Valaki érez még ilyet rajtam kívül? (lentebb kifejtem bővebben)
Párkapcsolat terén én semmit nem értem még el (szó szerint), mert antiszociális vagyok, és nem tudok megnyílni embereknek, nem tudok kommunikálni velük. Emiatt félresiklott az életem, és ma már csak egy fölösleges embernek érzem magam ebben a világban. Ez nagyon megvisel, mert ezt 0-24-ben érzem, minden nap.
Ha esetleg más is így van ezzel, az lenne a kérdésem, hogy szerintetek hogy lehetne ezt az érzést elnyomni, vagy elviselhetőbbé tenni, alkohol és drogok nélkül.(ezek bizonyos okok miatt nálam nem jöhetnek szóba).
Nagyra értékelném, ha segítő válaszok jönnének, de a letolásokért sem fogok senkit lepontozni.
Köszi, előre is.
Köszönöm a választ.
Na, gondoltam, hogy ezt nem hagyjátok szó nélkül...:)
Nem én hoztam fel, csak reagáltam rá. Nem tartom magam nyomorúságosabbnak, mint egy nyomorék, én azt hangsúlyoztam, hogy nem lehet a kettőt összehasonlítani és nincs is értelme. Nyilván szörnyű dolog a lelki fogyatékosság, és biztos, hogy lelki problémákkal jár.
Csupán annyit mondtam, hogy aki testileg fogyatékos, az kesereghet ugyan, de közben tudja, hogy lehetetlen megváltoztatni a dolgot. Én viszont nem tudom, hogy mi akadályoz meg engem, hogy változni tudjak, tehát nem lehetek biztos abban sem, hogy esélytelen a dolog. Tehát meglehet, hogy képes lennék rá, de nem megy. És ez a bizonytalanság a legborzasztóbb, amit valaha éreztem.
Egyébként nem a rinyálás volt a célom, csak tanácsot kértem.
Elnézést kérek, ha valakit felháborítottam a témával, nem volt szándékomban.
Kedves "negatív válaszadó"!
Egyáltalán nem sértőek a válaszaid, csupán őszinték. Én kértem őszinte válaszokat, tehát köszönöm, hogy olyanokat adtál. És egyébként sok igazság van a válaszaidban.
én is hasonlóan érzek. nekem is nehéz megnyílnom másoknak,pedig mindig közelednek felém, olyankor én is beszélgetek velük, de valahogy mégsem úgy mint mondjuk a legjobb barátnőmmel.
emiatt is szakított velem egy srác.túl zárkózott vagyok,nem tudom miért:(
16/l
Történt valami a családodban, vagy valami az eddigi életedben,hogy ilyen nehezen tudsz megnyílni mások előtt?
Ért komoly csalódás? Vagy olyasmi,hogy megbíztál valakiben de átvert? "Bántottak" az iskolában? Gúnyoltak ki komolyabb módon?
Az ilyen dolgokat nem ajánlatos elnyomni, sőőt.. van egy olyan sejtésem,hogy valami elnyomás következtében alakult ki ez az érzés benned.
Nyilván,hogy ha ilyen szinten visszahúzódó, annak valami komoly lelki oka állhat a háttérben.
Régebben azt mondtad, könnyebben tudtál kapcsolatot teremteni, vagy simán beszélgetni másokkal.. Gondolkozz,hogy mi változhatott azóta, hogy már ez sem sikerül?
SOHA nem késő változtatni. Mivel többször próbáltál már változtatni, de nem sikerült, ezért nyilván nem gondoltad elég komolyan. Ha az ember komolyan elhatározza magát, bármit véghez vihet, nincs lehetetlen, bármi sikerülhet. Csak hinned kell magadban. Mellesleg, minden változás fejben dől el!!!
Az alkohol, és a drog soha sem megoldás!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Igen, történt sok dolog a családban is és az iskolában is. És hát nyilvánvaló, hogy nem szabad elnyomni ezeket, de ha nem tudom kivel megbeszélni a családban, és nem tudok megnyílni emiatt másoknak, akkor csak az elnyomás marad. Legalább is annak idején semmi más utat nem láttam.
Egyébként amióta kiírtam a kérdést, ráeszméltem, hogy valószínűleg beteg vagyok. Eddig nem hallottam az Asperger szindrómáról, de az utóbbi időben utánanéztem komolyabban, és hát nagyon stimmel rám a dolog. Még nem vizsgáltattam ki orvossal, de meg szeretném tenni hamarosan.
Ha bebizonyosodik, akkor viszont gondolom át kell értékelni, hogy mi az amit elérhetek, és kicsit lejjebb kell tenni a lécet.
A neten elég sok hülyeségeket összeírnak a betegségekről..
Szerintem jobb lenne ellátogatni egy pszichológushoz ( vannak ingyenesek is)
Sokszor az embernek az is elég,hogy kibeszélje magából a dolgokat amik nyomasztják.
Valószínűleg a sok elnyomástól alakult ki ez az egész benned.. Az elnyomás nem jó dolog..
Nem akarlak ijesztgetni de ezek a lelki dolgok, sokszor daganathoz stb. betegséghez vezethetnek!
Az emberi kapcsolatok nagyon fontosak.. de nem kell sok belőlük, sokszor elég ha 1 emberhez kötődhetünk, őszintén beszélgethetünk vele..
Pontosan mit takar ez a betegség amiben szerinted szenvedsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!