Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit lehet tenni ha engem...

Mit lehet tenni ha engem mindenki megutál aki már beszélt velem, vagy a közelemben volt?

Figyelt kérdés

Középiskolába járok, most leszek 10.-es és az elmúlt 1 évben senkivel nem tudtam úgy elbeszélgetni, ahogy kéne, mert egyszerűen nem akarnak. Akikkel próbáltam, egyértelmű jeleket adtak arra hogy hagyjam őket békén, elég undokul viselkedtek velem. Maguktól meg csak akkor szóltak, ha valamit nem jól csináltam, vagy valamire meg akartak kérni. Ez az évfolyamomban volt, más évfolyamokból nem próbáltam még haverkodni, mert az meg milyen hogy csak úgy odamegyek egy vadidegenhez minden téma nélkül.

Osztályommal, évfolyamommal próbáltam már élőben és facebookon beszélgetni de látványosan utálnak és nem érdeklem őket. Szerintem valamit pletykálnak is rólam a hátam mögött csak nem tudom mit.

Mit lehetne tenni hogy ne utáljon meg mindenki, aki meg megutált már az meg ne utáljon tovább? Mert szerintem okuk nem nagyon van utálni, nem bántottam én senkit szóban se meg fizikailag se és nem is akarok.

16/F

2012. aug. 20. 20:11
 1/3 anonim ***** válasza:

kerdezz meg egy normalisabbat közülük h mi a gond :))

es ha ez nem működik keress új baratokat(:

16/L

2012. aug. 20. 23:51
 2/3 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nem tudsz semmiségekről beszélni, túl komoly vagy. Nem érdekelnek a bulik, inkább lelkizős ember vagy. Mostanság az ilyen embereket kiközösítik.
2012. aug. 21. 11:08
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem sokat segítene, ha az iskolán kívül próbálnál barátokat találni az érdeklődési körödnek megfelelően. Pl. ha szeretsz sportolni vagy esetleg más hobbi, csatlakozz valamilyen klubhoz vagy menj el önkénteskedni stb. Nézz szét a neten, hogy milyen lehetőségek vannak a közeledben! Így bekerülhetsz új emberek közé, lehetnek barátaid és akkor mindjárt kevésbé fog érdekelni ki milyen Veled a suliban.

A legfontosabb, hogy soha ne add fel önmagadat azért, hogy másoknak megfelelj! Bízz magadban, semmivel sem vagy kevesebb azoknál, akik utálatosak Veled, sőt! Ha valaki utál Téged vagy valamit pletykálnak a hátad mögött Rólad, az az ő bajuk! Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy ne próbáld meg kideríteni mi folyhat a háttérben. De az olyan barátok nem érnek sokat, akik még arra sem hajlandók, hogy odamenjenek Hozzád és szemtől - szemben megkérdezzék: "ide figyelj Haver, ezt vagy azt hallottuk Rólad, tudsz-e róla, hogy ezt terjesztik?" vagy hasonlót. Ha egyáltalán pletyka az oka a buta viselkedésüknek...

Én jó ideig kiközösített voltam iskolás koromban, most 33 éves vagyok és idővel nagyon eltörpülnek ezek az iskolai kiutálások, hidd el! Bár tudom, amikor iskolába kell járni, akkor nagyon nehéz nap mint nap szembesülni az utálatosokkal. Most, annyi év után, egyáltalán nem érdekelnek a volt osztálytársaim. Ha felidézem a régi időket, akkor tudom, hogy akkor mindennek nagy jelentősége volt, kiborított, most meg pont az ellentéte, nem érdekel.

2012. aug. 28. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!