Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit csináljak, hogy elűzzem...

Baranka kérdése:

Mit csináljak, hogy elűzzem ezeket a gondolataimat?

Figyelt kérdés
Olyan szituáció merült fel az életemben, hogy nem tudom mit csináljak. Egy ismerősöm csütörtökön gyógyszert vett be és ivott rá alkoholt. Szerencsére túlélte, mert kihívta a mentőket. De azóta az van a fejemben mi van ha bennem vagy a gyerekemben is kárt tesz?! Meghívtam a lányom szülinapi zsúrjára, de ez az eset óta nem szívesen látnám őt vendégül. Mit csináljak, hogy ne motoszkáljon ez a fejemben? Tudnátok valami jó és okos tanácsot adni?

2012. jún. 24. 16:20
 1/5 anonim válasza:
100%
Idióta egy felfogás.
2012. jún. 24. 16:30
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Magában akart kárt tenni, de még azt sem igazán, ha saját magára hívott mentőt. Nem hiszem, hogy az öngyilkos hajlamúak másoknak akarnának ártani. Maguknak sem feltétlen, csak segítséget szeretnének. Esetleg segíts neki, hogy helyrejöjjön az élete és akkor nem kell tőle tartanod.
2012. jún. 24. 16:30
 3/5 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem tenne kárt, de nem tudom meg magyarázni, hogy miért van ez bennem! Próbáltam segíteni, tanácsot adni, vigasztalni. Mintha falra h.ányt borsó lett volna az egész. Így nem tudom mit csináljak komolyan mondom. Hogy segítsek neki?
2012. jún. 24. 16:34
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha a lányod szülinapjára is meghívod, akkor jó barátod elvileg, nem? Persze, érthető, hogy megijedtél attól, amit tett, de elmondta neked, és ez a bizalom jele, ami viszont érték. Kérdezd meg tőle, hogy mire van szüksége, beszélgess vele, hadd adja ki magából a búját-baját, de ne osztogass neki légből kapott tanácsokat. Azzal nem használsz semmit, hanem pont azt érzékelteted, hogy teher a számodra ("tessék, itt egy kegyelemtanács, csak haladjunk"). Azzal segítesz a legtöbbet, ha érezteted, hogy rád minden helyzetben számíthat. Nem kell hegyibeszéd, csak hallgasd meg.
2012. jún. 24. 17:26
 5/5 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy azért kavarognak bennem ezek a gondolatok, mert a 13 hónapos gyereke mellett gyógyszerezte be magát.
2012. jún. 25. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!