Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy tudnék örülni, annak...

Hogy tudnék örülni, annak amim van?

Figyelt kérdés
Hogy tudnék kitörni ebből a túlzott vágyakozásból ?
2012. aug. 7. 09:29
 1/6 anonim ***** válasza:

Olvass vagy nezz meg olyan filmeket, amik olyan emberekröl szolnak, akiknek joval kevesebb van, mint neked. Az segiteni fog.

"Nehany ember olyan szegeny, hogy csak penze van." ...:)

2012. aug. 7. 09:42
 2/6 Antimod ***** válasza:
Mi után vágyakozol túlzottan? Ez is számít.
2012. aug. 7. 09:56
 3/6 anonim válasza:

Kicsit nézz körül szegényebb és sanyarúbb emberek között... Nem kell filmet nézni... kimész és találsz eleget a városba is... kórházakban... stb...

Amúgy tök jó, hogy ezt felismerted magadban!!! Sok ember nem képes rá...

2012. aug. 7. 09:58
 4/6 Antimod ***** válasza:

"Amúgy tök jó, hogy ezt felismerted magadban!!! Sok ember nem képes rá..."

Ha az anyagi dolgok utáni vágyakról van szó, akkor valóban így van. Mi magyarok is hajlamosak vagyunk a gazdag Nyugatot majmolni, vágyakozni a nagy házra, autókra és még ki tudja, mire, de azt nem vesszük észre, hogy a közvetlen szomszédásgunkban is olyan nyomor van, hogy borzasztó. Ha megnézzük az egy főre jutó napi elkölthető pénzmennyiséget, abszolút a lista első harmadába tartozunk, de ezt sokan nem veszik észre.

2012. aug. 7. 10:05
 5/6 Antimod ***** válasza:
Még annyit hozzátennék, hogy a kulcs: ne az anyagi javak jelentsék az örömet! Ez nem egy szegények által puffogtatott frázis, ha eljutsz idáig, akkor ez nyilvánvalóvá válik számodra. Persze szerintem is fontos, hogy ne nyomasszanak mindennapos gondok, pl. mit egyél és igyál, kilakoltatnak-e vagy sem, de ha elértél egy elfogadható szintet, keress más örömforrást, mint a pénz. Az ugyanis kielégíthetetlen vágyakat szül, és végül rabul ejt, mert csak azzal fogsz foglalkozni, mid nincsen még, mivel vághatsz fel mások előtt, másoknak mije van, és mindazt, ami van neked, hogyan tarthatnád meg.
2012. aug. 7. 10:07
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem vágyom ,a gazdaságra ,hanem a boldogságra leginkább ,az akarom ,hogy elérjek egy olyan csúcsot ,ami tovább nem lehet menni ,de ez pont jó.Régebben depressziós voltam és voltak mazoista hajlamaim ,de ezeket nem részletezném!Most ,hogy sikerült falakat lebontani ,úgy érzem,hogy nem elég.Leginkább abban nyilvánult ez a felemelkedés ,hogy tettem is érte ,csak telhetetlenség melett van egy hitetlenség ,ami azt súgalja ,hogy nem sok mindent értem el és nem igazán tölt el büszkességel az ,hogy most itt vagyok és a helyes útra léptem ,mert egyszerüen nem hiszek magamban!
2012. aug. 7. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!