Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » A szociopata tudja magáról...

A szociopata tudja magáról hogy ő az? Ha pl. vki elolvas egy leírást a szociopatákról és magáraismer, akkor azt jelenti hogy ő nem az?

Figyelt kérdés
2009. júl. 26. 22:07
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
55%

pontosan ezért nem lehet leírni a működését...

nem áltudomány?

akkor nézzük:

-Hallottál már olyan esetről, hogy valakit meggyógyított egy pszichiáter a "mentális betegségéből"?

nem arra gondolok, hogy nyugtatókkal, kedélyjavítókkal teletömik a pácienst, mert ez nem gyógyítás, ez csak úgymond a felszínen lévő tüneteket nyomja el.

vagyis amíg hat a gyógyszer, addig jól érzi magát a beteg, vagy nem érez semmit, mikor elmúlik a hatás, újat kell bevenni.

ez nem gyógyítás. ezek nagyon erős gyógyszerek , az agyra nem túl pozitívan hatnak, mikor pedig kellően megemelték az adagokat, be lehet utalni a "beteget" a pszichiátriára.

gyógyszergyártó cég jól jár, az emberek hisznek az orvosoknak, akármit mondanak nekik, a cégeknek hatalmas bevételük származik ebből, az orvosok köztudottan kapcsolatban is állnak velük, szóval mindenki jól jár, kivéve a "beteg"...

de mindegy ne higgy nekem, én vagyok az ostoba, a hülye, mert leírok valamit, amivel szétrobbantom az egyszerű világról alkotott képet..

2009. júl. 29. 10:55
 12/30 anonim ***** válasza:
34%

"Hogyan bizonyítják, hogy egy lelkiállapotot (például lehangoltság, szomorúság, stressz stb.) a pszichiáterek által dédelgetett "kémiai egyensúlyzavar" okozza, és nem pedig fordítva?

Nos, nem bizonyítják sehogy. A pszichiáterek kizárólag tekintélyelven alapuló hatalmukra hivatkozva állítják ezeket az "igazságokat", lobbizva a médiában, politikában, hivatalos orvoslásban és mindenhol, nyilvánvalóan ésszer?tlen megállapításokat, "kutatási eredményeket" terjesztve.

De hogyan is hiheti el bárki, hogy egy nő, aki elvesztette a családját, az agyában levő kémiai egyensúlyzavar miatt boldogtalan, ezért tablettát kell szednie kezelésként?

Hogyan is hiheti el bárki, hogy egy túlhajszolt vezető az agyában lévő bizonyos anyag miatt stresszelt, és ezt gyógyszerrel lehet megoldani? Akkor már nem lesz túlhajszolt?

Hogyan is hiheti el bárki, hogy egy eleven gyermeket gyógyszerrel kell "lecsillapítani," mert valamilyen "rendellenességet mutat"? (Személyes tapasztalat: a fiamat 6 éves korában ADHD -val diagnosztizálták, mert az iskolaérettségi vizsgálaton unta a pszichológus idióta kérdéseit, és ahelyett, hogy 45 percig szépen kellett ülnie a széken, inkább szeretett volna kimenni, és játszani a többiekkel...)"

Nagyon könnyű elhinni ilyen butaságokat; mindössze annyi kell hozzá, hogy az ember ne gondolkodjon a saját fejével, és elfogadjon mindent, amit ezek az állítólagos szakértők mondanak.

". Ha valaki kíváncsi, hogy a gyógyszeripar óriásainak milyen hatalmas befolyása van a tesztek eredményeinek meghamisítására, és hogyan érik el, hogy a kutatók, sőt, maga az FDA (=Food and Drug Administration, az élelmiszerek, táplálkozáskiegészítők illetve gyógyszerek engedélyezésével foglalkozó hatóság az Egyesült Államokban) meghajoljanak az akaratuk előtt, és hogyan használják fel a hatalmukat és pénzüket arra, hogy kritikusaikat elhallgattassák, végezzen egy google-keresést erre a két szóra: pszichiátria és gyógyszeripar

2009. júl. 29. 11:01
 13/30 anonim ***** válasza:
19%

és akkor még ez, és befejeztem

[link]

2009. júl. 29. 11:05
 14/30 anonim ***** válasza:
56%

Én teljesen egyetértek az utolsó válaszolóval, aki több hozzászólást is írt most egymás után.

Én is jártam már több orvosnál, csak a gyógyszereket tömték belém, mindegyik 10 ezer forint fölött volt minimum! Olyan beteg lettem tőlük... de az orvos akkor is erőltette. Nem, hogy nem használt maradandó károkat okozott a sok gyógyszer, pedig szerintem 17-18 évesen még az ember fiatal ilyesmihez... ( ez már régebben volt)

Azóta jobban vagyok, de nem az orvosoknak köszönhetően, hanem felnőttem próbálom hatékonyabban megoldani a problémákat. Meg szerencsére anyámék már nem isznak annyit és nincs minden nap verekedés... ezen az orvos régen sem tudott segíteni, erre is csak felírt gyógyszert, amivel aztán ki voltam segítve tényleg...

Ja meg egyszer új orvoshoz mentem és még le se ültem mondta, hogy pánikbeteg vagyok. Pedig nem voltam az, max egy kicsit ideges voltam mert nem tudtam milyen az az orvos meg már órák óta vártam rá, mindig azt hittem én megyek be, de sosem engem hívtak... hát ennyit erről, én azóta nem hiszek nekik.

Egyszer direkt elmentem egy időben több orvoshoz és mindegyik mondott rólam jellemzést, hogy milyen vagyok mi velem a baj. Hát meg kell mondjam mindegyik mást mondott, de a 4 orvos közül amit mondtak összesen annak kb. a 30%a volt igaz... jóindulattal.

Hát sajnos ez van, pedig én azt hittem ők majd értenek a dolgokhoz és segítenek, én úgy mentem oda, hogy hittem bennük!!!!

2009. júl. 29. 11:16
 15/30 anonim ***** válasza:
97%

Én vagyok az aki szerint nem áltudomány.

Egyszer volt húgyuti fertőzésem. Két orvost megkérdeztem hogy mi okozza és hogyan lehet elkerülni. Egyik szerint ez egy ilyen világ, ezt bármikor el lehet kapni, másik szerint biztos megfáztam és azért voltam beteg. Az utóbbit ráadásul egy urulógus mondta, akinek elvileg ez a szakterülete. Megsúgom, egyik se járt közel a megoldáshoz. Tehát mivel az orvosok ennyit tudnak a biológia is áltudomány a ti logikátok szerint.

Én nem azt mondtam hogy a pszichológusok gyógyítanak. Számomra a pszichológia pusztán önismeretre és emberismeretre, mások és saját magam megértésére való. Másra nem is nagyon lehet használni. Pszichológusoknak és orvosoknak meg nem hiszek csak azért mert van egy papírjuk a tudásukról.

2009. aug. 5. 20:34
 16/30 anonim ***** válasza:
80%

A pszichológia nem áltudomány.

Ilyen baromságot is rég hallottam. Tudsz Te egyáltalán valamit is a pszichológiáról, vagy csak a rossz tapasztalataid miatt dobálózol logikátlan, légből kapott feltételezésekkel?

A pszichológus a lelket gyógyítja, a pszichiáter pedig az agyat, az olyan betegségeket amik az agyban mennek végbe, ilyen például a mániás depresszió. A mániás depressziót csak gyógyszerekkel lehet kezelni, és természetes, hogyha abbahagyod a gyógyszerszedést, akkor rosszabbul leszel. Mert vannak olyan emberek, akiknek egész életében gyógyszereket kell szedniük, hogy fenn tartsák az "egészségüket". Mit vársz? Azt, hogy szedi néhány hónapot a Lítiumot, Xanax-ot, utána pedig vidám emberként éli tovább az életet, mert abbahagyja a gyógyszeres kezelést? Hát, nem. Ez a rendes orvoslásban sincs mindig így.

Előző-előző, rendes pszichológushoz kell menni. Nem olyan emberekhez, akiket megvásárolt a gyógyszeripar. Egy normális pszichológus nem állít fel úgy diagnózist, hogy nem biztos a dolgában, és nem hallgatott meg rendesen. Amúgy szerintem logikusan gondolta úgy, hogy pánikbeteg vagy, valószínűleg észrevette az idegességet, az más dolog, hogy idő állít felállított egy helytelen diagnózist, látszik hogy rossz orvos.

Még az előzőkben írta valaki, hogy a tünetetekben mindig van pár dolog, ami általánosan minden emberre vonatkozik. Istenem. Ezt komolyan gondolod? Mármint... rám például itt csak a bosszúálló vonatkozik. Szerintem minden emberre vonatkozik egy-két "tünet", de ezeket nem kell rögtön tünetként kezelni. Ezek magukban lehetnek átlagos tulajdonságok, nem rögtön tünetek. Aki meg azonnal orvoshoz szalad miután saját magán felfedez néhány tünetet az vagy hipochonder, vagy szimplán ostoba. Ezek az általános tünetek, tulajdonságok, vonások, amiket az orvosok megfigyeltek egyes betegeken. Ezek mellé kapcsolódhat egyéb tulajdonság, és nem minden betegen figyelhető meg mindegyik.

Aki azért aggódik, hogy esetleg beteg; a rossz gyermekkor miatt, érthető miért vetted magadon észre ezeket a tüneteket, de szerintem nem vagy szociopata. Egy szociopata megtagadná az ilyesféle cikkeket, hiteltelenné tenné, ésatöbbi, lásd ezt a pontot: Diszkreditálja, hiteltelenné teszi azt, aki jelenlétében az antiszociális vagy szociopata viselkedésről beszél.

Érdekelne, hogy aki azt mondta, hogy ál-tudomány...nos, rá hány pont jellemző, és melyek azok. Megpróbálod hiteltelenné tenni a cikket, el próbálod hitetni velünk, hogy a pszichológia ál-tudomány. Talán mert magadra ismertél? Nem lepődnék meg a dolgon. Persze, lehet, hogy nem így van, és csak szimplán támadod mindazt, ami neked nem szimpatikus, vagy mások rossz tapasztalatai miatt támadod, nem tudhatom. Nem értem miért kell a pszichológusok mögé a gyógyszeriparral egyetemben világ-leigázó terveket beképzelni. Általánosítasz, ez nem jó. Mindennél jobban utálom az általánosítást. Én elismerem, hogy vannak olyan pszichiáterek, akik eladták magukat a gyógyszeriparnak, te miért nem ismered el, hogy vannak olyan pszichológusok, akik gyógyítanak? Olyan nehéz elképzelni, hogy van valaki, aki jót akar? Szerinted Dr Csernus Imre hány drogost segített kilábalni a pokolból, vagy ahogy ő mondaná a sz@r-medencéből? Sokat. És nem gyógyszerekkel, hanem kemény szavakkal, ha kellett ordítozva, csak hogy észhez térítse őket. De nm csak drogosokat, hanem alkoholistákat, lánc-dohányosokat, függőket.

Sajnálom, hogy Te az emberekben már csak a rosszat látod, én nem.

2009. aug. 22. 10:49
 17/30 anonim ***** válasza:
80%

Mellesleg a kérdésre reagálva: A szociopata felismeri a tulajdonságokat, de nem ismeri el, és nem hiszem,hogy foglalkozna olyannal, ami alátámasztaná a gyanúját, miszerint beteg.

Te nem vagy az. Ebben biztos lehetsz.

Előző voltam.

2009. aug. 22. 14:22
 18/30 anonim ***** válasza:
12%
higgy, amit akarsz, engem nem érdekel, belefáradtam azokba a vitákba, amikor az átlagembert megpróbálom kiszakítani az álomvilágából, ő meg szimplán leidiótáz ahelyett, hogy elgondolkodna az írásaimon.
2009. aug. 22. 18:00
 19/30 anonim ***** válasza:
70%

Mert Te nem vagy átlagember, nem igaz? Te bizony egy átlagon felül ember vagy, aki átlát minden összeesküvést, meg minden szart ami a világban van. B@zdmeg. Az élet nem szar, mi, emberek tesszük azzá, és ezzel a hozzáállással Te is hozzájárulsz.

Egyébként pszichológus leszek, azt hiszem ezen a téren többet tudok, mint Te, az utána-olvasásaiddal. Az interneten sok hülyeség terjeng ám.

2009. aug. 22. 18:52
 20/30 anonim ***** válasza:
14%

tudtam, hogy ki fogod forgatni a szavaimat...:D

én is átlagember vagyok, annyi különbséggel, hogy utánajárok néhány dolognak. ;)

2009. aug. 22. 22:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!