Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Rasszista lettem az elmúlt 1...

Rasszista lettem az elmúlt 1 hét alatt?

Figyelt kérdés

Nagy-Britanniában voltam, és hát maradt egy kis időm hazajövet előtt és eltöltöttünk pár napot Londonban...

A britek - nem bevándorlók- nagyon jó benyomást tettek rám, nagyon segítőkészek voltak, ha látták hogy valahol bénázom akkor szó nélkül segítettek, a buszpályaudvarokon külön megkérdezték tőlünk hova megyünk, nehogy lemaradjunk a buszról.

Viszont. Utolsó este a busz indulása előtt - csomagom a csomagmegőrzőben egyedül sétálgatok a belvárosban:

Egy fekete nő a frászt hozta rám éjjel ahogy ordibált egy férfivel mert nem adott neki cigit, engem is betalált én adtam neki...

Aztán elkezdett dumálni, zavart volt, meg kidüllettek a szemei, akkor sikerült meglépnek amikor a másik fickó akivel ordibált visszabiciklizett és számonkérte hogy miért beszél vele így...

Aztán sétáltam másfelé is. Ott hajnalban kenyérszállítókkal találkoztam. A fickó aki kipakolt tök aranyos volt, tök kedvesen rámköszönt hogy "Good morning+" de semmi nyomulás... Én is visszaköszöntem neki :)

Ehhez képest később egy fekete fickó megpróbált elcsalni...

Először tök rendesnek néztem. Arról volt szó hogy elvisz egy 0-24-es kávézóba, vagy mekibe, mert én nem találtam egyet sem.

Erre elsétálunk a mekiig amire gondolt de az már zárt.

Visszafele menet a pályaudvarra véletlenül hozzáért a kezem az oldálához ahogy sétáltunk és mondtam neki hogy Sorry. A második ilyen után azt mondta hogy ne kérjek bocsánatot őt boldoggá teszi ha így hozzáérek...-_- nah ez már cinkes volt, mondtam neki hogy nálunk ez nem szokás.

Aztán visszaértünk a pályaudvarra ahol kérdeztem hogy akkor mégis hol lenne az a bár. Azt mondja a belvárosban.

Mondom neki hogy ez nem a belváros? azt mondja nem. Mondom hogy de szerintem EZ a belváros. Azt mondja nem. Kérdezem melyik busz lesz jó nekünk. Azt mondja bármelyik... Hát ez már kezdett több mint fura lenni... Aztán benyögi hogy ő tulajdonképpen bármikor hazamehetne 30 perc alatt... de hát nem vár rá senki, nincs gyereke, felesége, és barátnője sem... de én lehetnék akár a barátnője.

Nah itt kiakadtam, mivel a fickó volt vagy 50...

És gyorsan elköszöntem és leléptem hogy el kell mennem a csomagomért...

Ha még ennél is naivabb vagyok, akkor lazán elcsal valahova a külvárosba ahol madár se jár éjjel...

Egyébként visszagondolva a bevándorló portások - ázsiai meg vmi kelet-európai fickó- is jófejek voltak, inkább az arabok és feketék rémisztenek meg...

2012. júl. 19. 14:08
 1/9 anonim ***** válasza:
40%

Ne legyél rasszista. Az beszűkült gondolkodásra, butaságra és jellemtelenségre vall.

Én találkoztam Londonban bunkó brittel is, és nagyon kedves feketével is. Nem kell általánosítani. Plusz az afrikaiak sem mind bevándorlók már ott, csomóan ott születnek, a bevándorlók meg nem csak egy afrikai országból jönnek, hanem sok helyről.

2012. júl. 19. 14:31
 2/9 anonim ***** válasza:
13%
Nő létedre tök egyedül sétálgatni hajnalban egy 10 milliós világvárosban??? Te se vagy normális... nem rasszista vagy hanem ostoba és felelőtlen!
2012. júl. 19. 14:33
 3/9 A kérdező kommentje:

Nő létemre egyedül sétálgattam a belvárosban és nem a kies külvárosban.

Ne hívj ostobának, azt sose tűrtem.

Igen, vannak jófej feketék is, de én most ezután újra úgy érzem hogy inkább távol tartom magam tőlük, bizalmatlan lettem, nem tudok már úgy nézni egy feketére mint egy fehérre...

Persze a véleményem nem fix, mert ha mégis úgy hozza és jófejnek tűnik akkor nem fogok tőle tartani, de így elsőre inkább leszek távolságtartóbb vele...

//az megint más dolog hogy hol született, pl. lehet hogy az én gyerekeim Kínában fognak megszületni, de attól még miattam, a családjuk az európai szokásokat fogják felvenni, nem pedig az ottaniakat és ez egy fontos dolog//

Jah azt kihagytam hogy ezek után hazajövök és mi fogad, a cigánygyilkos híre aki megerőszakolt és megölt egy fiatal lányt...

Hát ezek után hogy tudnék egy nem fehérre ugyanúgy tekinteni? Sokkal több a bűnözés közöttük mint köztünk és ezt bizonyítja a statisztika is.

És igen, általánosítok, mert ez jelenti azt hogy egy csoportot a csoport többsége alapján ítélünk meg. Egy osztályt is az egész osztály alapján ítélünk meg, nem mondjuk hogy a 6.b kibírhatatlan osztály, na de a Marika az jó kislány...

Ez van, kész.

A veszélyt is így ítéljük meg, ha van egy lépcső ami rozoga, de kicseréltek rajta pár fokot attól függetlenül a lépcső még általánosságban mindig rossz és inkább nem mész fel rajta, nem érdekel hogy pár fok már megbízhatónak mondható, nemde?

2012. júl. 19. 14:41
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

1, Szerintem te egy kedvesnek kinéző nő lehetsz,akit szívesen megszólítanak.

2. Ez még nem igazi rasszizmus.

2012. júl. 19. 15:12
 5/9 A kérdező kommentje:

Szóval azt mondod hogy akkor ez még nem rasszizmus?

Huh, annak nagyon örülnék :)

Amúgy igen, kedvesnek nézek ki... meg úgy alapból kedves vagyok mindenkivel... Már gondolkodtam rajta hogy lehet nem kéne ennyire kedvesnek lennem, mondjuk még sosem volt belőle bajom, mert lelépek ha veszélyesnek érzem a szitut, csak akkor is így könnyen rámakaszkodnak az emberek... :S

2012. júl. 19. 15:16
 6/9 anonim ***** válasza:
50%
természetes érzés :D a feketék 80% olyan mint a itt a cigányok nagy része lop csal gyilkol rabol stb lásd Bándy Kata esete nálunk na ott is ugyanaz csak niggerekkel.Jobb kerülni ezeket.Ázsiaiak normálisak velük nincs baj a négereket kerüld csak.
2012. júl. 19. 16:52
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Először is, a legtöbb ember el fog ítélni egy bizonyos embercsoportot egyszer vagy huzamosabb ideig az életében.

A feketéket én sem szeretem, a környezetemben jó pár akad. Temperamentumosak,veszekedni meg üvöltözni hihetetlenül jól tudnak.Amikor a rasszizmusról van szó,mindig ők kérik ki maguknak,mintha csak őket érintené,holott gyakran előfordul hogy a négerek ítélik el a fehéreket.Ahogy én láttam a feketék folyton bandáznak és összecsődülnek és ez azt bizonyítja hogy ők is kényelmesebbek a saját emberfajukkal.Én inkább ezt tapasztaltam,bár van fehér fekete barátság és szerelem is.Nekem nagyon nehéz elfogadni a fekete emberek mentalitását mert sok negatív élményem volt már velük és egyáltalán ne érezd rosszul magad amiért te sem kedveled őket.Persze azért ne hangoztasd mert mindenki rád förmed majd és elmagyarázzák ez csúnya viselkedés stb..blabl

Azért annyit elmondhatok a feketékről hogy melegszívűek és ha valakit megszeretnek akkor annak tényleg sokat tudnak adni emberileg/barátilag.

Viszont vegyük figyelembe hogy földrajzilag távol állunk egymástól,maga a fizikumunk is különbözik a feketéktől hiszen más éghajlatra lettek tervezve.A gondolkodásmódunk sem egyezik ezért számomra nehéz velük megtalálni a közös hangot.Ezért én távol tartom magam tőlük,de azért emberszámba veszem őket.

2012. júl. 19. 18:56
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerencsétlenül jöt ki neked, annyi biztos...

Angliában egyszer jártam, de csak pozitív élményeim voltak az emberekkel, fehérekkel, feketékkel egyaránt. Franciaországban elég otthonosan mozgok és jobbára csak jókat tudok mondani azokról a feketékről, akikkel ott találkoztam. (Plusz a feleségem is fekete.)

Azért 1.) két embert még ne vegyél mintának! Én sok feketével találkoztam már (Francio., Anglia, USA, Kenya) és kedvesek-bunkók hasonló arányban voltak köztük, mint a magyarok közt például. Négyet pedig elég közelről ismerek (feleségem, sógorom, apósom-anyósom) és róluk is csak jót tudok mondani. 2.) Azért valljuk be, sokkal rosszabb is kisülhetett volna a pályaudvaros esetből. Elköszöntél és hagyott menni. Azért ennél ezerszer rosszabb végkifejlet is következhetett volna.

Szerintem ne zárkózz el a feketéktől. Ha eléggel találkozol rá fogsz jönni, hogy ugyanolyan emberek, ergo vannak köztük jók és rosszak.

2012. júl. 22. 17:33
 9/9 A kérdező kommentje:

Nem zárkózom el tőlük teljes mértékben,

viszont az biztos hogy gyanakvóbb lettem.

Mondom, ha úgy hozza hogy megismerek valakit és jófejnek tartom akkor nem fogom azért utálni mert fekete vagy arab.

Ismerek én is jófej feketéket, arabokat - habár ők félvérek.

Kérdés hogy akkor most ez rasszista vagy sem?

Nem tudom miért, de mivel a szüleim hót rasszisták én nem akartam olyan lenni mint ők -_-

A pályaudvaron túl sokat nem tudott volna csinálni mert elég sok ember volt ott... szerintem ezért akart kivinni a belvárosból az "bármelyik busszal" jó lett volna...

2012. júl. 22. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!