Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Az emberek miért vetik meg az...

Az emberek miért vetik meg az öngyilkosokat?

Figyelt kérdés

Tehát onnantól kezdve, hogy 18éves elmúltam, miért nem dönthetem el, hogy most véget akarok vetni az életemnek.

mindenki csak azt fújja, hogy önző, meg ez nem megoldás...

miért olyan fontos élni? 20év alatt semmi értelmet nem találtam az életben. szar volt a általános sulim, után a középsulimat is atom szr volt, jött a fősuli, az is szenvedés volt. a krva karácsonyok, meg újévek voltak a legszrabbak... többet nem akarom átélni, azt a "magányt",szenvedést...

a múltkor láttam a csöveseket, őket se értem, miért akarnak annyira élni...

2009. aug. 1. 22:33
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
32%
De ki a tökömet érdekli h megvetik vagy nem vetik meg, ha úgyis öngyilkos lesz?
2009. aug. 2. 00:59
 12/27 dellfil ***** válasza:
89%

Hogy miért vetik meg?

Mert az a legkönnyebb, mert nincs semmi igazi beleérző képessége legtöbbjüknek, mert ezt diktálja a keresztény vallás (örök szenvedés a pokolban, zakkant agyszülemény, Stephen King elbújhat mellette), mert a legtöbb ember nem is gondolkodik, csak kész sémákat rángat elő, mert meg vannak sértődve, hogy akit irigyelnek mert pl. nincsenek filléres gondjai, azért még, (vagy pont azért) szarul meri magát érezni, annyira, hogy képes és kinyírja magát, ez skandallum, ezt meg kell bosszulni, mivel a sikerült öngyilkosság UTÁN már nem megy, ezért előtte legalább jól megriogatjuk, leköpdössük, és lehetőleg még a cipőnket is beletörölgetjük.

Ez az egyik dolog.

A másik dolog az, hogy valóban nem fontos élni. De kötelező, legalább is a keresztény vallás szerint. Lásd mint fent: pokoltűz, örök szenvedés a pokolban, stb...

A harmadik dolog az ami szerintem a legfontosabb. Jól gondold meg, mert egyszeri, és visszavonhatatlan. Ugye ez elcsépelt frázisnak hat. Az is, ha úgy veszem. Az élet is egyszeri és visszavonhatatlan. Azt se felejtsd el, hogy ugyanazon eseményt egyszer teljesen szürkének, nyomasztónak, máskor érdekesnek, netán humorosnak találhatod, csupán az agyad finom, és dinamikus kémiai egyensúlyának megváltozása miatt. Ez tény, és ezért van, hogy bizonyos tipusú depressziókat igen hatásosan meg lehet gyógyítani (legalább is tünetmentessé tehető a beteg) kémiai szerekkel.

Tehát, ne kapkodd el, van sok-sok időd, és különben is miért hagynád, hogy egy kis dopamin hiány kiüssön!

2009. aug. 2. 01:01
 13/27 anonim ***** válasza:
82%
0:36-os vagyok. teljesen igaza van az utolsónak: nem szabad hagynod, hogy a lelkiállapotod befolyásoljon az öngyilkosság megtételében. a te agyi állapotod most kóros. ha kiegyensúlyozott lenne a közérzeted, eszedbe sem jutna megölni magad. márpedig ki fogsz mászni ebből a szarból, ha belátod ezt. ezért menj dokihoz, hogy ezt rendezzétek.
2009. aug. 2. 01:21
 14/27 anonim ***** válasza:
64%

ez akkora hülyeség... aki tényleg öngyilkos akar lenni úgyis az lesz...

Aki fogja magát és késsel/pengével elkezdi vagdosni a csuklóját az nem akar öngyilkos lenni... aki leugrik a 10esről/beugrik a vonat elé/fegyvert vesz a szájába és meghúzza a ravasz az öngyilkos akar lenni...ha öngyilkos akarsz lenni akkor legyél az ha meg nem akkor ne nyavalyogj hanem menj dokihoz állj be emósnak vagy csak egyszerűen verd ki... ha véget akarsz vetni az életednek menj biztosra...

tenger feletti szakadék fölé lógó fára kösd fel magad vegyél be mérget és lődd fejbe magad... a vége az lesz hogy a fuldoklástól megremeg a kezed ellövöd a kötelet belezuhansz a vízbe a sós tengervíztől kihányod a mérget és a végén a kihűlés öl meg...

egyébként meg "Mondottam ember, Küzdve küzdj és bízva bízzál!" nem kell más csak annyi hogy legyen miért küzdeni tovább... nekem az a célom hogy megmutassam az ellenem munkálkodó erőknek hogy "lúzerek... akármit csináltok nem tudtok megtörni és csak azért sem fogtok egyetlen könnycseppet sem legördülni az arcomon"

nekem ez elég...

2009. aug. 2. 02:13
 15/27 anonim ***** válasza:
92%
Én nem vetem meg az öngyilkosokat, én is néha legszivesebben az lennék. De tudom, hogy a családom miatt nem tehetem. De ha tudnám, hogy senkinek nem okoz fájdalmat a halálom, senkinek az ég világon nem hiányoznék, már ugranék is. Mármint nem most... Hanem régebben. Most jobban vagyok, reménykedem a jövőmben.
2009. aug. 2. 02:18
 16/27 anonim ***** válasza:
82%

legutóbbi vagyok:

Ja és az is jusson eszedbe hogy ha kiválasztunk a földről véletlenszerűen 10 embert akkor csak 1 él jobban nálad... a többi 9nek gondot okoz az hogy mit fog másnap enni/inni nem tudja milyen halálos betegséget kap el holnap... ki fogja megverni/megerőszakolni/megölni... az gondolom hogy jó helyre születtél... nehogymár el akarod dobni magadtól amikor annyi dolgod lenne hogy egy kicsit megerőlteted magad...

2009. aug. 2. 02:22
 17/27 anonim ***** válasza:
hopsz mégsem legutóbbi hanem 02:13
2009. aug. 2. 02:23
 18/27 anonim ***** válasza:
78%
Utolsó, elhiszem, hogy jót akarsz és fel akarod rázni a kérdezőt, de egy patológiás depressziósnak, mint amilyen a kérdező is lehet, pont nem az ilyen jellegű szövegre van szüksége, "hogy nézz már szét, másoknak sokal szarabb, csak annyi kell, hogy összekapod magad". 0:36-os vagyok, ott kifejtettem ezt bővebben.
2009. aug. 2. 02:36
 19/27 A kérdező kommentje:

"Egyébként a kereszténység is tiltja"

na ilyen hozzászólás nem kell több.

nem érdekel a vallás, főleg nem a kereszténység.

2009. aug. 2. 08:33
 20/27 A kérdező kommentje:

Az önkéntes katonák is öngyilkosok. természetesen nem meghalni mennek,de amikor aláírják a papírt, hogy katonák lesznek, akkor vállalják, hogy esetleg meghalnak.

szóval őket is meg kéne vetni(úgymond ma nem kötelező a hadseregbe állniuk a magyaroknak, sajnos más országokban igen).

2009. aug. 2. 08:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!