Lassan beszélek. Ez engem nagyon zavar, mivel sokan csúfolnak, illetve kötekednek ezzel. Hogyan tudnám felgyorsítani beszédemet, illetve mi lehet ennek az oka?
Szerintem az lehet az oka, hogy lassan gondolkozol, nagyon megfontolod, hogy mit, milyen szóval akarsz mondani.
Szerintem, ha sok olvasással bővítenéd a szókincsedet, akkor gyorsabban jönnének a gondolatok, és gyorsabban beszélnél.
A mondatszerkesztést is lehetne gyakorolni, de az is fejlődik az olvasással.
Inkább olyanokkal beszélgess, akik megértőek, és nem bántanak a lassú beszéded miatt, és akkor majd egyre járatossabb leszel a beszédben, és könnyebben fog menni.
Van egy haverom, akivel valamiért lassan szoktunk beszélni egymás közt, és mindketten jókat nevetünk ezen. Lassan beszélni jó, mert több időd van értelmesen, szellemesen megfogalmazni a mondandódat.
Túl sok ember beszél gyorsabban, mint ahogy gondolkodik, aztán hülyeségeket beszélnek, meg nekiállnak hebegni, makogni, ööö-zni, mert nem bírja az agyuk a sebességet.
Lassan beszélni jó.
Lassan beszélő előadóművész például Galla Miklós, sikeres is abban, amit csinál, és értelmesen, nyomdakészen fogalmaz mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!