Mi az hogy antiszociális? Honnan tudhatom hogy az vagyok?
Az antiszociális személyiségzavar a társadalomba való beilleszkedés súlyos zavara. Az antiszociális személyiség a "nem szeret, nem szorong, nem tanul" negatív triásszal írható le a legrövidebben.
Ma már arra is azt mondják hogy "antiszoc", aki egyszerűen nem társaságkedvelő ember, inkább magának való. Pedig szerintem - bizonyos határokon belül - ez egyáltalán nem negatív tulajdonság, ha valaki jobban érzi magát egyedül, hát akkor éljen így. Az viszont nagy gond, ha nincsenek barátaid (legalább 1-2 olyan ember), akik biztos támpontot jelenthetnének az élet viszontagságaiban, akikre nehéz időkben számíthatsz.
Az antiszociális az egy személyiségzavar, és azt jelenti, h az illető kárt okoz másoknak. Bűnöző.
Az 'antiszociális' mellett gyakran szerepel a 'pszichopata' szó, ami azt jelenti, hogy konkrétan azért bánt másokat, mert nem tudja átérezni az érzéseiket, mert sok esetben az ő érzelmi világa is sekélyes.
Sok pszichopata antiszociális bűnöző ül a börtönökben és áll pszichológus/pszichiáter kezelése alatt... meg szaladgál az utcákon is, sajnos.:)
Nagyon sokan nagyon helytelenül keverik össze a fogalmakat. Az egyszerűen magánakvaló/társaságkerülő vagy félénk emberekre gyakran mondják, hogy antiszociális, a társasági emberekre meg, hogy szociális. Azért az antiszociális egy olyan szó, amivel szerintem nem kéne ilyen nagyvonalúan dobálózni. Én pl örülök, hogy nem ülök börtönben pszichiáter kezelése alatt antiszociális személyiségzavarral, nem tudom ki hogy van vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!