Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan lehet elfogadni az...

Hogyan lehet elfogadni az életet? (18/F)

Figyelt kérdés
Igazából a fiatalok mindig keresnek egy felnőttet,akivel azonosulni tudnak vagy egy példaképet ilyesmi. Eddig oké is de mi van ha annak a valakinek sokkal jobb (tényleg) az élete vagy már ebben a korban is sokkal jobb volt mint neked és emiatt teljesen elmegy a kedved az élettől... És most nem a szokásos sz*r az élet szöveget akarom nyomatni csak tényleg már lassan többet képzelgek mint élem az életet. Néha ugyan tényleg kedvet kapok , de rá kell sajnos jönnöm ,hogy milyen idiótákkal vagyok körül véve. És itt ahol élek semmit nem lehet csinálni, kisváros stb. És nulla inspiráció. Talán az egyetlen inspirációm ,hogy nem akarok itt élni.
2012. aug. 30. 21:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"a fősulis évek a legjobbak, azt mondják."

Az is attól függ, milyen háttérrel éled meg. Ha nyomorogsz, nincs melód, nincs pénzed, nincs anyagi háttered, ezért nem tudsz elmenni szórakozni, csajozni, rájössz, hogy utálod amit tanulsz vagy hogy nem fogsz tudni vele elhelyezkedni stb. úgy maga a pokol, mert tudod, hogy nincs hova menekülnöd, innen már csak a 40 évnyi gürizés van amíg meg nem halsz. Semmi nem habostorta.

2012. aug. 31. 00:28
 12/21 anonim ***** válasza:

Figyelj, szerintem neked tökéletes lenne egy középszerű élet is, amit írtál: gyár/más munka + nő, gyerekek, szerető család. Csak e mellé kéne még neked valaki, egy-két megértő barát, akik szeretnek és érzed, hogy vele/velük mindig egyre gondoltok, és nagyon hasonlítotok. Mintha testvérek lennétek. Nagyon ritka az ilyen, szóval az ilyen ismerősöket szerintem érdemes megbecsülni.

Mint írták, ez a legvalószínűbb: szeretethiányos vagy. Ezért érzed ilyen kilátástalannak az életed, és ezért érzed azt, hogy sehol sem felel meg neked semmi. Nem találod a helyed. Ha a lelked megtalálná önmagát, egy "biztonságos fészket" (akár egy nagyon jó barát társaságában, akivel jól érzed magad, és sokat röhögtök), akkor szerintem mindez elmúlna.

2012. szept. 1. 00:55
 13/21 anonim ***** válasza:

Pszichológiai oldalról megközelítve a témát lehet, hogy Pán Péter szindrómád van (ilyen korban... ki tudja).

Az írogatásodból az már elsőre lejött, hogy nagy önbizalomhiányod van és egy nagy "űr" van benned.

2012. szept. 1. 00:57
 14/21 anonim ***** válasza:

"mint az itteni egy két haverom ,hogy végez a sulival elmegy dolgozni valami sz*r helyre hétvégenként eljár ide oda és ennyi. -max elmegy nyaralni és azzal menőzik magának- akkor inkább ne is élljek"

Minden normális ember ilyen életet él. Kivéve ha nem dollármilliárdos olajkereskedő, aki hetente vesz részt jótékonysági partikon, ahol beszédeket is tart, folyton fontosnak érzi magát, és csak szórja a pénzt gondtalanul...

A "NAGYON SZERETLEK *.*" pedig pont azért jött szegénynek, mert egyértelműen szeretethiánya van. Miért nem lehet ezeket észrevenni? Miért kell rögtön küldeni a piroskezet?

2012. szept. 1. 01:01
 15/21 anonim ***** válasza:
Igazából a lényeg szerintem ott van, hogy nem volt édesapád, aki keményen nevelt volna, nem tudtad, mikor nem kell megszólalni, mert repült volna a saller. Nem volt, akire felnézhettél volna... nem voltak ilyen "kemény" helyzetek az életben, ahol egy tasli alkalmával tudtad volna, hogy hol a helyed.
2012. szept. 1. 02:49
 16/21 A kérdező kommentje:
Utolsó te miről beszélsz? Nem volt akire felnézhettem volna? Hát pont ezt írtam hogy volt és van. És már bocsáss meg de engem kifejezetten szigorúan neveltek sőt a sallerek is helyén voltak talán párszor ok nélkül is. Szóval ennyit erről ,elég idióta vagy már bocsi.
2012. szept. 1. 03:03
 17/21 A kérdező kommentje:
Nem tudom mit akarsz ebből még kihozni. Talán úgy gondolod hogy akkor nekem jó lenne ha folyton agyonvertek volna? érdekes elmélet
2012. szept. 1. 03:05
 18/21 anonim ***** válasza:
De tudod mit, szenvedj csak. :DDd Legalább lehet rajtad röhögni.
2012. szept. 1. 04:03
 19/21 anonim ***** válasza:

44%-os! A kérdező szerintem nem szenved, csak a tipikus felnőttkorba lépés dilemmáit, kérdéseit éli meg. Ennek semmi köze ahhoz, hogy mennyire kapott szigort, vagy mennyire kényeztették el - ezek a kérdések vagy érzések minden gondolkodó emberben felmerülnek, amikor átlép a felnőtté válás életkorán, és nem találja a helyét.

Egyébként az otthoni sallerosztás meg a "tudd hol a helyed" szintű primitív nevelés sokszor káros a gyerekre nézve, mert az ilyen befenyített gyerekek később túlságosan tekintélytisztelőek lesznek, nem mernek felnőttkorukban sem eredetiek lenni és a maguk útján járni, mert otthon mindig a helyükre tették őket, és ezért középszerű unalmas szar életük lesz.

2012. szept. 1. 04:59
 20/21 anonim ***** válasza:

ez szerintem teljesen normális, hogy az ember tartalmas életet akar élni. hidd el nagyvárosban is ez a divat, kb 16 évesen rászoknak a piálásra, bulira, közben tanulnak úgy ahogy, majd jön valami vacak gürizős, vagy jól kereső gürizős meló, és a szórakozás a hétvégi piálás meg a 2 hét külföldön lesz.

"ilyen végett" helyett emiatt. a depresszió nem cél, hanem következmény. egyébként mindegy csak a nyelvtan szerint...

egyetértek, az elköltözéshez kell legalább 1 idegennyelv, elsősorban angol, de ha enm akarzs messzire menni a német is megteszi. pest meg alig múlja felül lehetőségekben... sőt, szerintem sokszor alulmúlja a nagyobb városokat. hiába van több szórakozási lehetőség, az emberek hihetetlenül unalmasak és ostobák, míg vidéken legalább van lehetőséged egy jó társaságra legalább.

yuda:

részigazság, a depresszió létezik 18 meg 25 felett is, amikor már dolgozik az ember. sőt, a monoton fárasztó munka talán még rosszabb is mint a semmittevés.

meg aztán vidéken milyen munkalehetőségek vannak...

ez ennél sokkal összetettebb

ráadásul az ilyen flegma kötekedő hangnem egyáltalán nem tapasztalt, jóindulatú emberre utal. szerintem neked fogalmad sincs az emberi lélek működéséről.

és gyakorlatilag pont ilyenek az ok az ostoba, rosszindulatú emberek, akik okoskodni járnak fel ide, meg az életben is leszívják a fenti depressziós emberek agyát. ilyen meglátása szerintem az 50 éves pofabefiam ezredeseknek van...

kérdező:

szerintem többnyire ilyen válaszokkal fogsz találkozni, ez azért sem meglepő, mert magyarországon már csak többnyire begyepesedett emberek laknak, vagy olyanok akik hasonlóan vannak mint te és tehetetlenek. nem véletlenül menekül ki a fiatalság nagy része külföldre, ahol lehet is élni.

például hogy cáfoljam az előző válaszolót, ausztriában het 4 nap kukoricaszedéssel többet kersel, mint itthon orvosi diplomával. és ez kissé ironikus. de ha van 1 szakmád, pl hegesztő, lakatos, akkor németországban akár félretehetsz is havonta nagy pénzeket. ha itt végeztél egyetemet, és pl orvosnak tanultál, kereshetsz annyit is, hogy 1 év alatt visszafizeted az egyetemadót, közben lakásra gyűjtesz, van kocsid, gyereked... de olyanokról is hallottam, hogy biztosítanak lakást is, csak menj.

a lényeg, hogy külföldön sokkal többre becsülik a tudást és a szorgalmat, és még úgy is megéri, hogy viszonylag drágább a lakásfenntartás, vagy az egészségügy. de vannak olyan idióták is aki kgyőzködik másokat, hogy bizony angliában vagy németországban nem olyan jó élni, mint magyarországon...

"Nem tudom mit akarsz ebből még kihozni. Talán úgy gondolod hogy akkor nekem jó lenne ha folyton agyonvertek volna? érdekes elmélet"

igen, a szülőnek néha meg kell vernie a gyereket, sőt, néha agyon is kell verni, persze csak a saját érdekében /spenót/

"44%-os! A kérdező szerintem nem szenved, csak a tipikus felnőttkorba lépés dilemmáit, kérdéseit éli meg. Ennek semmi köze ahhoz, hogy mennyire kapott szigort, vagy mennyire kényeztették el - ezek a kérdések vagy érzések minden gondolkodó emberben felmerülnek, amikor átlép a felnőtté válás életkorán, és nem találja a helyét. "

kulcsszó:gondolkodó

egyetértek a másik bekezdéssel is

2012. szept. 1. 08:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!