Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek boldogok így a...

Szerintetek boldogok így a szüleim?

Figyelt kérdés
Kicsit magamba vagyok zuhanva. Nemrég költöztem ki a barátommal külföldre, nagyon sok pénz kapunk havonta (az otthoni keresethez képest). Én szerettem volna bizonyos összeget mindig hazaküldeni a szüleimnek, de egyszerűen nem engedik! Pedig megtehetnénk. A párom szüleinek is küldünk. Anyukáméknak van egy nagy családi házuk amit a két kezükkel építettek fel, 180nm, meg egy kocsijuk amire évekig spóroltak de végül hitel nélkül vették meg szalonból. Kertben gyümölcsfák, zöldségek, krumpli maguknak... Ott éltem le eddigi életemet szóval tudom mi a helyzet, apukám 100e ft-ot keres anyukám 80-at + a cafetéria, utalványok nem tudom mennyi. Magam a megélhetés (számlák, kaja) sosem okoztak gondot, mármint hogy ezekre mindig tellett, de ezen kívül nagy spórolósak, nem véletlen termesztenek mindent a kertben, kocsival csak akkor járnak ha tényleg meszebb mennek, esetleg másik városba. Mindenre sokáig spórolnak de végül mindent sikerül megvenniük. Évente egyszer még nyaralni is elmennek ketten. Házassági évfordulójukon szoktak egyedül étteremben enni, máskor soha. Még egy sört se iszik szórakozóhelyen apukám, inkább megveszi a szupermarketben illetve a legális határig főzi otthon a pálinkát az otthon gyümölcsből. Azt mondják azért nem engedik, hogy küldjek nekik pénzt, mert bár most nagyon "tehetős" lettem 1-2 hónapja, de gyakorlatilag akkor sincs semmi, se egy házam, se egy kocsim, tehát még így is szegényebb vagyok náluk, ők kijönnek jól, nincs szükségük a támogatásomra, megvannak. De én tudom kiskoromból hogy mindig nagyon kellett figyelniük a pénzre, szerintetek boldogok így, vagy miért utasítják vissza?
2012. jún. 7. 17:04
 1/6 A kérdező kommentje:
Párom szüleinek 100ezer forintot küldünk havonta, mert ők már náluk már a villany és a víz és ki van kapcsolva, albérletet sem tudták fizetni, ki akarták rakni őket. Az én családomnál ugyan nincs ilyen probléma, de annyit rájuk is szánnánk, és jószándékkal adnánk!
2012. jún. 7. 17:12
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne lennének boldogok?

Sikerült mindent megvalósítaniuk a saját erejükből, hitel nélkül - erről mások csak álmodoznak. Ők ilyenek, nekik így jó.

Szerintem igazuk van abban, hogy ne küldd haza a pénzed, hanem inkább gyűjts te is a saját életed 'kellékeire'.

2012. jún. 7. 17:17
 3/6 intrepid ***** válasza:
100%
Nem kérik, nem szorulnak rá, hálistennek, ne erőltesd, még az is lehet, hogy megbántódnak. Néha egy egy ajándék, olyan, amiről úgy gondolod, hogy tényleg örülnek neki, mert még nincs olyanjuk, és szükségük lehet rá, az rendben.
2012. jún. 7. 17:19
 4/6 A kérdező kommentje:
De tudom hogy annyit gürcölnek a spórolással, még a krumplira is sajnálják a pénzt ha megél a kertben, inkább kint vannak egész nap és azzal vesződnek. Meg ilyesmik, túl sok energiát fektetnek a spórolásba, ha engednék hogy segítsek ennyit nem kéne.
2012. jún. 7. 17:20
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ők már eléggé beleszoktak az életükbe, nem szenvednek hiányt, még ha sokat is kell dolgozniuk. Szerintem örülnek neki, hogy neked ilyen jól megy, és remélik, hogy te is mindent megtudsz úgy teremteni magadnak, ahogy ők. Csak néha említsd meg nekik, hogy amint kell valami, ne féljenek szólni, mert szívesen adsz, ők is (gondolom) fiatalabb korodban adtak sebpénzt meg mindent ami kellett stb.
2012. jún. 7. 17:41
 6/6 anonim ***** válasza:
ahogy szokták mondani, a pénz nem boldogit.szerintem ha nagyon nagy szükségük lesz rá, elfogják fogadni.ők ehhez az élethez szoktak hozzá, lehet hogy igy van egy közös megvalósitani való céljuk a minden napokra ami együtt tartja öket és az életüket.lehet hogy ezek nélkül unatkoznának. különben is a másik szolás: a munka nemesit.és hidd el sokáig életben tart.
2012. jún. 8. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!