Szorongás, bizalmatlanság - leginkább az osztályomon belül?
Középiskolás lány vagyok, aki nem mer beszélgetni az osztálytársaival. Igazából nem csak félelem, hanem az érdeklődés is hiányzik, mert abszolút nincs közös témám az osztállyal. Engem nem érdekelnek a mostanában divatos krimisorozatok, hogy ez és az a tanár milyen hülye, az meg főleg nem, hogy melyik csaj milyen divatbakit vétett. Sokkal lényegesebb dolgok foglalkoztatnak, mint az ilyen külsőségek, és őket sem érdeklik az én témáim. Bár igazából még nem is nagyon beszéltem róluk csak pár szót, de süt róluk, hogy biztosan nem értenének meg. Mivel hogy nagyon kevesen értenek meg, mert nem vagyok valami könnyű eset. Amikor szóban felelek, tényleg parázok, mert érzem, hogy tök hülyének néznek, volt már hogy el is bőgtem magam felelés közben. Ha a tanártól kérdezek valamit, akkor is sokszor beszólogatnak, vagy hangosan húzzák a szájukat, mert esetleg nem értek meg sokadjára se valamit. De órán kívül is ömlik belőlük az utálat, ha nem szólnak be, akkor is érzem rajtuk. Egyébként nagyon értelmes osztály, főleg tanulmányilag, ezért nem értem, mert ha hülyék lennének, simán rájuk tudnám fogni, hogy ezért viselkednek úgy, ahogy... de így... Van pár barátom a suliban is meg azon kívül is, nem mondhatnám, hogy totál önbizalomhiányos vagyok, viszont általánosságban csak a tőlem idősebb vagy fiatalabb korosztállyal barátkozom, az én korosztályom csak ritkán köt le/ért meg. A tanáraimmal is nagyon jóban vagyok(de NEM nyalizok nekik), meg ha valakiről látom, hogy nem áll be a birkasorba, szívesen ismerkedek vele. De sajnos sokakról gondolom ugyanezt, akik valójában nem ilyenek, s nagyon ritka, mikor tényleg meg tudok bízni másokban.
Így összességében tehát annyira nem súlyos a helyzet, nem is sajnáltatni akarom magam, mert olvastam ennél sokkal komolyabb dolgokat is itt a GYIK-en, amikhez képest az én problémám eltörpül... de azért mégis csak zavar, hogy ilyen a kapcsolatom az osztályommal.
L/18
Szerintem azért viselkednek így veled, mert azt látják, hogy velük szemben távolságtartó vagy. Próbálj meg barátságosabb lenni velük, és igyekezz fesztelen lenni, mert a szorongást mások megérzik. És mindenképpen próbálj beszélgetni velük, mert csak akkor derülhet ki h a divatbakikon kívül mi más érdekli még őket. Van rá esély h vkivel esetleg találsz egy közös nevezőt.
Mondjuk azt nem értem, hogy miért szólogatnak be. Rengeteg olyan ember van aki nem találja a hangot az osztályával, de ez még nem ad okot arra, hogy bántsanak. Lehetséges hogy úgy érzik h utálod őket és úgy gondolják h ezért nem beszélsz velük és talán ezért? Nem tudom. Az emberek egy csoportban annyi hülyeséget ki tudnak találni.
A beszólogatásokra ne reagálj semmit, mintha meg se hallottad volna.
Biztos nem az egész osztály viselkedik így veled, hanem csak néhány ember, nem? Keresd meg azokat az embereket akik azért vannak olyan értelmesek mint te, az idiótákkal meg ne törődj.
Én is olyan vagyok h a saját, tinédzser korosztályom egyszerűen nem tud megfogni, idősebbekkel és fiatalabbakkal sokkal jobban elvagyok mint az ilyen 17-18 évesekkel. Ezzel nem lehet mit tenni, a véleményem szerint te érettebb vagy náluk, azért ilyen zavaros a kapcsolatod az osztállyal.
A bizalmatlanság viszont nem egy rossz tulajdonság, csak abban bízz meg akiket már jól ismersz, mert az emberek már ilyen korban is vannak olyan aljasak, hogy kihasználják vagy elárulják mások bizalmát pusztán érdekből.
Ha bármi zavar, vagy rosszul esik akkor mindenképp írd ki a fájdalmat és a gondolataidat magadból, akár a GYIK-re vagy akár egy sima lapra. Sokat segít a lelkednek :)
Köszi szépen a választ! :)
Hát meg van az okom a távolságtartásra(általánosban pokollá tették az életemet...), de ha jól emlékszem, a legelején még közeledtem is feléjük, de aztán valahogy elhidegült tőlem mindenki. Egy barátom is volt az osztályban, ő nagyon rendes, de sajnos őt is bedarálta a klikkesedés... Abban igazad lehet hogy azt gondolhatják, utálom őket, vagy legalábbis van egy aki azt mondja, felsőbbrendűnek érzem magam, pedig pont hogy ő viselkedik így. S beszólogatni is általában ő szokott órán, meg ami pláne, hogy sokan panaszkodnak rá az osztályból(ofőtől tudom) de mindenki nyalja a ...... mert félnek a nagy szájától és a "brilliáns" érveitől. Egyébként, ha arról van szó, segítek az osztálynak, meg a játékokban is benne vagyok, ha egy tanár szervez valami jó kis programot, csak hát a szóbeli része nem megy jól, a beszéd korlátolt eszköz, én meg nem igazán tudom szóban jól kifejezni magam...
Az, hogy mi érdekli őket, nagyjából tudom, mert mindig hangosan vitatnak meg mindent, olyan hangos az osztály, hogy azt a földszinten is hallják xD Csak hát mindenki elvárja, hogy minél színesebb, érdekesebb sztorival álljunk elő meg hogy órákon keresztül csak pofázzunk, máskülönben unalmasak vagyunk. Na ezért se nagyon merek megszólalni...
"Mondjuk azt nem értem, hogy miért szólogatnak be."
Mert hátráltatom az osztályt a kérdéseimmel, vagy idióta, "mindenki számára egyértelmű" kérdéseket teszek fel, s mindenki haladna, miközben miattam meg kell állni csomószor. Legalább is gondolom én...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!