Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért dicsérik meg sokan az...

Miért dicsérik meg sokan az olyan embert akit érdekel a pl. iskola, szemben nem-büszkék egy olyanra akit nem érdekel?

Figyelt kérdés

miért gondolják azt az emberek, hogy azt csináljuk az érdeklődési körünkkel amit akarunk, hogy az érdekel ami szeretnénk, hogy érdekeljen és az ne érdekeljen amit szeretnénk, hogy ne érdekeljen

mondok egy példát, én szeretném ha a suli miatt jobban érdekelne a tanulás és nem muszájból tenném, de nem érdekel, leszarom az egészet azt tanulom ami számomra a jövőben hasznos lehet, de ilyen nem nagyon van a suliba..

pl a történelem na az tényleg jó lenne ha érdekelne, de ez nekem vmi kib....ott unalmas téma, értelmetlen is egyuttal , ha nem lenne több mint a fele kamu akkor még azt mondom oké(bár akkor sem kéne ennyire részletesen), de így..

vagy pl szeretném ha ennyire nem érdekelne az emberi viselkedés, az önismeret, ezek a dolgok úgy kerültek az érdeklődési körömbe, hogy sokat vagyok egyedül, így van időm magamra, szemben a sok mai emberrel akik állandóan társaságba vannak, ha én is ilyen lennék nem érdekelnének a fenti dolgok

elég abszurd tudom

F

2012. aug. 28. 00:57
 1/3 anonim ***** válasza:
Mert akkor tanult ember lesz belole.
2012. aug. 28. 05:15
 2/3 2xSü ***** válasza:

Az emberek alapvetően könnyebben irányítják mások életét, mint a sajátjukét. Sokkal könnyebb pl. valakit arra biztatni, hogy szokjon le a cigiről, mint valójában leszokni. Másrészt az emberek szeretik mások életét társadalmilag hasznos irányba terelni. Ez kimondottan igaz a diákokra. De ez így is van rendjén.

Érdemes megnézni, hogy az emberek miért tartanak valakit értékesnek és miért. Milyen hősöket, híres embereket tartunk számon, milyen sorrend van ezek között és miért pont olyan. Miért negatív az egyik – tágabb értelembe vett – történelmi személy megítélése és miért pozitív a másiké. Ez nagyon sokat elárul a világunkról.

Az érdeklődés egy dolog. Az, hogy ez valóban megnyilvánuljon ahhoz több kell. Egyrészt az embert csak az tudja érdekelni, amit valamennyire megismer és ami fontosabb meg is ért, látja benne azt, hogy mennyi ismeretlen dolog áll előtte. Aztán kell elhatározás is, hogy milyen irányban megy tovább. Aztán meg kell akaraterő, kitartás ahhoz, hogy valóban haladjon is egy adott úton. Pl. nagyon sok fiatalt érdekel a gitár, mint hangszer, de soha nem jut el addig, hogy mondjuk beiratkozzon egy zeneiskolába vagy vegyen egy gitárt. Ha van olyan szerencsés, hogy akad egy gitár a közelben, akkor is könnyen feladják, mert egy hónap gyakorlás után sem tudnak egy szólót eljátszani, a gyakorlás unalmas és lassú a fejlődés.

Az embert nem érdekelheti minden. Érdemes megtalálni azt, ami a személyiségedhez passzol, viszont arra meg tudatosan ráhajtani. Ha az általad kitűzött cél kellően emberi, nemes, akkor azt a környezeted a társadalom el fogja ismerni. Mit értek emberin és nemesen? Sok ember életcélja a pénz- és tulajdonszerzés (legyen autóm, házam, nyaralóm), a családalapítás, de ezek nem emberhez méltó célok. Fontos részei az életnek, de egy állat is képes gyűjtögetni és szaporodni. Pl. pont a tudás az, ami nagyon emberi dolog. Aki bármilyen területen nagyobb tudást szerez, azt általában elismerik.

Amúgy érdekes az, amit az önismeretről írsz. A delphoi jósdához vezető úton volt a híres felirat: Ismerd meg önmagad. Amit lehet úgy folytatni: és megismered a világot. Az ember alapvetően a világ része, azzal szoros kölcsönhatásban van. Nem lehet önmagadat jól ismerni, ha a világot nem ismered jól. Nem lehet a világot jól megismerni, ha nem ismered önmagadat jól. Görbe lyukba nem lehet egyenes kulcsot dugni és viszont.

2012. aug. 28. 09:33
 3/3 A kérdező kommentje:

igen könnyebb biztatgatni, de csak attól vesszük komolyan a biztatást, aki egy kicsit is érzett hasonlót az adott szituációban

hmm..ha erre mondanál példát sokat segítenél(hősök)

a gitározás egy pont jó példa, mivel csinálom már évek óta, és ha az eleje nehéz is volt, most már tök jó, és még nagyon sokat akarok fejlődni

az önismeretről: én szeretem, hogy érdekel, de örültem volna ha nem érdekelt volna az elejétől fogva, úgy sok dolog egyszerűbb lenne, csajozni, haverkodni, egyszerűen nem belegondolni a dolgokba

2012. aug. 28. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!