Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szorongok a súllyom miatt....

Szorongok a súllyom miatt. Félek már talán depressziós is vagyok. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Persze, könnyű mondani vagy írni, hogy fogyj le...

De nem merek emberek közé menni....a soványaknak fogalmuk sincs mekkora megaláztatás ez....

Kicsi korom óta kövér vagyok. Így nőttem fel...fogalmam sincs milyen lehet vékonynak lenni és kezdek ebbe belebetegedni....

Most jön az egyetem... eddig vártam. de most....azt hiszem nem is akarom már, mert tudom kinden csaj szép lesz...én meg...:(

Nem tudom mi tévő legyek...már neten se akarok beszélgetni mert tudom mi a vége az egésznek....:(

Fáj kilépni az utcára...fáj minden nap magamra nézni...csak sírok ha tükörben látom magamat...:( mégse ad motivációt semmihez..

tragédiának érzem magamat....olyannak aki senkinek nem hiányozna ha hirtelen eltünne...vagy meghalna...:( sőt csak jobb lenne mindenkinek ha megszabadúlhatna tőlem:(

2012. júl. 1. 16:29
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
wwww.azendietam.hu (remek oldal, tele sorstársakkal, mint te... és én!) csak nekem már sikerült lefogynom teljesen átlagosra, de az ember lelke nehezebben változik, mint a teste! Ne add fel!
2012. júl. 1. 22:14
 12/23 anonim válasza:
26%
Elhiszem hogy nagyon szar neked,de nekem még szarabb,és mégis elfogadtam hogy talán soha(legalábbis nem mostanába)fogyok le!Ettől még lehet belőled valaki,akkor is ha nem leszel soha modell alakat!Ha vannak barátaid,van életcélod(és véghez is viszed) akkor van miért élned!Ismerek olyan lányt aki 100 kg felett van,de nem sopánkodik és vannak barátai és a fiúk is oda mennek hozzá,sőt a "barátnőm"aki kb annyi kg mint én és van férje,mert ő(ellentétben velem)nem besavanyodott,csinosan öltözik és elfogadta magát!Szerintem (érthető módon)nemsokan kíváncsiak a mindig szomorú emberekre,úgyhogy FEL A FEJJEL,mert ha így folytatod csak rosszabb lesz és ilyen hozzá állással nem is lesz jobb csak rosszabb!
2012. júl. 2. 09:36
 13/23 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy, hogy 60 vagy 130 kiló vagy. egy 60 sőt egy 50 kilós lány is érezhet ugyan úgy mint te. Én 3 évvel ezelőtt anorexiás voltam.

Ha csak a kajára gondolok hízok, ha más ember eszik mellettem rám jönnek a kilók. Így voltam 48 kiló. Nem ettem semmit csak joghurtot és zöldségeket, gyümölcsöket. Folyton fájt a hasam, emellett röplabda egyesületnél játszottam.

Depressziós lettem, felhagytam avval, hogy megfeleljek a társadalomnak és elkezdtem zabálni. abba hagytam a röpit, mert tönkre mentek az ízületeim.

1 év alatt feljött 15 kiló. Megkezdődött a yo-yo effektus. Rengeteget szenvedtem miatta.

Átlagba 60 kiló vagyok -1 év távlatában- még is a combom a hasam és a kezem teli van hegekkel, vágás nyomokkal. Divat szakmában tanulok, ami miatt olyan megfelelési kényszert vesz magára az ember, hogy elviselhetetlen. Öltözködj ultra divatosan úgy, hogy a nádszál alkatra tervezik a divatot. Még nehezebb össze egyeztetni a divatot a saját egyéniségeddel. Minden napos probléma. A hivatásos modellek közt kellett végig sétálnom a kifutón. Nem vagyok 130 kiló, de annyinak éreztem magam.

Attól még, hogy te nagyobb vagy nm kell ledegradálni a vékonyabbakat is mert nekik nincsenek ilyen problémáik. Szerintem ugyan azokat a mély bugyrokat élik meg mint te.

Én elhatároztam, hogy 1 hét alatt le fogok fogyni 5 kilót. Abból az 1 hétből még van 2 nap és már lement az az 5 kiló. Nem zabáltam össze mindent. 1x reggeli és utána ebédnek főtt étel, lightos zöldség főzelék, rengeteg folyadék és séta! Kevés alvás!

A barátnőimmel akikkel ugyan ilyen problémáink vannak azt szoktuk beszélni, hogy a 130 kilósoknak könnyebb elindulni, mert róluk könnyebben kezdenek el lepotyogni a kilók. De akinek csak 5 kilóra van szüksége, annak a legnehezebb mert az az utolsó 5 kiló a francért se akar lemenni.

Mit tehetnél?? Ne ítélkezz mások felett, ne egyél minden nap húst, helyette inkább halat, sok zöldséget, Sétálj! Napszemüveg fel, fülhallgató a fülbe. Uccu neki.

Suli közbe hétvégente, nyáron pedig ha tehetem minimum heti 3 napot arra szánok, hogy 7-8 órát sétálok.

Szedd össze magad!

Sok sikert hozzá!!

19/L

2012. júl. 2. 13:45
 14/23 anonim ***** válasza:
54%

Szia! Én voltam a tegnapi, 7. okostojás válaszoló, aki a helyesírás miatt írtam. Bocsi amúgy, rossz passzban voltam, igyekszem a kérdésedre is válaszolni:

A túlsúlyod ellen tehetsz elvileg egy alapos, mélyreható, de mégis szenvedés és lemondás mentes életvitellel. Javaslom, hogy keress rá a paleolit étrendre! Google vagy bármi más keresővel rátalálsz. Nálunk egy Szendi Gábor nevű pszichológus népszerűsíti. A dolog lényege az, hogy elvileg csak ugyanolyan dolgokat lenne szabad megenni, mint amiket ez ősember evett, hiszen evolúciósan annyit messze nem módosultunk, mint a modern civilizáció amiket ránk kényszerít. Ha megfelelő a táplálékbevitel (NEM FOGYÓKÚRA!!!) akkor a mentális egyensúly helyre áll, a túlsúlyosoknak is beáll az ideális szintre, maguktól lefogynak, a kórosan soványak felszednek, tehát magától beáll íz ideális testsúly, sokkal vitálisabb lesz az ember és egészségesebb. Saját tapasztalataim is rendkívül pozitívak ezzel kapcsolatban. Ráadásul nem kell sokmindenről lemondani.

2012. júl. 2. 14:14
 15/23 anonim ***** válasza:

"Én elhatároztam, hogy 1 hét alatt le fogok fogyni 5 kilót. Abból az 1 hétből még van 2 nap és már lement az az 5 kiló. Nem zabáltam össze mindent. 1x reggeli és utána ebédnek főtt étel, lightos zöldség főzelék, rengeteg folyadék és séta! Kevés alvás! "

1 hét alatt 5 kiló? AZ egyáltalán nem egészséges.

2012. júl. 2. 18:16
 16/23 anonim ***** válasza:
Egészségesen nem tudok lefogyni, mint írtam. De mindent megkap a szervezetem amire szüksége van.
2012. júl. 2. 21:08
 17/23 A kérdező kommentje:

Nem tudom...fura ezeket olvasni...sosem értettem az anorexiásakat...

Bár azért, mert a társadalom elfogult...mivel az anorexiát az orvosok betegségként kezelik, míg az elhízást...szóval csak jön a lebszás, hogy az egész az én hibám meg ilyenek...holott ki tudja milyen lelki hátterei lehetnek...

Másrészt...kicsi, óvodás koromtól kövér vagyok...és e miatt a szüleimet is hibáztatom:( Jó persze mondhatom hogy akkor is én ettem, de ebben nőttem fel, senki nem szólt rám, csak már 10-en évesen, hogy kövér vagyok de addig mindenki etetett...És ha ebben növök fel gyerekfejjel nehéz ezt belátni...

És most pedig a szüleim a legnagyobb ellenségeim...:( Ők bántanak a legtöbbet...és nem értik, hogy ez nem motivál...miatta még többet eszek:(

2012. júl. 2. 22:02
 18/23 anonim ***** válasza:
Ne szorongj, hanem tegyél akkor az ideális súlyért. Depressziós általában az lesz, aki csak vergődik a tehetetlenségében, de tenni nem mert azért, hogy jobb legyen a helyzete. Viszont csakis magad miatt akarj lefogyni. A szülői nyomást én is nagyon jól ismerem; nem kívánom senkinek. Egyszer világosítsd fel őket arról, amit most leírtál, hadd legyenek vele tisztában. Hogy ők tömtek pici korodtól kezdve, mint a libát, ezért ne csodálkozzanak, és főleg ne terrorizáljanak. Nem is csodálom, hogy egy szikra önbizalmad sincs, őszintén piszkosul sajnállak emiatt. De még nagyon fiatal vagy, és ha egyszer rászánod magad, pár hónap alatt alatt úgy leolvad rólad a felesleg, mint a huzat. Nincs még itt veszve semmi, fel a fejjel!
2012. júl. 3. 06:43
 19/23 anonim ***** válasza:

"De még nagyon fiatal vagy, és ha egyszer rászánod magad, pár hónap alatt alatt úgy leolvad rólad a felesleg, mint a huzat. "

Pár hónap alatt? Legyen az év. olyan 50-60 kilóról beszélünk.

2012. júl. 3. 15:31
 20/23 anonim ***** válasza:
Megértem, hogy kötekedni mindig öröm, de az 1 év is pár hónapból áll. A lényeg ettől ugyanaz.
2012. júl. 3. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!