Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy győzzem le a beteges...

Hogy győzzem le a beteges irigységet?

Figyelt kérdés

Lassan már kezdek belebolondulni, mindig azt nézem,hogy másoknak mije van, (szerelme, pénze, jó munkája, sok szex stb), és, hogy nekem miért nincs sosem semmiből elég. Tudom, hogy csak magamnak ártok vele, meg, hogy butasság, de mindig ezt érzem, lassan belebetegszem. Mit tegyek? nem akarok ilyen lenni!

22/N

2012. aug. 9. 22:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Akkor próbáld azt nézni, hogy másoknak milye nincs...
2012. aug. 10. 12:48
 2/11 anonim válasza:

Ismerős érzés...

Én mindig végig gondolom, hogy mim van, mit értem el és hogyan. Leállítom magam, ha ilyeneken kezdek el rágódni. Meggyőzöm magam arról, hogy az a másik személy is ember, ugyanúgy vannak problémái, ugyanúgy szenvedhet ő is, bár ez elég nehezen szokott menni. De olyankor mindig dühös leszek magamra, mert miért akarnám én más életét élni? Ügyelek rá, hogy minden apró dolognak örüljek, ami kellemesen érint, még ha az 'csak' egy mosolyt, egy szót is jelent és ezekre esténként visszagondolok és már is jobban érzem magam.

Sokszor nagyon, nagyon nehéz, de igyekszem, mert utálom ezt érezni. A legfontosabb szerintem az, hogy mindig soroljuk fel azokat a dolgokat amiket szeretünk és örüljünk hogy ez megadatott.

Ennyit tudok tanácsolni. Sok sikert! És győzd le minél hamarabb. (: Nem vagy egyedül.

20/L

2012. aug. 10. 13:00
 3/11 anonim ***** válasza:
ú ne is mondd, velem is mindig ez van:\
2012. aug. 11. 22:13
 4/11 anonim ***** válasza:
Jól irta az első válaszoló! Azt nézd ami másoknak hiányzik, figyeld meg a szerencsétlenségeiket, bánatukat, és gondolj azokra a pozitiv dolgokra/esetekre is amik neked vannak/veled történnek.16/L
2012. aug. 31. 02:15
 5/11 anonim válasza:
Valakit az egész sorsa miatt kell irigyelni.Mert nem csak kutyája, macskája, kocsija, pasija,nője van, hanem sorsa.Lehet, ha tudnád a sorsát, már nem irigyelnéd, sőt valszeg nem is cserélnél vele.Egy embert egybe kell nézni, mindennel együtt,nem csak részleteket.
2012. szept. 4. 15:28
 6/11 anonim ***** válasza:

Jól írta az utolsó.

Ha kiderülne egyikről másikról, hogy pl. van egy betegsége, vagy ne adja ég rákja, azt is irigyelnéd tőle? Pedig az is az emberhez tartozik.

Csak részleteket irigyelhetünk egymásból, és mikor erre rájövünk, mindjárt inkább örülünk a saját bőrünknek.

Mindenkinek vannak problémái.

De tudok neked egy tanácsot adni, ha megfogadod, és akkor túl lehetsz rajta egyszer és mindenkorra.

Élményből tanul az ember legjobban: menj el az egyik kórházba 1 hónapig önkénteskedni, beszélgess olyanokkal, akiknek ennyijük sincs. A hétköznapi lótás-futásunkban, a monotonitásban, sokszor elveszítjük az érzékünket arra, mi mindenünk van, és mennyi lehetőségünk. Egy életre táplálkozhatsz egy ilyen élményből.

Azoknak szokott általában ilyen lenni, hogy irigyek, akik picit állnak az életükben. Aki boldog, annak nincs ideje még gondolkodni se rajta, hogy az-e. Mindent megteszel valóban, hogy örömöd leld az életben?

2012. szept. 4. 22:55
 7/11 A kérdező kommentje:
Hát kedves utolsó van benne valami. Tényleg áll most egy ideje az életem. Igyekszem mindent megtenni,hogy boldog legyek de nem sikerül valamiért..lehet én vagyok kevés?
2012. szept. 5. 00:51
 8/11 anonim ***** válasza:

Próbáltad már a kopogtatást (Faster EFT)?

El sem hinnéd mennyi mindent megváltoztathatsz vele.

Ezen a linken ingyenes videókat találsz, amikből rengeteget tanulhatsz róla:

http://www.youtube.com/playlist?list=PLB0F36C2C7F4BB94D&feat..

Jó munkát hozzá!

2012. szept. 5. 11:48
 9/11 VVMMvvmm ***** válasza:

A "beteges" irigység leküzdésében nagy lépés, hogy

önkritikát gyakoroltál.A "beteges" irigységed oka lehet, hogy nem foglalod le magad valamivel.

Fejleszd magad, tanulj és a sikerek hatására csökkentheted, esetleg száműzheted "beteges" irigységed.

2012. okt. 26. 03:33
 10/11 anonim ***** válasza:

Először is ahhoz hogy Te értékes legyél, nem az EZ-AZ és MINDEN szükséges.

Nem attól válik valaki értékes emberré hogy mindent megkaphat az életben, attól még lehet egy utolsó senki-lúzer.

Önmagadért szeresd önmagadat, ne pedig azért ami rajtad van gönc egy értéktelen semmi holmi. az érték Te vagy de csak ha önmagadat tiszteled nem pedig az EZT- AZT kacatot.

2012. okt. 26. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!