Aki gyűlöli a rasszistákat az nem rasszista?
Muszáj mindennap feltenni egy ilyen kérdést?
Nem, az nem rasszista, mivel nem a származása (bőrszíne) miatt utál egy adott személyt, hanem a gondolkodásmódja (személyisége) miatt.
Mindenki utál valamit az életben, de nem lesz attól rasszista. Nézd meg a szó jelentését:
úgy egy éve én is feltettem ezt a kérdést...
De azóta rájöttem, hogy nem.
18:54
Ha rákattintottál volna arra ami feljebb be lett linkelve, most nem írtál volna valótlanságokat.
Az utolsónak igaza van.
18:54, te nagyon el vagy tévedve. Ha már lusta voltál elolvasni a "rasszizmus" fogalmát, megsúgom neked, hogy az a rasszista, aki a legminimálisabb ismeretség nélkül elítél valakit a származása miatt - ezzel természetesen együttjár az általánosítás is. Tehát NEM AZ, aki elismeri az emberfajták nagyátlaga közötti különbségeket.
Na most direkt utána néztem neki, nem az az igazi eredete amit írtál, a wikipédia szerint. De szépen ábrázoltad az írásoddal, milyen is egy rasszista.
"rasszizmus az egyéneket tudományosan nem igazolható módon „tiszta” rasszokba sorolja be. Ehhez a testi jegyek kihangsúlyozása mellett az utóbbi korszakban egyre inkább kulturális szempontokat, gyakran pedig egyes feltételezett közös tulajdonságokat vesz alapul, amelyeket egy-egy rasszra általánosan jellemzőnek tart"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!