Mit kezdjek ezzel?
Önértékelési, önismereti kérdéseim, problémáim vannak... Régen tudtam volna jellemezni magamat, mondjuk egy A4-es oldalt teli tudtam volna írni egy jellemzéssel, de ha most elkezdeném, az első soroknál elbizonytalanodnék... Nagyon sok új emberrel ismerkedtem meg az elmúlt 2 hónapban, és a visszajelzések, élmények eléggé vegyesek. Sokat foglalkozok magammal és más emberekkel is, de nem tudom egyáltalán milyen képet alkotnak rólam mások vagy ha tudnám, valószínűleg nem lennék megelégedve vele... van egyfajta kép amire hasonlítani szeretnék, de tudom, hogy "valamire hasonlítani-akarni" nem jó, hanem adjuk magunkat, stb, de fogalmam sincs ki vagyok, milyen vagyok... nincsenek elveim, fogadalmaim. Ha valaki szeret és szeret velem lenni, akkor egyáltalán nem értem, mégis miért, de ha valakinél teljesen elutasításra találok és nem szeretnek, kibeszélnek, azt sem értem, mert ilyenkor általában az a válaszom magamnak, hogy csupán azt tettem amit akartam, úgy viselkedtem, ahogy jött, önmagamat adtam, ezért most miért utálnak?
Nem tudom milyen életet szeretnék, igazából lehet hogy megvan minden amire vágyom, mégis kétségeim vannak...
Nagyon megbántam, hogy elkezdtem társaságban inni, és már nem tudok feloldódni, csak az alkohol segítségével... egy új társaságban teli vagyok gátlásokkal és nehezen kezdek beszélgetni, ugyanakkor nem tudom mégis miért, hiszen azt akarom, hogy sok barátom legyen, hogy sokan szeressenek, és népszerű szeretnék lenni... szeretethiányosnak titulálom magam, nem tudom hogy miért vagyok az... Ahhoz, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyek, úgy érzem tartoznom kéne valahová, valakihez, de ehhez sok embert kéne ismerjek, + az is kéne, hogy ezek szeressenek és akarjanak velem lenni, de hogy alakíthatnék ki ilyet, ha nem si tudom ki vagyok mi vagyok... Nem tudok semmiből sem "táplálkozni", erőt meríteni... Nem akarom, hogy olyasvalakiért szeressenek az emberek, aki nem én vagyok, de azt viszont sosem értem, hogyha nem szeretnek azért, ami vagyok... mégis ki vagyok akkor? Honnan tudjam?
14 éves vagyok, most kezdem idén a gimnáziumot..
Tettem olyan dolgokat a nyáron amit nagyon megbántam és nem tudok a bűntudattól megszabadulni, egyfolytában kísértenek az emlékek, nem tudok túllépni egy csomó dolgon... kevéssé vagyok játékos és felszabadult..
Nem akarok rászokni az alkoholra, mit tegyek?
14 éves vagyok és idén ittam először sokat, részeg is lettem, életem első csókját egy undorító vadidegen pasitól kaptam, aki le is akart fektetni, de annyi eszem volt, hogy ne engedjem neki... ezt még kb. 1 hónap után sem tudom elfelejteni, bűntudatom van, máig kísért az emlék..
Azóta egy táborban, ahol nálam mindenki idősebb volt, és mindenki ivott (én is- miért ne) szinte minden este megszédültem és becsiccsentettem, részeg kb. 3 alkalommal voltam.. megtapasztaltam milyen, stb. Azóta nehezebben oldódok fel társaságban, új emberek közt csak azt várom hogy mikor bukkan elő valami ital, hogy felszabadult lehessek, aztánmásnap pedig szánalmasnak tartom magam, amiért csak így tudok oldott lenni... tény, hogy most megyek gimnáziumba és sokat fogok bulizni járni, de nem akarok kiégett, lecsúszott alkoholfüggő lenni, mire leérettségizem... de ha viszont mindenki más iszik, és én nem, nem tudom átvenni az ő hangulatukat, hogy akkor felpörögve vagyok boldog úgy hogy ők részegek... mit tegyek?
14 lány
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kamasz..
ugye te irtad ezt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!