A szociopata tudja magáról hogy ő az? Ha pl. vki elolvas egy leírást a szociopatákról és magáraismer, akkor azt jelenti hogy ő nem az?
Amúgy mivel ez anonim oldal, leírhatom ebbe a szövegben kissé magamra ismertem:
Rátok ez illik?
huh :S
rengeteg ojan pontot találtam benne, mintah rólam írták volna
igen, mert pont az a pszichiátria lényege, hogy minden "diagnózis" leírásában van legalább egy jellemző, ami minden emberre illik. ezért ha elmegy valaki pszichiáterhez, rá tudják mondani, hogy "depressziós vagy" "skizofrén vagy" stb. és már írják is a gyógyszereket.
(közben semmi bajod nincs, egyszerűen éppen olyan időszakot élsz, hogy nem vagy jó passzban, vagy csak ilyen a személyiséged)
ne foglalkozzatok ezzel, ez egy áltudomány.
09:47nek köszönöm a választ, egyetértek vele csak mivel soha senki mástól nem hallottam még ezt azt hittem rosszul gondolom. Na mindegy, csak tényleg szívből köszönöm, ezt megjegyzem!
Elolvastam a cikket.
Most komolyan mondom, ezek illenek szüleimre. Anyámra és apámra is, ez azért ijesztő... most elgondolkoztam rajta, de tényleg így van. :s
Hát mindegy.. rám ezek illik de mégse hiszem, hogy szociopata lennék, egyáltalán nem:
- Kiválóan képes bárkit megtéveszteni
– Kivételesen jól beszél, konfliktushelyzetben a legtöbb embert verbálisan legyőzi
– Kapcsolatban képtelen meghittséget kezdeményezni, sem fenntartani
– Öntelt, arrogáns, beképzelt, sérthetetlennek képzeli magát
– Lenézi a munkatársait, beosztottait, ügyfeleit
– Mindent és mindenkit ő akar irányítani
– Kényszert érez mindennek a bírálatára, ugyanakkor képtelen másokat értékelni, dicsérni, elismerni
– Képtelen összefüggésekben gondolkodni
– Mindent elkövet, hogy tönkretegye azt, akit ellenfélnek, ellenségnek képzel
– Bosszúálló
– Mesterien manipulál másokat
– Türelmetlen, irritált, agresszív
– Arrogáns, beképzelt, a mindentudás látszatát kelti
– Gyakran narcisztikus szükségét érzi, hogy önmagát kiváló színben tüntesse fel
– Meg van győződve vezetői képességeiről, de nem tud különbséget tenni egy vezető tulajdonságai (érettség, döntésképesség, együttműködési készség, bizalom, integrált személyiség), valamint a patologikus személyiségjegyek (éretlenség, rögtönzés, agresszió, manipuláció, bizalmatlanság, álnokság) között (bár lehet ez nem igaz)
A szociopatának gyakran volt keserves gyermekkora, bántalmazás is érhette, ezért mindenre feljogosítva érzi magát, megszállottan tölti ki agresszióját másokon, miközben nyilvánvalóan nem látja saját viselkedését és annak hatását másokra. - Így volt, de nem érzem ettől magam feljogosítva semmire, persze ha valaki más kezdi akkor úgy érzem bármit megtehetek, mert ő kezdte. Senki nem kérte, hogy kössön belém, az meg egyértelmű, hogy nem hagyja magát az ember.
Az ilyen emberek közös célja a hatalom, az irányítás, az uralkodás és mások leigázása, megalázása. Nem mindegyikük követ el büntethető cselekményeket – csak épp tönkreteszi környezete életét. - ez rám nem igaz. Apámra teljesen, anyámra csak félig.
De most nem azért, ott van, hogy 30 emberből 1 az. Akkor gondolj bele mennyi szaladgál az utcákon....
Nyugi, szerintem te nem vagy az. Legalábbis én ezt hiszem.
szívesen:)
rengeteg vitám volt már ez miatt, pedig ez az igazság.
A pszichológia áltudomány? Na nemár...
Egyébként sztem a rengeteg tünetet ami a leírásban volt, sokminden okozhatja, nem feltétlenül szociopata személyiség eredménye. De ha mindezeket kiemelkedő intelligencia és a gyengéd érzelmek hiánya (nem pedig azok kimutatására való képtelenség) okozza akkor kezdhetsz gyanakodni.
(Egyébként ismerek valakit aki meg van róla győződve, hogy ő szociopata, produkálja is a tünetek nagyrészét, de ahogy én látom, nála ez a dolog teljesen másra vezethető vissza)
áltudomány. pont.
egy kis logikával, és utánajárással, te is rá fogsz jönni, hogy igazam van.
olvass utána a neten.
"olvass utána a neten."
Megtettem, több éve olvasgatok róla. Az emberi elme nem egy rendszertelen jelenség, hanem egy bonyolult rendszer összetett folyamatokkal, tehát le lehet írni a "működését" bizonyos fokig, ezt hívják pszichológiának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!