Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan tudnák átszokni?

Hogyan tudnák átszokni?

Figyelt kérdés

Sehol sem találtam rá megoldást, ezért ide írok.

Bal kezes vagyok, de csak bal kézzel írok. Mindent jobb kézzel csinálok: eszek, dobok, stb. A bal kezem nagyon ügyetlen általános dolgokban. Ezért is gondoltam, hogy akkor teljesen átszokok a jobb oldalamra, mivel még jobb lábas is vagyok :D

Tehát át akarok szokni bal kéz írásról jobb kéz írásra.

Ehhez kérnék egy kis segítséget, hogy hogyan fejlesszem ki ugyanazt az íráskészséget, amit a bal kezemnél használok írásnál.

2012. jún. 25. 21:44
 1/7 anonim ***** válasza:

Fogj egy "alsós" vonalas füzetet (Amiben soron belül is vannak segédvonalak) és bal kézzel minden második sorba írj 1 betűt az abc-ből. Valahogy így:

1.sor: a

2.sor: b

3.sor: c

Ezután a jobb kezeddel írd tele az adott két sort. Viszont nem ajánlom az áttérést, tudtommal bajt okozhat.

2012. jún. 25. 21:53
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem gondolom, hogy bajt okozhat. A focistáknak is meg kell tanulniuk mindkét lábbal rúgniuk (tapasztalat) és mégsincs semmi gond. Gondolom ugyanúgy működik ez írásnál.
2012. jún. 25. 22:07
 3/7 anonim ***** válasza:
Azért a kéz és a láb nagyon más. A fociban azt kell megtanulnod a másik lábaddal, hogy hogyan, hová, milyen erővel mozdítsd. De a kezednél látnod is kell, hogy mit csinálsz pontosan, ügyelned kell arra, hogy merre, és mennyit mozdítod, mekkora erőt fejtesz ki vele. És ne felejtsd el: A lábadon nem kell az ujjaidat mozgatnod, míg a kezednél igen. Nem akarom eröltetni, csak tanácsolom, hogy fontold meg. (Ha tévesen vázoltam fel a focit akkor elnézést, de nem vagyok nagy szakértője)
2012. jún. 25. 22:38
 4/7 radír67 ***** válasza:
Régen megpróbálták az iskolákban átszoktatni a balkezes gyerekeket jobbkezesnek, és néhányuknál epilepsziát okozott.
2012. jún. 25. 23:06
 5/7 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok. Szerintem már kialakultak az agyamban a dolgok. Ez az átszokás nem hiszem, hogy felborítana valamilyen egyensúlyt.
2012. jún. 26. 10:36
 6/7 2xSü ***** válasza:

Számomra a kérdés az, hogy miért akarsz átszokni? Van-e bármilyen előnye annak, ha jobb kézzel írsz? Na jó, jobb kézzel írva nehezebben kenődik el a tinta a balról-jobbra történő írás esetén, de kb. ennyi haszna van, ami a mai világban nem túl sok.

Jár-e bármilyen hátránnyal, hogy bal kézzel írsz? Én így gyorsan belegondolva nem igazán találok ilyet. Akkor meg miért fektetnél bele ennyi energiát, időt a dologba? Ha semmiféle – anyagi, szellemi, egyéb – haszonnal nem jár?

2012. jún. 26. 11:17
 7/7 A kérdező kommentje:
Véglis ha megtanulnák írni másik kézzel, akkor egy több dolgot tudnák amit más nem. Meg pl ha valamikor akarnák karórát akkor sem lehetne bal kezemen mert zavarna, jobb kezes óra meg nemigen van és nem is szokták a férfiak jobb kezükön hordani.
2012. jún. 26. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!