Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Honnan lehet tudni, hogy mit...

Honnan lehet tudni, hogy mit akarok?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy mint mindenben, az élettel, a számomra megfelelő életvitellel kapcsolatban is szélsőséges vagyok. Ezalatt azt kell érteni, hogy egyszerre vágyom arra, hogy leéljem az életemet itt, ahol vagyok, nyugiban, apró örömeit élvezve, evés, zene, kulturális programok, hétvégi kirándulások, család (gondolok itt szüleimre meg testvérem családjára, én magam több okból kifolyólag nem igazán tervezek sajátot), ugyanakkor egyszerre piszkál az a gondolat is, hogy kipróbáljam magam valahol máshol, mert úgy érzem, bánnám később, ha nem tenném meg.

Ha az utóbbi útra lépnék, az azzal járna, hogy távolabb kerülnék a családomtól, ugyanakkor, bár "hiányoznék" és ők is nekem, lehet, hogy mélyen mégis jót tennék vele, mivel részben az is motiváló tényező számomra az önmagam kihívására, hogy siker esetén lenne legalább egy ember a családban, akihez lehet menni szükség esetén, jelentsen ez bármit is (mármint, legyen az szimplán jobb életre való törekvés vagy ne adj.., ha beüt valami krízis, legyen kihez "kimenekülni"). Mert én magam is belegondolok, milyen mázlista lennék, ha lenne mondjuk egy kint élő nagynénim, akihez kimehetnék, akinél tölthetnék időt, esetleg ha úgy alakulna, segítene nekem is elhelyezkedni (tehát siker esetén lehetnék egy ilyen nagynéni a saját unokahúgomnak).

Lehet, hogy nagyon bugyután fogalmaztam meg, de szerintem a lényeg átjön. Szóval nem az a kérdésem, szerintetek melyik helyesebb, hanem hogy azt hogyan lehet tudni, hogy mi az, amit valójában szeretnék, mert ezt nagyon sok téren nem tudom. Számomra már az egy nagy előrelépés volt, hogy amit fentebb említettem (hogy nem feltétlen szeretnék saját családot), már kezdem magaménak érezni és ha úgy van, "nyilatkozom" is róla mindenféle rosszallástól való félelem nélkül, mert tudom, hogy nekem az valószínűleg miért lenne jobb/valóbb.

Köszönöm előre is a válaszokat!

tegnap 20:49
 1/4 anonim ***** válasza:

Neked legyen jó, ne másokat akarj megmenteni.

Ja hogy neked jobb lenne máshol, segítséggel?

Akkor még gondolkozz egy kicsit tovább.

Mi az amit te igazán szeretnél, ahova vágysz, amit szeretnél csinálni? Ez a legfontosabb, hogy a saját utadat járd, és abban és ott tudsz a legboldogabb és a leghasznosabb lenni, amit magad is élvezel, és amihez értesz, ami könnyen, jól megy neked.

tegnap 20:56
 2/4 A kérdező kommentje:

Az első mondatodat értem, mert sokszor megkaptam már több téren, a másodikat viszont nem..? ("Ja hogy neked jobb lenne máshol, segítséggel?")

Mármint, ezzel azt akarod mondani, hogy valójában arra vágyom, amit másnak meg akarok teremteni (tehát ,hogy az unokahúgos részből tudhatom, hogy igazából én szeretném ha lenne lehetőségem kipróbálni magam)?

tegnap 21:01
 3/4 anonim ***** válasza:
"milyen mázlista lennék, ha lenne mondjuk egy kint élő nagynénim, akihez kimehetnék, akinél tölthetnék időt, esetleg ha úgy alakulna, segítene nekem is elhelyezkedni" - Ezt írtad, ebből gondoltam, hogy te örülnél vagy örültél volna ilyen lehetőségnek.
tegnap 21:37
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Túlagyalod. Elképzelsz dolgokat, hogy ez lenne jó, meg az lenne jó, de tudod-e valójában, hogy mire lenne szükséged?

Ha valaki valóban akar valamit, az nem is lesz kérdés számára.

ma 05:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!