Mi az élet értelme? Egyáltalán miért élünk?
tul sokat gondolkodsz
az elet csak egy hosszab ut a halalhoz
Meg kell találni az élet értelmét, mert egyébként "csak úgy" nincsen neki. Ha nem találod meg, olyan leszel mint egy állat, eszel, szaporodsz, létezel, meghalsz...
Szerintem semmilyen felső erő nem irányít minket, saját magunk alakítjuk az életünket. Ha belegondolsz, rájössz hogy ez így van, minden csak felfogás kérdése.
Szerintem ha már mindenképp általánosságban el kellene mondani mi az értelme, akkor az, hogy azt csináld amit szeretsz, és élvezel, úgymond az hogy boldog légy. Ez mindenkinek mást jelent. Emberiség-méretű dolgokban meg tök felesleges gondolkodni. A te életed az a te életed, az emberiségnek semmi köze hozzá.
Van értelme az életnek, de ne gondolkozzunk csak az emberekben. A Földünk évmilliók óta lakott. Nem elsők vagyunk itt és nem is utolsók. De egyértelműen a fejlődés egyik lépcsőfokai vagyunk. Kezdetben egysejtűek, majd kezdetleges vízi élőlények, aztán egyszerű szárazföldi élőlények, dinoszauruszok népesítették be ezt a bolygót. Mindegyik (Földtörténeti korban gondolkozva) egy pillanat alatt kihalt. Mi miért teszünk ezt, azt? Nem tudom. De az élet értelmét nem érdemes saját sorsodban keresni. Ez sokkal összetettebb ennél.
Hogy ezeket az életeket manipulálják-e mások, az valószínűsíthető. Ha így van, akkor feladatunk is van.
És talán a feladatunk nem is olyan magasztos. Lehet, hogy csak tenyészlények vagyunk. Vagy kísérleti patkányok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!