Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Valaki érez még ilyet rajtam...

Valaki érez még ilyet rajtam kívül? (lentebb kifejtem bővebben)

Figyelt kérdés

Párkapcsolat terén én semmit nem értem még el (szó szerint), mert antiszociális vagyok, és nem tudok megnyílni embereknek, nem tudok kommunikálni velük. Emiatt félresiklott az életem, és ma már csak egy fölösleges embernek érzem magam ebben a világban. Ez nagyon megvisel, mert ezt 0-24-ben érzem, minden nap.

Ha esetleg más is így van ezzel, az lenne a kérdésem, hogy szerintetek hogy lehetne ezt az érzést elnyomni, vagy elviselhetőbbé tenni, alkohol és drogok nélkül.(ezek bizonyos okok miatt nálam nem jöhetnek szóba).

Nagyra értékelném, ha segítő válaszok jönnének, de a letolásokért sem fogok senkit lepontozni.

Köszi, előre is.

2012. júl. 4. 12:30
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Valóban logikus lenne, de ezt anyagi okokból most nem tudom megtenni. Egyébként jogos.
2012. júl. 4. 13:04
 12/31 anonim ***** válasza:
elnyomni ezt az érzést úgy tudnád, ha tennél ellene valamit, mondjuk megváltoznál, és szociálisabbá válnál.. de gondolom, hogy valami csodára vársz, ami majd megváltoztatja az egész életed, de sajnos lehet, hogy a te életed nem egy film, aminek te vagy a főszereplője. hasonló helyzetben vagyok, és rájöttem, hogy vannak rosszabb napok, amiket túl kell élni, a jobb napokat meg kiélvezni, de hogy én megváltozzak, az kizárt. sok sikert:)
2012. júl. 4. 13:07
 13/31 anonim ***** válasza:
Ha anyagi okokból nem tudod megtenni, vannak ilyen oldalak, hogy orvos válaszol.
2012. júl. 4. 13:12
 14/31 A kérdező kommentje:

Ha tudnék szociálisabban viselkedni, akkor nem is lennék ebben a helyzetben, szerintem. Valamiért nagyon nehezemre esnek a hétköznapi dolgok, amik a normális emberek számára ösztönösen jönnek. Számomra az is furcsa, amikor 2 idegen találkozik az utcán, és csak úgy elkezdenek beszélgetni.

Nem várok csodára, és nem okolok senkit, csak egy kis enyhülésre vágyok, mert a "rosszabb napok" egyre csak rosszabbak, és félek, hogy ez valamilyen idegösszeomlást fog okozni előbb-utóbb.

Próbáltam már "lelkisegély" weboldalakat, de az is csak eleinte segített, később visszajutottam ugyan arra a szintre.

2012. júl. 4. 13:19
 15/31 anonim ***** válasza:
sok ember ilyen. ilyen a személyisége. ez addig nem baj, amíg te magad nem érzed hogy baj, vagy hogy mások azt gondolják, és az nem jó. én is kicsit ilyen vagyok. de mindig arra gondolok, ez nem baj, én ilyen vagyok, csak sajnos a körülöttem levők annyira mások, nekik meg más a normális :) nem tudom mit vársz... nem nagyon lehet mit tenni, én ezt gondolom. nem változtathatod meg az.. életérzésed, a gondolkodásodat, a huszon x év alatt beléd rögzült... hm...hatásokat. szerintem csak annyit lehet tenni, hogy beszélsz az emberekkel, és egyre jobban megy. egyre természetesebb lesz. meg kb mindig elfoglalni magad, mindig menni valahová, keresni valamit, ami leköt, akár ilyen tanulás, vagy félig tanulás-olvasás... gondolom azért érzed 0-24órában ezt a rossz érzést mert túl sok időd van agyalni. talán az első dolog, hogy annyira lekötöd magad, h nem lesz időd erre gondolni.
2012. júl. 4. 17:18
 16/31 anonim ***** válasza:
Igen, én. Azzal a különbséggel, hogy fiatalabb vagyok 3-4 évvel.
2012. júl. 4. 18:45
 17/31 anonim ***** válasza:
sztem meg mindenkinek vannak problémái, és fogd fel úgy, h legalább nem vagy mondjuk vak vagy mozgássérült, van otthonod, és időd, h analizáld magad.. szval ne azt nézd, h mi nincs rendben, ha már úgyse változtatsz rajta (mert gyik-on kapott válaszok nem fognak stimulálni) hanem örülj annak, amire nincs gondod, amivel több vagy a nálad szerencsétlenebbeknél.
2012. júl. 4. 22:31
 18/31 anonim ***** válasza:

14 éves vagyok még csak ,de pont ugyanez van velem is. (mondjuk nekem a kapcsolat még nem fontos,de azért jó lenne,ha nem félnék ennyire az emberektől.)

14/L

2012. júl. 4. 22:32
 19/31 A kérdező kommentje:

Valóban nem vagyok testi fogyatékos, de az teljesen más szerintem. Úgy értem, arról nem tehet senki, és változtatni sem lehet rajta. Én viszont változhattam volna, de valamiért nem voltam rá soha képes. És ez borzasztó érzés, hidd el. Vakon, vagy fogyatékosan lehet teljes életet élni, mert ez hozzáállás kérdése. Viszont az én életem sosem volt teljes és nem tudom, hogy lehet-e valaha. Most nem mondom ki, hogy szívesebben lennék testi fogyatékos, mint lelki, mert biztosan sokan sértőnek éreznék. Viszont valahol legbelül úgy érzem, hogy azt könnyebb volna elviselnem.

Kedves utolsó!

Neked még nem kell aggódnod 14 évesen szerintem. Bőven van még időd, de próbálj tudatosan élni és nyitni az emberek felé, mert ez lesz életed legfontosabb lépése. Ha megléped, nem fog annak tűnni, de én nem léptem meg, és mondhatom, hogy visszatekintve a múltamra semmi más nem számít lényegében. SEMMI! Minden más döntésem jelentéktelen emellett.

Szóval bármennyire is nehezedre esik nyitni, az a helyes út, meg kell tenned. Nem szeretném, ha a sorsomra jutnál, de szerintem nem is valószínű, hogy így lesz.;)

Legyen boldog életed.

2012. júl. 5. 06:25
 20/31 anonim ***** válasza:
Ne mondj ekkora hülyeséget, nem hiszem el, h a testi fogyatékosságot választanád inkább. Nem, ha jobban belegondolnál, mivel ahhoz mindenképp társul lelki gond is, és nem mindenki képes leküzdeni közülük. Egyébként a te eseted is hozzáállás kérdése, pl h ne gondold magad nyomorúságosabbnak egy nyomoréknál. Egyébként meg tudom, mit érzel, mert velem is ugyanez a helyzet, csak nem rinyálok itt, mert tudom, h semmi haszna. 2 választási lehetőséged van: megszokod ezt a létformát vagy teszel vmit a változásért, amitől nem lesz jobb az életed, nem is leszel értékesebb ember, de felváltja majd ezt a problémádat egy újabb.
2012. júl. 5. 11:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!