Miért van az, hogy nem szeretem a "pénzes" embereket?
Valamiért olyan nagy ellenérzés van bennem irántuk. Nem ilyen nagyon gazdagokra gondolok, azokkal kapcsolatban valahogy nem érzek ilyet (lehet, csak azért, mert még nem találkoztam eggyel sem), hanem olyanokra, akiknek nincs adósságuk, tudnak minden hónapban félretenni pénzt, költeni drágább ruhákra, drágább cuccokra... Nem irigység miatt, ez valami más. Persze én is gazdag akarok lenni (ki nem?:D) de nem a van bennem, hogy juj de jó nekik, bárcsak nekem is lenne ennyi pénzem, hanem az, hogy egyszerűen ellenérzés van bennem ilyenkor az ember iránt. Valahogy úgy vettem észre, hogy a pénzesek másabbak, nyugodtabbak, kimértebbek, vagy hogy mondjam.
Miért van bennem ilyen érzés?
A rossz érzésed oka az, hogy a nyugodtságuk, a kimértségük stb. miatt süt róluk, hogy jobb helyzetben vannak, kényelmesebbek, jobb az életük mint neked, és ezáltal hangsúlyosabban érzed, hogy elégedetlen vagy a saját életeddel. Tehát azért kellemetlen számodra egy gazdagabb ember, mert azokat a dolgokat juttatja eszedbe magadról és az életedről, amiket nem szeretsz, és amiből szabadulni akarsz.
Azért nem érzed ezt a kőgazdag emberekkel kapcsolatban, mert az annyira távol van tőled, hogy nem is tudod felfogni az ő helyzetüket és életmódjukat, ezért nem is hasonlítod magadat hozzájuk, ezért a negatív érzés is elmarad. Viszont a "kényelmesen jómódú" emberek már közelebb vannak hozzád, így reálisan tudod magadat hozzájuk hasonlítani, és mivel alul maradsz az összehasonlításban, ez eszedbe juttatja azt, amit amúgy is utálsz a saját életeddel kapcsolatban.
Ezt azért tudom, mert amikor én csóró voltam, akkor én is ezeket éreztem, és gyűlöltem a gazdagokat, vagy akiknek jobban ment. Hosszas gondolkodás után megfejtettem az érzésem okát, és rájöttem, hogy ezzel nem jutok előrébb, úgyhogy inkább elkezdtem a gazdagoktól tanulni (üzleti szemléletet, pénzügyileg fejlett gondolkodásmódot, befektetési lehetőségeket, stb.), és eljutottam egy szintre, hogy már nekem is jól megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!