Miért van az hogy én senkinek sem kellek? Értelmetlen és reménytelen az életem.
"Az élet olyan mint egy doboz csokoládé. Egy olcsó, haszontalan ajándék,
amit senki sem kér. Nem visszaváltható, mert amit visszakapsz az egy újabb doboz csokoládé. Tehát, be vagy ragadva ebbe a körülirhatatlan tejszinhabos, mentolos ragacsba, amit értelmetlenül behabzsolsz ha nincs más. Persze, néha találsz mogyorós vajast is vagy vajas karamellást, de azoknak az íze mulandó. És a végén nem marad semmi, csak a törött darabkák a megkeményedett fogtörő mogyoróval. És ha már makacsul megettél mindent, nem marad más, mint egy üres doboz, tele hasztalan barna papírgöngyöleggel."
az olyan emberek nekem sem kellenek, akik idézgetnek és nyöszörögnek
másrészt amúgy sem kellesz senkinek, kivéve ha van benned kihasználni való. ezek szerint nincs.
# 4/13
és ha nem vagy érdekes kihasználni sem akarnak.
# 13/13
ja pasi, akkor már a felének nem is vagy érdekes. nem, az emberek nem felszínesek.
tudom, undorító, szánalmas, stb, de ilyen a világ, vannak igények és van a kínálat, ha valakinek szex vagy pénz kell és ezt benned meglátja, akkor érdekes leszel, kellesz neki, azért önzetlenséget ne várj egy olyan világban, ahol társadalmilag elfogadott, sőt elvárt életforma a kihasználás.
próbálj meg minél több embert megismerni, és egyszer csak találsz olyat köztük, akinek kellesz. de valószínűnek tartom, hogy nem sokan vágynak arra, hogy azt hallgassák, valaki sajnáltatja magát/siránkozik. ha kapós akarsz lenni, vigyorogj, mondogasd hogy optimista pörgős bulizós vagy, néha idd le magad, röhögcsélj a haverokkal, 1-2 lányt is összeszedsz, úgy majd megváltozik a világképed. ebben nincs semmi bonyolult.
"másrészt amúgy sem kellesz senkinek, kivéve ha van benned kihasználni való."
Azért én kicsit optimistábban látom a világot. Valóban, ha tudsz, kérdező, érdemes kicsit derűsebben látni a világot, az valóban megkapóbb.
De nyilván egy idézeten keresztül még nem látjuk a kérdező életútját, jellemét. Nem nagyon mondhatunk rá ítéletet, és személyre szabott tanácsot adni sem tudunk.
Én úgy gondolom, bármilyen ember is legyél, lesznek, akiket te fogsz érdekelni. Persze te magad is tehetsz érte valamennyit, bár mondom, ezzel a tanáccsal óvatosan kell bánnunk.
Nem szoktam ellentmondani GhostRider3-nak, de most akartam egy kicsit derűsebb álláspontot is képviseltetni.
# 15/15
a többség szerintem a szeretlek-et keveri a kellesz-szel. a szeretet nem kapásról hanem adásról szól, tehát önzetlen, a kellés, kihasználás pedig arról, hogy az igényeim általad kielégíttessenek. (nem, az adok-kapok üzlet, nem szeretet)
nyugodtan mondj ellent, egyáltalán nem várom senkitől, hogy kövessen, nem egy morális gyémánt a meglátásom.
csak szerintem a baj ott van, hogy az ember akkor lesz "optimista" ha van oka a boldogságra. ezért mi IS tehetünk, de az ember korlátolt lény. meggyötört embertől még nem hallottam, hogy az élet szép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!