Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Köszönöm, jól vagyok - valami...

Köszönöm, jól vagyok - valami nem stimmel velem?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok, a lehetőségeimhez képest boldogan élek. Van egy bizonyos szintű szakmai tudásom, amit kielégítően tudok kamatoztatni, s bár nem vet fel a pénz, nem is éhbérért dolgozom. Barátnőmmel 3 éve együtt vagyunk, sosem éreztük szükségét annak, hogy 1 hónapja tartó kapcsolatot tortával ünnepeljünk, mert biztosak vagyunk a másik iránt táplált érzéseinkben. Beosztjuk azt a keveset, amink van, szeretjük az életet, megvannak a terveink.

A többi embertől azonban egészen másféle történeteket hallok: rossz párkapcsolatban élnek vagy magányosan, folyton úgy érzik, kitolt velük az élet, másokat okolnak kivétel nélkül mindenért, sőt irigyek is arra a kevésre, amit kitartó és következetes munkával elértem. Továbbá nincs életcéljuk, egyedüli elfoglaltságuk a gyűlölködés.

Kezdem különcnek érezni magamat. Valami nem stimmel velem?

25/F

2012. jún. 29. 20:19
 1/6 anonim ***** válasza:

Most te dicsekszel?

Valószínűleg eddig nem kerültél határhelyzetekbe. Ott derül ki igazán, hogy mi vagy, ki vagy. Hogy eddig jól sikerült minden az életedben, simán, gördülékenyen, lehet ez még másképpen is.

Amúgy az emberek ilyenek, ahogy írod.

2012. jún. 29. 20:59
 2/6 anonim ***** válasza:

Hogy egy nagy embert idézzek:

"A rendőr szívózik, a hivatal ingerült,

És mindenki utál, ha valami sikerül.

Igen! Ez Magyarország 2009-ben,

A testem 25, a lelkem 90.

És gyűlölöm látni,

Hogy vak ordít vakal, hogy miért nem tud látni."

( http://www.youtube.com/watch?v=9_MZAtChKDc)

Üdvözlet Magyarországon, ember...

2012. jún. 29. 21:09
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Örülök, hogy van aki jól érzi magát a bőrében. Szerencsés vagy. De képzelj el egy olyan életet, hogy kiskorodban saját apád megerőszakol, ezután folyamatosan magad hibáztatod, hogy mit csináltál rosszul, miért vagy rossz gyerek, miért nem szeretnek a szüleid? Egy ilyen gyerekkor után, amiben én is voltam, 24 évesen nem hiszem valaha is sikerül ezen túljutnom. Egy ideje járok ugyan pszichológushoz, de továbbra sem érzem, hogy bármi értelme lenne az életemnek. Legalább az elmúlt években ki tudtam sírni magamból ezt a gyötrelmet, amit átéltem, de ez még mindig kevés ahhoz, hogy úgyn. normális életet éljek. Természetesen soha nem voltak barátaim, szerelmem. Ellenben már nem is érdekelnek az emberek. Közömbös lettem mindenki iránt.

Egyébként nem azért írtam ezt, hogy bárki is szánalmat, vagy sajnálatot érezzen irántam. Nem, ez már egyáltalán nem izgat. Csak, hogy lássanak néhányan, hogy az élet nem fekete-fehér. És mennyire törékenyek vagyunk. Egy pillanat alatt összetörhetnek az illúziók amiben hiszünk.

2012. jún. 29. 21:13
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Lehangoló, hogy eljutott a társadalom odáig, hogy megkérdőjelezi saját boldogsága és jólléte normalitását, illetve helyességét.

Érdemes volna elgondolkoznod azon, hogy miért kérdőjelezed meg saját magad mások miatt. Egy olyan embernek aki alapból képes arra, hogy élvezze az életet, nem kellene megingania mások kesergése miatt. Még a kisgyerek is tudja a mesékből, hogy nem mindenki egyformán boldog és nem mindenki éli azt az életet, amelyet szeretne.

Az, hogy különc vagy, nem feltétlenül a legjobb szó, azonban kivételesnek nevezheted magad, ha egy olyan társaság vesz körül, mint amilyet leírtál. Ezzel viszont semmi gond nincs. Minden ember felelős a saját életéért.

2012. jún. 29. 22:00
 5/6 anonim ***** válasza:
Ne viccelj már!
2012. jún. 30. 00:16
 6/6 anonim ***** válasza:
2012. jún. 30. 00:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!