Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan kell boldognak lenni?...

Hogyan kell boldognak lenni? Ti mitől vagytok boldogok?

Figyelt kérdés
Vicces kérdés, de úgy vettem észre, én képtelen vagyok rá. Folyamatosan azt várom, mikor történik valami rossz, vagy azon agyalok mi lehetne jobb. Egyébként, ha valaki hasonló helyzetben volt, az hogyan orvosolta ezt a problémát? Esetleg könyvek?

2012. jún. 24. 19:29
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Jaj, nagyon szépen köszönöm, mindenképpen elolvasom a könyveket!!:) Paulo Coelho-t szoktam olvasni, utána mindig úgy érzem, hogy igen, most mindennel meg vagyok elégedve. Csak sajnos már mindegyik könyvével végeztem.
2012. jún. 24. 23:01
 12/20 anonim ***** válasza:
54%
Azt hiszem hasonlóak vagyunk. Sose értettem ,de mindig irigyeltem azokat,akik valahogy rajongani tudnak dolgokért. Én ha valamit csinálok,akkor leköt,de nem vagyok boldog tőle. Ha valami rossz történik az jobban lever,ha jó,annak viszont nem tudok annyira örülni,mint lehetne. Úgy érzem részben ez az oka,hogy társam sincs:( (F)
2012. jún. 25. 09:02
 13/20 anonim ***** válasza:

Itt is ajánlottam a könyvet, meg még írtam ezt-azt.

Utolsó válaszoló és kérdező, olvassátok el. Valahol a 3. oldalon. Lusta vagyok újra legépelni... ;)

http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__onismereti-ker..

2012. jún. 25. 09:44
 14/20 anonim ***** válasza:
Köszi! Bár mióta már elkönyveltem ,hogy ez egyfajta agyi kémiai folyamat miatt lehet így és ha nem foglalkozok vele,akkor nem is zavar annyira,de néha rám jön a dolog.
2012. jún. 25. 10:06
 15/20 anonim ***** válasza:
Ez nem agyi kémia, hanem gondolkodás, amit pedig csak te tudsz befolyásolni. :)
2012. jún. 25. 10:21
 16/20 anonim ***** válasza:
Te döntesz mindenről, ami körbevesz és hogy hogyan reagálsz. A legapróbb dolgoktól a legnagyobbakig. Ne hárítsd a felelősséget a társtalanságra, a kémiára vagy a balszerencsére. Rajtad múlik minden!
2012. jún. 25. 11:39
 17/20 anonim ***** válasza:

Ezzel azért vitatkoznék. Ugyanis tudományosan elismert dolog,hogy nem mindenkinek szabadul fel elegendő szerotonin vagy dopamin illetve a megkötés sem egyforma mindenkinél.

Ettől függetlenül van olyan,hogy a gondolkodásmódunk hat vissza ezekre a dolgokra,de hogy kinél szervi és kinél gondolkodásmódi a gond ezt csak vizsgálattal lehetne kideríteni..

2012. jún. 25. 11:49
 18/20 anonim ***** válasza:
Velem megjáratták a pszichiátriát, kezeltek mindenféle módon, szuri ide, szuri oda, ilyen bogyó, olyan bogyó. Kezdetben nekem is azt mondták, hogy az ingerületátvivő anyagok nem megfelelő mennyiségben termelődnek nálam. Aztán gyanakodni kezdtek, mert egyik gyógyszer sem akart hatni. Tudod, mi volt a megoldás? Fel kellett ismernem, hogy az én kezemben van az irányítás az életem minden egyes szegmensét illetően. Nem a pók hibája, ha félsz tőle, nem a szomszédasszony a hülye, ha felidegesíted magad azon, ahogy beszél veled, és a többi. Te vagy a felelős azért, ahogy érzel, ahogy gondolkozol, ahogy élsz. Nem mindig könnyű szembenézni ezzel, de ha egyszer sikerül belátnod, 180°-os fordulatot vesz az életed.
2012. jún. 25. 12:34
 19/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! A könyveket már tegnap letöltöttem, úgyhogy ma neki is állok olvasgatni. Az idézetek meg nagyon jók, imádom őket! A blogon már én is gondolkodtam:)

Szuper, akkor ezek szerint jó úton indultam el.

Vicces, de én örülnék neki, ha valami "agyi kémiai folyamat" lenne az egész. Oda-meg vissza vagyok az agyért, meg az ilyen folyamatokért, később ezzel szeretnék foglalkozni.

#12: szerintem társ nélkül is lehet boldog az ember. Minden idődet csak magadra tudod fordítani, nem kell két fejjel gondolkodnod egyszerre. :)

2012. jún. 25. 15:52
 20/20 anonim válasza:
én attól ha nem vagyok szomorú
2012. jún. 27. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!