Rasszista vagyok? Kerülöm a romákat, mert félek tőlük.
A rasszizmus az előítéletből fakad, indokolatlan és a butaság, befolyásolhatóság vezérli. A rasszista nem tudja megmagyarázni, igazolni beállítottságát, csak mások tapasztalataira és ismereteire hivatkozik, támaszkodik.
Sajnos, ma rasszistának mondanak minden olyan embert, aki saját tapasztalatai alapján ítél el más népcsoportot.
Bárkit le lehet ma rasszistázni.
Az ember elítél másokat viselkedés, stb. alapján bőrszíntől függetlenül.
Útálod, ha valaki mosdatlan, büdös?
Ha valaki lop, embert öl?
Ha valaki élősködik?
Ha szemetel, ordít, kötözködik az utcán?
Hát vésd az eszedbe, nem vagy rasszista.
Arról nem te tehetsz, hogy ezeknek a 90%-a cigány!Hiszen leköpnéd a 10% magyart is, akikre ez igaz, nem?
21:35 nagyon jól összefoglalta. De majd mindjárt jön egy liberális okostojás, aki bebizonyítja, hogy bizony rasszisták vagyunk mindahányan. Sőt, kedves 21:35-as, te még náci is leszel szerintem, mert 88%-os vagy jelen pillanatban, és a 88 meg a nácik kedvenc száma...
:)
én már élő rendes romákkal is találkoztam, de mégis félek tőlük. mert jóval nagyobb arányban találkozok veszélyes emberekkel, ha romákról van szó.
kiskoromban nem is értettem, hogy miért nézik le őket, de aztán annyi rossz tapasztalatom lett velük kapcsolatban, hogy már nem csodálkozom.
ismerek más nemzetiségű szegényeket, munkanélkülieket is.
de közöttük lényegesen kevesebb a bűnözés, és társai.
szerintem nem a szegénység a fő ok, bár lehet hozzájárul az is, hanem az, ahogy, amire tanítják, vagy épp nem tanítják a gyerekeiket, amilyen szokásokat átadnak neki.
pl. jóval gyakrabban látok kisgyerek mellett dohányzó roma szülőt.
vagy volt egy osztálytársam, akinek az egyik barátja roma volt. a gyereket felvették szakközépbe, de az anyja megtiltotta neki, hogy iskolába járjon, és 16 évesen összeházasította valami tahóhoz, aki veri.
vagy óvodában volt kisfiú, akit alig járatták oviba,és otthon sem foglalkoztak vele. (télapónap környékén bevitték, mert akkor kapott ajándékot) majd nagycsoportban, mikor kötelező volt járnia, teljesen le volt maradva a többiektől, és nem amiatt, mert butább lett volna, csak amiatt, mert nem tanítgatták otthon, nem foglalkoztak vele.
akiket ismerek, azoknál nem a szegénység, hanem a szociálizatlanság a legnagyobb probléma.
szerintem a szegénységük is akkor szűnne meg, ha szocializáltabbak lennének, ha tanulnának, szereznének szakmát vagy diplomát, anélkül másoknak sem könnyebb.
és egy csomó ösztöndíj van, hogy a szegények is tudjanak tanulni, akkor is, ha otthon nem támogatják,
tehát erre sem lehet kifogás a pénz, mert jóval magasabb ösztöndíjat lehet megkapni egy hónapra, mint segélyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!