy vagy, sztem gyorsan keress pszichológust!!!
Aztán az észérvekről má rnem is beszllek mert azokat te úgysem fogod fel, tudod egy depressziónak semmi köze se pénzhez, sőt kifejezetten lehetnek olyan élethelyzetek, aikor el kell ismernem, valóban a legbölcsebb döntés. Kegyetlen az élet.
És ne magyarázd a hülyeségeidet a byíló virágról, az ész megáll komolyan, és elárulom még csak anyagi viszonyokról sincs szó ... láttál te már pl. depressziós kukaturkálót ?? Csak azért kérdezem ezt mert annyita kiemelted te miylen boldog vagy pedig ....
na ne haragdj, 20 oldalon lehetne elemezni az ellentmondésokat
Mindemnesetre ez egy jóval összetettebb kérdés, és abszolút nem értek egyet a gyávaság rásütésével ... ez a legritkább esetekben igaz csak.
"Nem lehetsz ekkora egy depis gyökér . Kezd el élvezni az életet és gondolj arra hogy ennél csak jobb lehet . Ne legyél egy gyáva lúzer !"
hát ha gombnyomásra mennének a dolgok. te meg légy empatikusabb, mert látom téged tényleg nem érdekelnek az embertársaid. arra még nem gondoltál, hogy egy ilyen mondta bőven elég egy olyan embernek, aki pisztolycsővel ül a szájában(bár elég büdös a cső vége)...
"1978. évi IV. tv.; Öngyilkosságban közreműködés
Aki mást öngyilkosság elkövetésére rábír, vagy ennek elkövetéséhez segítséget nyújt, ha az öngyilkosságot megkísérlik vagy elkövetik, e bűncselekményért vonható felelősségre.
Az öngyilkosság az ember életének önkéntes és célzatos, önmaga általi kioltását jelenti. Az öngyilkosság büntetőjogilag nem értékelendő magatartás. Az ehhez való segítségnyújtás vagy az erre való rábeszélés azonban igen, mert az általános felfogás szerint mindenkinek erkölcsi kötelessége lenne visszatartani az ilyen lelkiállapotban lévő személyt a cselekmény végrehajtásától. Ezen erkölcsi kötelezettség be nem tartásán túl az elkövetőt e bűncselekmény kapcsán szándékerősítő vagy szándékkiváltó hatás is jellemzi, amelyet már büntetőjogilag szankcionál a törvény."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!