Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy kezdjek bele egy zenekar...

Hogy kezdjek bele egy zenekar alapításába? Te hogy csinálnád? Hogy lehetne kitűnni a tömegből?

Figyelt kérdés
A kérdés adott, a válaszokat megköszönöm! :)
2012. máj. 25. 11:34
 1/8 anonim ***** válasza:

(tegyük fel hogy te akarsz énekelni)

Kiplakátolod mindenhova, hogy "Világhíró 4 tagú rockbanda keres dobost, gitárost és basszusgitárost. Érdeklődni: ...".

:D

2012. máj. 25. 14:00
 2/8 anonim ***** válasza:
*világhírŰ, nem tudok írni bm..
2012. máj. 25. 14:01
 3/8 anonim ***** válasza:

Háát, ha én zenekart alapítanék, az biztosan egy rock/metal banda lenne, szóval, ez alapján építem fel a példát is:

1, Feladnék egy hirdetést (például egy rockzenével foglalkozó újságba), hogy zenészeket keresek zenekar alapításához

2, Keresnénk egy megfelelő próbatermet (garázs, nagyobb helység)

3, Jelentkeznénk vmi ingyenes fesztiválra amatőr zenekarok számára (a tehetségkutatót inkább kihagynám)

4, Aztán persze keresnék egy kiadót/felfigyelne ránk valaki

Milyen zenekart szeretnél alapítani?

(Csak kíváncsiságból érdeklődöm)

2012. máj. 25. 14:08
 4/8 A kérdező kommentje:

Rock/Metál.

És én lennék a gitáros.

De nem tudok gitározni, szeptemberben kezdem. Hány év gyakorlat kell, hogy ne nézzenek tapasztalatlan hülyének?

(Lehet, hogy inkább jelentkezek valahova, de gitárost sose keresnek, az mindgig van, nem?)

2012. máj. 25. 14:25
 5/8 A kérdező kommentje:

istenem. :D

...jelentkezek valahova, MERT gitárost sose keresnek, az mindig van.

2012. máj. 25. 14:30
 6/8 anonim ***** válasza:

ha lövésed sincs a gitározásról akkro nem tudom miért töröd ilyenen a fejed...

vágj bele, akár tanárnál vagy netről és ha ügyes vagy és gyakorolsz pontosan,precizen napi 1-2 pár hónap után 4-5 órát akkor fél év alatt tök jó szintre eljuthatsz

de így nem lehet nekimenni hogy majd te leszel a gitáros, meg keresel tagokat, aztán valaki biztos benne lesz..

gondolj bele ha te egy jó dobos vagy, kivel állsz szóba aki nagyon akar zenekart de semmit sem tud a gitározásról, vagy aki már régóta keresi a stílusához illő bandát és pont te veled akarna zenélni

2012. máj. 25. 16:50
 7/8 anonim ***** válasza:

Sehogy se kezdj bele. Úgy kifognak röhögni, hogy azt tuti megjegyzed egy életre :) Max akkor tudnál "zenekart" összehozni, hogy ha olyan szintű és hozzáállású embereket találsz hozzá mint amilyen te is vagy. De ha őszinte vagy magaddal beismered, hogy ti nem lennétek zenekar, mivel nem tudtok zenélni. Amúgy meg egy kis tanulás/gyakorlás után, ha találsz ilyen embereket jó buli tud lenni és nem utolsó sorban hasznos tapasztalat. Persze még ilyenkor sem valószínű, hogy bármi értelmes dolgot összehoztok, ami tetszene a közönségnek egy koncerten.

Na de a kérdésre válaszolva:

Tanulj és gyakorolj jó sokat aztán, ha szorgalmas vagy és már eltudsz játszani ezt-azt abban a stílusban amit szeretsz + a zeneelméletet is elég jól vágod már, kérdezgess ismerősöket, hogy nem e tudnak valakit aki zenélne veled. Hirdess neten, plakátolj zenesuliban és klubokban, ha megengedik aztán idővel majd csak jelentkezik valaki.

Amúgy te már most kitűntél a tömegből ezzel a kérdéssel :)

2012. máj. 27. 02:00
 8/8 A kérdező kommentje:

Utolsó: Először megrémítettél, aztán felvidítottál. Most nem tudom mit higgyek. :D

Nem 20 éves vagyok, van még időm 2-3 kemény munka után is csak 16-7 éves leszek. Az meg nem olyan sok egy bandába csatlakozáshoz, nem? Vagy igen?

6 évet zongoráztam+szolfézs, zenetörténelem, nem tudom, hogy ezt miért mondom és hogy jön ide. Talán hasznát veszem annak a hat évnek.

Egyébként szerintem nagyon nagyon szeretném, mert a zenék 80%-a amit hallgatok és szeretek az rock, amit zongorán nem lehet eljátszani, de gitáron annál inkább. Ebből kifolyólag szerintem nagyon sokat gitároznék. :)

2012. máj. 27. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!