Önbizalom hiány?

Figyelt kérdés
Mit tegyek az önbizalomhiányom és a kisebbségi érzésem ellen????? (Elég visszahúzódó típus vagyok, aki soha nem mer megazólalni).
2012. aug. 24. 17:50
 1/5 anonim ***** válasza:
Igyekezz kikapcsolni az agyad és úgy tenni, mintha egy álom világba élsz és bármi történik, következményekkel nem kell számolnod. Bár ezt elég pszichésen alkalmazni.
2012. aug. 24. 17:56
 2/5 anonim ***** válasza:

nézz ilyen videókat próbálj ezekből erőt nyerni hogy változtatni tudj magadon

[link]

http://www.youtube.com/watch?v=_LoCUJw3V-c

2012. aug. 24. 19:54
 3/5 anonim ***** válasza:

Nagyon sokan szenvednek ettől. Sajnos a legfőbb oka ennek, hogy a szülők és a tanárok agyonfegyelmezik a gyerekeket. Persze jót akarnak! Igen, valóban úgy gondolják, hogy ha elég szigorúak a gyerkhez, akkor majd jó tanuló lesz, és rendesen viselkedik. Gyakran a gyerekek is egyetértenek velük, és szidják önmagukat. "De hülye vagyok! Már megint mekkora marha voltam! stb.

Sokszor, ha rosszat tesz a gyerek, azt mondják: Szégyeld magad! És így a gyerek szégyeli magát, és elégedetlen lesz önmagával.

Az a gyerek szokott félénk lenni, akit gyakran letolnak, rákiabálnak, megszégyenítenek.

Nem tudom, lehet-e a szüleiddel megbeszélni valamit, de ha igen, akkor kérd meg őket, hogy fogadják el, hogy olyan vagy, amilyen, elvégre lehet, hogy ők se jobbak, Kérd meg, hogy ne szidjanak, ne kiabáljanak rád. Ha ez nem megy, akkor magadnak kell kézbevenned a helyzetet.

Tehát abba kell hagynod önmagad szidalmazását, és a szégyenkezést is.

Gondold át, milyen vagy valójában, és dícsérd meg magadat minden kis apróságért. Le is írhatod, miért kaptál önmagadtól dicséretet. Igyekezz magadban a jót észrevenni. Állj a tükör elé, nézd meg, szép vagy-e, és ha nem vagy elégedett, tedd föl az arcodra a legjobb mosolyodat! A mosoly, vagy akár csak egy jóindulatú arckifejezés mindnekit megszépít.

Mindig találj ki valami mantra félét, amit mondogatsz magadnak. PL: okos vagyok, okos vagyok. Jó vagyok matekból nagyon jó vagyok matekból. Jól futok, nagyon gyorsan futok...stb...Dícsérd magadat, és közben mosolyogj, mert hiszen dícsérve vagy.

2012. aug. 24. 23:23
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nemcsak attól függ, amit az előző írt, hanem attól is, hogy a szülők milyen jelleműek. Ha önbizalomhiányosak ők is, akkor te is az leszel, ha nem tudnak segítséget nyújtani neked, akkor azért leszel az, mert a legtöbb dologgal kapcsolatban negatív élményeid lesznek és ezért magadat okolod, hiszen te nem tudtál hatékony lenni.
2012. aug. 26. 12:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen, meg ha egyik szülő szidja a másikat, vagy a nagyszülők szidják a szülőket, akkor a gyerek úgy gondolhatja: Ha az anyám (apám) ilyen rossz, akkor nyílván én is rossz vagyok...És innen is származhat az önbizalom hiánya.
2012. aug. 26. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!