Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Na de most komolyan. Mi is az...

Na de most komolyan. Mi is az élet értelme?

Figyelt kérdés
Félreértés ne essék, a kérdésemnek semmi köze az öngyilkossághoz, nem vagyok sem depis, sem antiszoc, ilyenekről szó sincs xD Csak azon gondolkoztam, hogy mit jelent élni, illetve mi az élet értelme? Mindenkinek más? Állítólag mindenki okkal születik, és feladata van. És mi van azokkal, akik csak élvezik a boldog semmittevést, és azt hogy amíg más dolgozik, ő csak mereszti a p*csáját (már bocsánat xD) Van, aki szerint az élet egy út a halál felé. De ha egyszer úgyis meghalunk, akkor minek születünk a Földre? Amúgy a halál elég komoly, mégis rengetegen félnek a pókoktól sokkal jobban, talán mert több pókkal találkozunk életünk során mint halállal? xd Na ez már így is hosszúra sikeredett, nézzétek el a logikai bukfenceimet, lehet közhelyes vagyok, de ezen olykor tényleg sokat gondolkodom csendes magányomban.
2012. júl. 6. 12:50
1 2 3
 21/30 anonim válasza:
Mi halhatatlanok vagyunk. Mi és nem a testünk!!! Tudatunk örökre megmarad és tovább fejlődik más nem fizikai valóságokban.
2012. júl. 8. 18:33
 22/30 A kérdező kommentje:
A reinkarnációban hisz valaki?
2012. júl. 9. 12:27
 23/30 anonim válasza:
,,De ha egyszer úgyis meghalunk, akkor minek születünk a Földre?'' ha elmész a sarki boltba, miért az uton mész, miért nem teleportálsz oda? xD
2012. júl. 10. 18:56
 24/30 anonim válasza:
a reinkarnácio létezik! egymás után annyiszor születsz a földre ahányszor szeretnél vagy kell, hogy megszerezd a tapasztalatot amire szükséged van! Te akartál abba a testbe születni amibe vagy!
2012. júl. 10. 20:03
 25/30 anonim ***** válasza:
Pónik.
2012. júl. 10. 22:00
 26/30 anonim válasza:
Szerintem az életnek nincs különösebb értelme az állatoknál az élet ösztönszerű szaporodnak és igyekeznek túlélni de mivelhogy az ember áll a tápláléklánc csúcsán és tud gondolkozni igyekszik értelmet keresni az életnek. Szerintem törekedj arra hogy érezd jól magad és másokkal is legyél jó.
2012. júl. 10. 22:14
 27/30 A kérdező kommentje:
18:56 ~ "ha elmész a sarki boltba, miért az uton mész, miért nem teleportálsz oda? xD" Hát ha te erre tudod a választ, akkor nyilván az élet értelmét is ismered. Congratulation! :D
2012. júl. 14. 18:21
 28/30 anonim ***** válasza:
És neked mi az értelmed?:D
2012. júl. 29. 16:00
 29/30 A kérdező kommentje:
Én is kérdezhetném ugyanezt tőled ;D
2012. júl. 30. 03:36
 30/30 anonim ***** válasza:
Alapjaiban véve semmi, mert a halál elszedi. A lényeg! Mindenki ugyanoda jut, minden és mindenki oda tart! Hova? A semmibe! A halálba. Ennyi. Utána nincs semmi. És ez egy megnyugtató gondolat, hogy senkinek sem jobb a végén. Tehát általánosan nem is érdemes ezen gondolkodni,hogy mi az élet értelme, mert univerzál értelemben semmi. De ami a lényeg,hogy csak addig számít amíg tart, és addig elérni a kitűzött célokat. Kb mindenkinek erről szól az élete. Amikor ugyanis ottvagy a halál torkában, az a lényeg,hogy elégedett + boldog emberként pusztulsz el, úgy ,hogy már nem maradtak további célok, álmok, vágyak, kiégtél teljesen, kész vagy megsemmisülni, vagy pedig egy vesztes vagy, akinek valami hiányzott az életéből ,amit nem volt képes, nem akarta eléggé ,hogy elérje, és a megmaradt vágy miatt képtelene nyugodt lélekkel megsemmisülni, pedig meg kell egyszer halni, nincs mese, ha menni kell, akkor kell. Ennyi. És jobb elégedetten megszünni.
2012. aug. 24. 00:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!