Mit tegyek most!?

Figyelt kérdés

Eddig a 'tökéletesek' társaságában voltam és itt is nőttem fel. Vagyis nagyon sokat számít a kinézet emellett a tanulás is! Na de én nagyon elcsesztem a dolgot. Most megyek 9.be mindenki aki ebben a körben van a megye legarősebb, legelit iskolájába tanul tovább.... csak én nem! Nem sikerült úgy a felvételim oda ahogy szerettük volna. Bár gimibe megyek tovább tanulni mégis a szüleim kivoltak és persze én is, hogy hogyan fogok oda beilleszkedni. A szüleim azt mondták ,hogy megválnom egy időre a márkás ruháktól ,mert hogy szerintük így könnyebben tudok majd barátkozni ebben az egyszerű gimnáziumban.Mondtam nekik ,hogy én nem azért megyek gimibe ,hogy barátkozzak hanem ,hogy tanuljak... de nem ők nem így gondolják:s

Mit tegyek? Nem szeretnék megváltozni sem.. hiszen az egész család ilyen:S hogyan legyek rokonszenves miközben ordítani az elitség rajtam ha tudna.?

2012. júl. 21. 17:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Látom, nem érted. Itt a hozzáállásodon van a hangsúly. Mi az, hogy, hogy kezelnek? Miért kezelnének máshogy? Ha te normálisan viselkedsz, ők is normálisan fognak kezelni. Lehet, hogy nem szándékosan csinálod, lehet, hogy az "elit" nevelte beléd, de a stílusodban van egy olyan lenézés az "átlag" felé, ami miatt ez a sok ellenszenves válasz született. Ha ezen változtatsz, hidd el, semmi gond nem lesz az új iskoládban. Én sok szerencsét kívánok neked.
2012. júl. 21. 23:06
 12/19 A kérdező kommentje:

Én normálisan kérdeztem, normálisan írtam.. de elég felháborító, hogy itt az emberek nem tudnak kulturáltak lenni, vagy legalábbis annak látszani. Nem szeretem ha kék vérűnek neveznek, számunkra ez sértés. Nem vagyunk nemesek sem grófok.. csak sajnos ez a mai világban összefonodott a gazdagsággal.. pedig köze nincs egymáshoz. Sajnálom, ha valakinek lenézőnek tűnt a kérdésem.. de a ti válaszaitok akkor nem tudom micsodák ha az én kérdésem lenéző....

Köszönöm szépen

2012. júl. 21. 23:17
 13/19 A kérdező kommentje:
a hozzászólásaimat körülbelül fél órája írtam. Ti írtatok utána flegmán.. akkor mit vártok? persze ,hogy megfogom védeni magam. Amilyen az adjon Isten olyan a fogadj Isten.........
2012. júl. 21. 23:20
 14/19 A kérdező kommentje:
*előtte
2012. júl. 21. 23:21
 15/19 anonim ***** válasza:
Na figyi haver! Én vagyok aki azt írta, "befogadóbbak vagyunk" és egyáltalán nem szántam sértésnek, vagy lekezelőnek a választ. Persze, jaj szegény gazdagok ellenük van mindenki. Hát képzeld, nem csak neked vannak problémáid. Mindenki aki úgy megy új iskolába, hogy nem ismer senkit, hasonlóan érez. Ezt tapasztalatból mondom. De az első pár hónap után megoldódik a helyzet, és mindenki megtalálja a helyét az osztályban. Egyébként ilyen helyesírással nem is csodálom, hogy nem vettek fel jó gimibe. És hacsak nem magánsuliba mész, MINDENHOL vannak "közemberek". A jótanulás nem az elit kiváltsága!
2012. júl. 22. 08:16
 16/19 anonim ***** válasza:

"S hogyan legyek rokonszenves miközben ordítani az elitség rajtam ha tudna.?"

Bocs de te ezt elolvastad, vagy csak írtad? Lehet hogy tényleg nem vagy beképzelt, de ez a mondat nagyon is azt tükrözi. Meg nem vagy lenéző?! Igen?! Akkor elmondanád mi a bajod a romákkal. Ők is ugyanolyan emberek mint te vagy én.

2012. júl. 22. 19:50
 17/19 A kérdező kommentje:
Tudok helyesen írni, nem ezen múlt a felvételim. Hidd el. Az meg teljesen lényegtelen, hogy magániskola vagy sem. Az utolsó kérdezte, higy mi bajom a romákkal. Kedves valaszoló csak az, hogy azt hiszik, hogy ők mindent megtehetnek(lásd Bándy Kata esetét) és emellett nem is képzik magukat! Szülnek 5gyereket és felelőség nélkül nevelik fel. Nem beszélve, hogy segélyből élnek.Csak ennyiben különbőzünk a romáktól; ) persze vannak kivételek akik normálisan élnek. Csak, túl kevesen.
2012. júl. 22. 23:57
 18/19 crissie mirage válasza:
Én kicsit fenn akadtam az első mondatodon, ugyanis "tökéletes" emberek nem léteznek, attól senki sem lesz tökéletes, hogy "tehetős" a családja és jól tanul. (Ne érts félre, nem beléd kötni akarok.) A kérdéseidre válaszolva pedig: nem kell megválnod a márkás ruháktól. Bármilyen hihetetlen, de még a szakmunkás képzőben is találni jól öltözött embert, a stílus nem feltétlenül függ az iskolától. Én a környék legjobb gimnáziumába járok, elég sok a tehetős, márkás ruhákban járó ember, mégsem ez alapján megy az ismerkedés. Osztálytársak körében meg főleg nem, sokkal jobban számít, hogy megtaláljátok a közös hangot. Osztályon belül azért jó, ha mindenkivel el tud beszélgetni az ember, a külsőségektől függetlenül. Rokonszenves pedig úgy lehetsz, ha (ahogy előttem is írták) kedves vagy, és legfőképp nyitott mindenki felé. 1-2 hónap alatt úgyis eldől, hogy kivel értitek meg egymást a legjobban. A lényeg, hogy állj hozzá pozitívan. Meglátod majd, nem is lesz olyan szörnyű a megszokott társaságod nélkül, minden csak hozzáállás kérdése. Amúgy gimi előtt mindenki fél az új közösségtől, nem te vagy az egyedüli. Remélem sikerül majd beilleszkedned:)
2012. aug. 8. 01:07
 19/19 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm az előző válaszolónak :)

Remélem ,hogy így ahogy leírtad:))

2012. aug. 8. 10:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!