Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan kell boldognak lenni?...

Hogyan kell boldognak lenni? Ti mitől vagytok boldogok?

Figyelt kérdés
Vicces kérdés, de úgy vettem észre, én képtelen vagyok rá. Folyamatosan azt várom, mikor történik valami rossz, vagy azon agyalok mi lehetne jobb. Egyébként, ha valaki hasonló helyzetben volt, az hogyan orvosolta ezt a problémát? Esetleg könyvek?

2012. jún. 24. 19:29
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Nem kell várni sem a jót, sem a rosszat, akkor nem ér meglepetés. Majd az élet hozza neked azt, ami kell.
2012. jún. 24. 19:36
 2/20 anonim ***** válasza:
A párom, a kiskutyám, a családom, a barátaim és a tündéri gyerekek miatt, akikkel dolgozom:)
2012. jún. 24. 19:42
 3/20 A kérdező kommentje:
Erre valahogy képtelen vagyok. Olyan furcsa, a párom ki tud kapcsolni, élvezni a pillanatot, nekem nagyon ritkán adatik meg ilyen nyugodt perc (én vagyok a nő). Nekem folyamatosan jár az agyam mindenféle hülyeségen, és egyszerűen nem bírom leállítani magam.
2012. jún. 24. 19:43
 4/20 anonim ***** válasza:
Akkor keress fel egy pszichológust mert így elég szar életed lesz. Én minden napomban találok valamit, aminek örülhetek és boldoggá tesz, akár csak egy pillanatra is. Tegnap például akciósan vettem túró rudit és ezer éve nem ettem már, jó volt újra felfedezni. Ez kb. 3 másodperces boldogságforrás volt, egy kis apróság, de minden ilyet meg kell fogni, mert olyan keserű életünk lesz, mint neked van.
2012. jún. 24. 19:52
 5/20 A kérdező kommentje:

Nincs keserű életem igazából, csak soha nem érzem úgy, hogy ez a nap most tökéletes volt, és érdemes volt felkelni.

Ilyenek velem is szoktak lenni, hogy örülök 1 szelet csokinak, vagy örülök, amiért hozzám bújik a cicám, vagy bármi, de egyik sem hosszútávú.

Lehet rosszul fogalmaztam, és nem boldogtalan vagyok, hanem inkább elégedetlen.

2012. jún. 24. 19:58
 6/20 anonim ***** válasza:

"Folyamatosan azt várom, mikor történik valami rossz, vagy azon agyalok mi lehetne jobb."

Úgy kell boldognak lenni, hogy ezt abbahagyod.

2012. jún. 24. 20:25
 7/20 A kérdező kommentje:

Igen, erre lennék kíváncsi, hogy hogyan kéne ezt abbahagyni!:)

Egyébként ne higgyétek, hogy én olyan gonosz kis megkeseredett lány vagyok, aki utál mindenkit. Vannak jó napjaim, csak nem látom az élet értelmét, bár lehet ez azért, mert fiatal vagyok (18). Úgy érzem, hogy majd ha lesz valami, amiben igazán jó leszek (munka, akár család), akkor értékesnek érezhetem magam, és nem látom majd mindenben a hibát. Csak ez még elég messze van sajnos.

Van egy imádnivaló barátom, aki tényleg tökéletes, és nagyon szeretem, de ezt sem tudom rendesen kimutatni, és sokszor bántom.

Én egyébként meg lennék elégedve az életemmel, meg hogy nekem semmi nem jó, őt zavarja inkább, és ő hívta fel erre a figyelmem, ezért szeretnék változtatni.

2012. jún. 24. 20:35
 8/20 anonim ***** válasza:
Csak élvezz minden pillanatot. Tedd azt, amitől jól érzed magad. De azért tenni is kell. Ne kösd a boldogságodat eseményekhez, mert akkor egyszer csak azon kapod magad, hogy mindig csak vártál. "Majd ha egyetemista leszek...", "majd ha dolgozni fogok..." - így mindig keresed az okát, hogy miért ne legyél boldog MOST. Pattanj ki ebből a mókuskerékből és kezdd el élvezni azt, ami éppen most körülvesz!
2012. jún. 24. 21:32
 9/20 A kérdező kommentje:
Rendben, próbálkozom. Köszönöm mindenkinek a válaszokat!:)
2012. jún. 24. 21:46
 10/20 anonim ***** válasza:

"Úgy érzem, hogy majd ha lesz valami, amiben igazán jó leszek (munka, akár család), akkor értékesnek érezhetem magam, és nem látom majd mindenben a hibát. Csak ez még elég messze van sajnos. "

Aztán majd azon gondolkozol, hogy oké, ez is megvolt, de miért nem vagyok boldog?

Azért nem, mert nem attól leszel az, hogy valami történik veled, hanem attól, hogy úgy döntesz, az vagy. Illetve ahogy a minap olvastam, mindig boldog vagy, csak nem mindig tudsz róla.

Olvasd el ezeket:

Louise L. Hay - Éld az életed

Andrew Matthews - Legyél boldog most

2012. jún. 24. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!